ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Opnieuw wil men op het internet de vervalsing van de eerste maanlanding bewijzen

Sommigen geven echt niet op…
door Tsenne Kikke - maandag 3 april 2023 17:36

"One small step for man, a giant leap for mankind", sprak Neil Armstrong in juli 1969 zijn inmiddels beroemde woorden uit. Armstrong en zijn collega Buzz Aldrin waren in die tijd de eerste mensen die voet op de maan zette. Al werd dat ook toen niet door iedereen geloofd. De maanlanding, die uitgezonden werd op televisie, was volgens sommigen het werk van acteurs en Hollywoodproducers.

Ook nu nog gaat de theorie dat de landing ergens in een studio in Los Angeles werd opgenomen en nooit écht plaatsvond nog steeds gretig rond. Dat bewijst bijvoorbeeld onderstaande foto die de laatste maanden (opnieuw) vaak verspreid wordt. Daaronder staat vervolgens een afbeelding van de afdruk die de ruimtevaarders op het maanoppervlak achterlieten. Die komt duidelijk niet overeen met het museumstuk. Veel mensen concluderen dat de maanlanding dus niet echt was.

Platte zool met hak

Op de afbeelding zie je het ruimtepak van Armstrong dat in het Smithsonian National Air and Space Museum in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. staat tentoongesteld. Nogmaals: de zool van de laars is duidelijk plat en heeft aan de hiel nog een kleine hak. Daarom wordt de afbeelding vergeleken met een foto van de afdruk die Armstrong zogezegd (eigenlijk gaat het om de afdruk van Aldrin) achterliet op het maanoppervlak. Die toont duidelijk een ovale schoen met horizontaal gestreept profiel.

Verschillende tweets werden al duizenden keren gedeeld en haalden miljoenen views. Er wordt telkens gesuggereerd dat er op z'n minst iets niet klopt aan het verhaal achter de maanlading.

Overschoenen

Nochtans is de verklaring voor het patroon dat niet overeenkomt bijzonder simpel. Zoals je voor jezelf hieronder kunt zien, droegen Aldrin en Armstrong tijdens hun maanwandeling speciale overschoenen.

In het stuk van 'The New York Times' kan je tevens lezen hoe de overschoenen aan hun specifieke vorm en profiel kwamen. Vooral het feit dat wetenschappers tot voor 1969 totaal geen idee hadden hoe de maanondergrond aanvoelde, stelde de ontwerpers van de overschoenen voor uitdagingen. Eén theorie is dat een groot schoenoppervlak het gewicht van de astronauten beter zou verdelen mochten ze in het maanoppervlak wegzakken.

Achtergelaten op de maan

Waarom het museum die schoenen dan ook niet in de vitrine zet om misverstanden te voorkomen? Omdat beide paren overschoenen zich op zo'n 384.000 kilometer van het aardoppervlak bevinden. Aldrin en Armstrong gooiden hun paar net voor hun terugreis weg op de maan om plaats en gewicht te sparen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht