ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook presidenten kunnen aan verbeeldingswaanzin lijden

Maak kennis met de alux, een mythische elfachtige entiteit uit de Maya-cultuur.
door Tsenne Kikke - woensdag 1 maart 2023 18:45

We zijn al in 2023 aangekomen en toch lopen er op deze aardbol miljarden mensen rond die in spoken, geesten, heksen, trollen, vampiers, weerwolven, aliens, et cetera, geloof hechten. Andrés Manuel López Obrador, de president van Mexico, is daar eentje van. Hij veroorzaakte afgelopen weekend enige opschudding toen hij een vreemde foto deelde van wat hij suggereerde een legendarisch trollenachtige entiteit te zijn die bekend staat als een alux.

Hij plaatste die vreemde afbeelding zaterdagavond op Twitter en beweerde daarbij dat die drie dagen eerder was genomen door een ingenieur die aan het Maya Train spoorwegproject van het land werkt. De merkwaardige foto lijkt een figuur te tonen die in een boom zit en een paar gloeiende ogen heeft, evenals lang wit haar of een soort kap. En, natuurlijk, net als andere soortgelijke foto's, is het beeld wazig.

Obrador beweerde dus dat het waargenomen wezen een alux zou kunnen zijn, een mythische trollenachtige entiteit uit de Maya-cultuur. De bosbewoner wordt beschreven als een soort bedrieger, waarvan gezegd wordt dat hij verschillende bovennatuurlijke krachten bezit, zoals het vermogen om onzichtbaar te worden.

Naast de vermeende alux-afbeelding deelde Obrador een tweede foto van wat hij beschreef als "een prachtig pre-Spaans beeld" van wat het mythische wezen lijkt te zijn, en besloot zijn tweet met de opmerking dat "alles mystiek is".

Natuurlijk deed die president van Mexico op de sociale media menige wenkbrauwen fronsen en bovendien leidde het al snel tot verwarrende krantenkoppen over de hele wereld.

Achteraf bleek echter al snel dat Obrador's verhaal over de oorsprong van de foto niet klopte, want doorgewinterde studenten van vreemde 'wezensfoto's' herkenden de vermeende 'alux'-foto als een foto die twee jaar geleden viraal was gegaan. Toen werd beweerd dat de entiteit een heks was die in een stadspark door een verbijsterde getuige was gezien. Sceptische waarnemers suggereerden toen dat het 'wezen' slechts een truc van licht en schaduw was.

Tot nu toe heeft Obrador geen commentaar gegeven op de merkwaardige woede die door zijn tweet is ontstaan, hoewel men zich kan voorstellen dat hij zich een beetje schaamt voor het feit dat hij is beetgenomen door het sterke verhaal dat hem waarschijnlijk werd verteld toen hij de foto ontving.

Anders gezegd: hij nam het op een klakkeloze manier als waarheid aan, gewoonweg omdat zijn brein ervoor openstond.

Nog anders uitgedrukt: dat menstype kan je eender wat wijsmaken...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht