ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het frauduleuze verhaal achter de Mexicaanse buitenaardse wezens…

“De schedels zijn gemaakt van lama’s,” klonk het.
door Tsenne Kikke - woensdag 20 september 2023 20:57

Sommige mensen blijven op een onverbiddelijke manier volhouden dat aliens momenteel op deze aardbol rondlopen, of onze planeet ooit al eens hebben bezocht, en zo meer. Dat is hun volste recht. Mensen mogen geloven wat ze willen, zolang ze maar kunnen beseffen dat geloven geen echt weten is. Wel is het een feit dat het besef ontbreekt en velen denken het te weten... :-)

Erger is, volgens mij, de gewone stervelingen die van alles in elkaar knutselen om toch maar gelijk te kunnen krijgen. Het zijn bedriegers van het ergste soort.

Zo verkondigden enkele mensen onlangs in het Mexicaanse parlement dat buitenaardse wezens mogelijk echt bestaan. Meer nog, ze brachten bewijs mee in de vorm van twee lichamen uit een zonne- of sterrenstelsel hier ver vandaan. Wetenschappelijk onderzoek bewijst volgens hen dat die meer dan duizend jaar oud zijn, en niet verwant met de mens. Is dat wel zo?...

Het was tijdens een hoorzitting in het Mexicaanse parlement in Mexico City dat journalist en ufo-enthousiasteling José Jaime Maussan met groot ceremonieel vertoon twee mysterieuze lichamen presenteerde. Mummies afkomstig uit Peru. Hij en nog een aantal andere personen beweerden trots dat het hier ging om “niet-menselijke wezens die geen deel uitmaken van onze aardse evolutie.”

De verschrompelde lichamen met hun grote hoofden, gebrek aan tanden, intrekbare nekken en 3 vingers zorgde voor heel wat verbazing in het parlement én op social media. In het parlement riepen sommigen zelfs "We are not alone!”.

Volgens Maussan is met deze lichamen het ultieme bewijs geleverd: “Als het DNA ons laat zien dat het niet-menselijke wezens zijn, en dat niets in de wereld op hen lijkt, dan moeten we dat ook zo aannemen.” Maar hij waarschuwde dat hij ze voorlopig nog niet ‘buitenaards’ wilde noemen.

Hij vertelde tijdens de hoorzitting dat de lichamen onderzocht zouden zijn door wetenschappers van de 'Universidad Nacional Autónoma de México' en verschillende andere toonaangevende instituten van over de hele wereld. Ze vonden zelfs ‘eieren’ en implantaten in de lichamen.

Die lichamen werden in mijnen van de zanderige Peruaanse kustwoestijn van Nazca gevonden, diep onder de grond. Naast de 2 voorgestelde lichamen zouden er nog 18 andere kleine mummies gevonden zijn van 60 centimeter groot en een grotere mummie van 1 meter en 70 centimeter. De lichamen zouden tussen de 700 en 1800 jaar oud zijn.

Echte buitenaardse mummies of amateuristische knutselwerkjes?

Dit was niet de eerste keer dat Maussan uitpakt met zogenaamde buitenaardse wezens. In 2015 toonde hij op een evenement genaamd ‘Be Witness' het gemummificeerde lichaam van een buitenaards wezen afkomstig uit Peru. Later werd deze bevinding echter ontkracht. Het bleek te gaan om het lichaam van een kind met een schedelafwijking. Dat berichtte 'factcheckingwebsite snopes.com'. Geen goed begin.

Ook wetenschapper José de Jesús Zalce Benítez was toen al van de partij als een van de leidinggevende onderzoekers. Hij presenteerde tijdens de hoorzitting de scans van de lichamen met veel overtuiging aan het parlement.

In 2017 beweerde Maussan opnieuw dat hij buitenaardse wezens zou gevonden hebben in Peru. Ook in dit verhaal dook Benítez op. Er werd zelfs een reeks over gemaakt: ‘Unearthing Nazca’. Je kan die nog altijd bekijken op betalend mediaplatform Gaia, dat bekend staat voor video’s gevuld met pseudowetenschap, complottheorieën en paranormale beweringen. De lichamen die het Mexicaanse parlement onlangs te zien kregen, komen ook in die afleveringen aan bod. Nieuw zijn ze dus niet.

Een team van wetenschappers nam in 2021 al deze zogenaamde buitenaardse wezens van Nazca onder de loep. De drie video’s met hun duiding kan je bekijken op het YouTube-kanaal 'Scientists Against Myths' (aflevering 1, aflevering 2, en
aflvering 3). Hun conclusie destijds was duidelijk. De gevonden lichamen van de kleine buitenaardse wezens waren een mix van dierlijke en menselijke beenderen gemaakt door mensen.

Zo zat er een dijbeen in een bovenarm en waren de handen met drie vingers een allegaartje van hand- en zelfs voetbotjes. Het aantal beenderen in de handen verschilde ook per mummie, wat bizar is als het om dezelfde soort gaat, en ze zaten vaak in de verkeerde richting. De schedels zouden dan weer gemaakt zijn van de achterkant van de schedel van een lama of alpaca. In het geval van de grote mummie zou het kunnen gaan om een echte mummie die aangepast is om overeen te komen met de andere ‘knutselwerken’.

Tot diezelfde conclusie kwamen ook belangrijke organisaties zoals de 'World Committee on Mummy Studies', die de ontdekking als fraude bestempelde. De grote mummie is een gemodificeerd pre-Spaans menselijk lichaam, terwijl de kleinere, die in het Mexicaanse parlement werd gepresenteerd, lichamen zijn die zijn samengesteld uit dierlijke en menselijke botten.

Ook een team van experten van het Peruaanse Instituut voor juridische geneeskunde en forensische wetenschappen nam een van de kleine mummies onder handen. Het bleek om een samenraapsel van dierlijke en menselijke beenderen te gaan. De huid was dan weer een mix van papier, synthetische lijm, rubber en plantaardige vezels.

Ook nu uiten wetenschappers opnieuw kritiek

Een van de wetenschappers die nu naar voren stapte in deze heisa was Julieta Fierro, onderzoeker aan het 'Instituut voor Astronomie van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico' (UNAM). Volgens haar houden heel wat wetenschappelijke details geen steek. Zo merkte ze bijvoorbeeld op dat wetenschappers meer geavanceerde technologie nodig zouden hebben dan de röntgenfoto’s om te bepalen of de zogenaamd verkalkte lichamen 'niet-menselijk' waren.

Daarnaast wist ze ook te vertellen dat de claim van de onderzoekers dat haar universiteit achter hun resultaten en interpretaties zou staan, volledig vals was. UNAM publiceerde zelfs het volgende statement: “Het Laboratory of Mass Spectrometry with Accelerators (LEMA) heeft een koolstofdatering uitgevoerd in mei 2017 op een aantal stalen die, volgens de cliënt, afkomstig waren van huid en hersenen. Van de bron van de stalen hebben wij geen kennis. De resultaten van de analyse werden in juni van dat jaar overgemaakt aan de cliënt. Wij bepalen enkel de ouderdom van de stalen. Daarbuiten zijn wij op geen enkel vlak betrokken en beweringen die dit wel stellen, zijn vals.”

Fierro voegde eraan toe dat het vreemd leek dat ze deze ‘nationale schat’ uit Peru hebben meegekregen en vervolgens niet eens de Peruaanse ambassadeur hebben uitgenodigd op de zitting. “Maussan vertelde me bovendien dat buitenaardse wezens niet tegen mij praten zoals ze tegen hem praten, omdat ik niet in hen geloof.”

Ook andere wetenschappers hebben hun wantrouwen geuit. Zo merkten ze meermaals op dat het bizar is dat een ontdekking van deze grootteorde niet gepubliceerd in een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift werd.

“Wat gisteren in het Mexicaanse Congres gebeurde was een spektakel, met informatie die niet noodzakelijkerwijs verifieerbaar is. Het is het product van fanatisme dat meer draait rond mediaspektakel en politiek gewin dan rond het verklaren van het fenomeen van mogelijk leven buiten onze planeet”, zei Raúl Trejo Delarbre, onderzoeker bij het Instituut voor Sociaal Onderzoek van UNAM.

“Niemand ontkent dat er leven op andere planeten zou kunnen zijn. Maar ik maak me vooral zorgen over deze verspilling van aandacht in de publieke discussie en ook over de mogelijke verspilling van middelen.”

Zelfs andere ufo-enthousiastelingen distantiëerden zich

Maussan liet ook Ryan Graves getuigen, een voormalige gevechtspiloot en ex-directeur bij de Amerikaanse marine. Ryan nam eerder al deel aan hoorzittingen van het Amerikaanse Congres over wat hij persoonlijk had ervaren met uap’s (unidentified aerial phenomenon) en sprak ook over het stigma rond het melden van dergelijke waarnemingen.

Nadat hij voor het Mexicaanse parlement had getuigd, zei hij op X (voorheen Twitter) dat deze hoorzitting “een enorme stap achteruit was” en dat hij “diep teleurgesteld was door deze ongefundeerde stunt van Maussan”.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht