ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Over frenologie, gelaatkunde, en zo meer…

Er lopen zeer veel ongure mensen op deze planeet rond.
door Tsenne Kikke - vrijdag 28 juli 2023 20:50

Geen mens kent zichzelf - onder andere, omdat hij een speelbal is van zijn eigen gevoelens, emoties, gedachten dromen, fantasieën, lusten verlangens, begeerten, noem maar op. Kortom: vanwege al die veranderlijke gemoedsgesteldheden is hij nooit één en dezelfde.

Toch leven mensen in de veronderstelling dat ze - telkenmale ze 'ik' uitspreken - het dezelfde ik of persoonlijkheid is als die van net tevoren...

Een ander feit is, dat er tussen de huidige meer dan 8 miljard aardbewoners miljarden knetergekke individuen te vinden zijn. Wel is het een groot geluk dat er rechtsstelsels, gevangenissen, godsdiensten, en dergelijke bestaan om de meerderheid ervan ietwat in het gareel te houden. Maar in Oekraïne, bijvoorbeeld, kunnen velen zich uitleven...

De kunst bestaat er uit om mensen te aanvaarden, zoals ze zijn, en niet zoals we het graag zouden willen hebben. Tenslotte hebben we geen andere keuze. Wel kunnen we erbij woorden als "Vergeef ze, want ze weten niet wat ze doen" in gedachten houden. Een speelbal kan nu eenmaal niet 'doen'. Bovendien hebben we al werk genoeg met aan onszelf te willen sleutelen.

Hoe zien emotioneel ingestelde moordende mensen er uit?

Er was een tijd dat men er een studie van maakte. Soms schep ikzelf er genoegen in om foto's van daders te bestuderen, waaronder vandaag die van Ismaël, bijvoorbeeld.

Die 35-jarige werd gisteren opgepakt in verband met de lichaamsdelen, die in een drijvende koelkast gevonden werden. Hij verklaarde dat hij zijn moeder - na een zoveelste ruzie - had vermoord , om haar lichaam vervolgens in stukken te zagen. Luguberder kan volgens mij niet.

Het onderzoek begon nadat er dinsdag in een drijvende koelkast in het Albertkanaal in Hermalle-sous-Argenteau, een deelgemeente van Oupeye in de provincie Luik, vier ledematen van de 74-jarige Maria uit Jemeppe-sur-Meuse werden aangetroffen. Nadat Ismaël donderdag opgepakt was in een hotel in Zaventem, werden er in een container ook haar romp en hoofd gevonden. Die was eveneens in het water gegooid. Hijzelf stond op het punt stond om naar Korea te vliegen.

Moeder en zoon zouden op 10 juli met elkaar ruzie hebben gekregen - niet voor het eerst, zo verklaarde hij tijdens het verhoor - en toen zou hij haar gewurgd hebben. Vervolgens nam hij een zaag en heeft hij het lichaam in stukken gezaagd. Daarna verdeelde hij de lichaamsdelen over een koelkast en een container en gooide hij die in het water. Hij verklaarde verder dat hij och arme sinds zijn kindertijd nooit erkenning van zijn moeder kreeg...

Over menstypen

In het verleden besteedde men veel aandacht aan frenologie, die stelde dat aanleg en karakter door de groei van bepaalde hersendelen worden bepaald. Het karakter zou dan uit de vorm van de schedel kunnen worden afgeleid, die dan ook bepaalde knobbels zouden kunnen vertonen. Hieruit zijn de in het spraakgebruik ingeburgerde woorden als 'wiskundeknobbel' en 'talenknobbel' ontstaan.

Maar naast frenologie, bestaat er ook Gelaatkunde, eveneens bekend als fysiognomie. In de rubriek Encyclopedia Spiritualia lees je er meer over.

Over het Ismaël-type lezen we: "Mensen met een rond gezicht, een korte neus, smalle mond, dikke lippen, kleine ogen met een afwezige blik horen tot het watertype en hebben precies de omgekeerde eigenschappen. Het zijn personen die naar binnen zijn gekeerd, ze hebben weinig wilskracht en zijn niet gedreven. Zij laten niet gemakkelijk het achterste van hun tong zien, ze zijn introvert. Dit type rekent men tot het Gevoelstype, met weinig belangstelling voor de directe omgeving. Ze houden van stilte, zijn heel behulpzaam en kunnen moeilijk neen zeggen. Ze zijn steeds op zoek naar waarderen, naar een emotionele beloning voor al hun inzet. Ze houden gemakkelijk vocht vast en lijden daardoor aan overgewicht. Ze houden ook hun gevoelens vast en blijven gemakkelijk met problemen zitten."

Wat foto's betreft... Soms zien we het (levens)verdriet in de ogen, nietwaar?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht