ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tom Landon hield zijn zes kinderen verborgen in een kelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz

Doemdenker van zes kinderen die in Oostenrijkse kelder zijn gevonden “bereidde zich voor op apocalyps”…
door Tsenne Kikke - woensdag 1 februari 2023 22:39

Hetgeen je in de media leest, hoef je niet altijd klakkeloos als waarheden aan te nemen... Maar, waar rook is, kan vuur zijn.

Zo was Tom Landon, de 54-jarige vader van de zes kinderen, die afgelopen vrijdag in een wijnkelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz zijn gevonden, een zogenaamde ‘Doomsday prepper’. De man bereidde zich met andere woorden voor op het einde van de wereld. Dat meldde Erich Greil, de viceburgemeester van Obritz. Hij zou naar verluidt een kelder voor elk van zijn zes kinderen hebben aangekocht. Het ging om een baby van zeven maanden oud en vijf kinderen van 2 tot 6 jaar.

De politie trof er ook de 40-jarige partner van Landon aan, een Berlijnse van afkomst. De kinderen waren niet verwaarloosd, maar stonden nergens ingeschreven en waren niet bekend bij de overheden. Anderzijds waren ze nog niet schoolplichtig, beweerde de vader, én dat hij ze samen met zijn vrouw onderwees. Het koppel verklaarde zelf dat hun kinderen eigenlijk in Engeland zijn geboren.

Toen sociale werkers de geheime ‘onderwereld’ van Landon vorige week ontdekten, bespoot hij hen met pepperspray en sloot hij zich vervolgens op. Uiteindelijk kon de politie hem arresteren. Aangezien er echter geen sprake was van mishandeling, werd hij kort na zijn arrestatie weer vrijgelaten.

‘Doomsday prepper’

Volgens burgemeester Greil woonde Landon eerder jarenlang in Engeland en werkte er als ICT’er. Negen maanden geleden kocht hij zes huisjes met kelders in Obritz, een dorpje met een honderdtal inwoners. De panden weren door beveiligingscamera’s bewaakt.

Landon hechtte naar het schijnt geloof aan samenzweringstheorieën, en schreef al verschillende boeken waarin hij de werking van de Oostenrijkse regering aan de kaak stelt. Die boeken, waaronder The Destructive Effect of Information Technology on Human Intellectual Development', 'Dirty Justice', en  'The Judas Principle', gaf hij in eigen beheer uit.

Tevens zou hij een ‘Doomsday prepper zijn. Dat is iemand die zich voorbereidt op een mogelijke apocalyps, onder meer door onderdak te zoeken op veilige plaatsen, zoals schuilkelders om er eveneens  een voorraad voedsel en wapens in aan te leggen. Landon bezat drie luchtgeweren, een oud geweer en een kruisboog.

Op de vraag waarom hij  tegen de agenten pepperspray gebruikte, antwoordde hij:

"Afgelopen donderdag, later in de middag, hoorde ik iemand "Landon!" roepen. Toen ging ik naar buiten en er waren twee mannen die ik helemaal niet kende die het huis in wilden om mijn kinderen te zien. De langste met een neusring zei dat hij van het districtsbestuur was, de andere zei niets.

Ik vroeg om een dienstkaart te zien, wat niet gebeurde. Ik zei: "Nee, je komt mijn huis niet binnen. Toen kwamen ze dichterbij, ik had een pepperspray op zak en probeerde ze daarmee weg te jagen. Ze renden meteen weg en moeten de politie gebeld hebben. Mijn vrouw zei meteen dat dat helemaal niet goed was. Even later werd onze voordeur opengebroken en stormde de politie naar binnen. Van al dat Robocop-vertoon kregen onze kinderen een ferme schok.

We hebben allemaal wel eens een schok meegemaakt. Niemand had verwacht dat het zo uit de hand zou lopen. Ik word in de media gezien als een soort Josef Fritzl. Dat is totale onzin!"

Waarom heb je deze huizen gekocht?...

"Ik ben geen samenzweringstheoreticus, noch geloof ik in het einde van de wereld. Ik was jarenlang persfotograaf en reisde veel over de wereld. Mijn wens was altijd om mijn kinderen een veilige thuis te bieden. Daarom heb ik hier zes pershuizen gekocht, en ik wil dat elk kind een pershuis heeft met een kelder. Mijn wens was om hier een rustig gezinsleven te hebben. Omdat ik niet van hier ben, betaalde ik zeker meer dan de lokale prijs. Maar ik ben wel geboren in Neder-Oostenrijk."

Waarom is de veiligheid van uw kinderen zo belangrijk voor u?

"Ik had zelf een slechte jeugd. Mijn vader was een alcoholist. Als kinderen hebben we veel klappen, schoppen en vernederingen van hem meegemaakt. Ik heb nooit liefde van mijn vader ervaren. Maar op een dag pakte hij mijn beide handen en zei: 'Bub, word alsjeblieft nooit zoals ik!' Ik hield van hem daarvoor en kon hem vergeven. Je moet weten dat zijn vader, mijn grootvader, Otto Kaltenbrunner was, een slechte Nazi en de neef van Ernst Kaltenbrunner [die ter dood werd veroordeeld tijdens de Neurenberg processen]. Ik veroordeel alle nationaalsocialistische ideeën in de sterkst mogelijke bewoordingen. Wat kan ik doen aan wat mijn voorouders slecht deden? Daarom heb ik in 1995 een naamsverandering aangevraagd."

'MailOnline'

Landon nodigde 'MailOnline' uit in het huis waar de kinderen woonden en wees op een grote slaapkamer waar de kinderen sliepen en een kelder waar ze zich volgens hem moesten verstoppen terwijl de politie de deur van zijn huis openbrak.

Dozen met speelgoed stonden netjes langs de muren en beneden in de kelder, stonden tientallen met stof bedekte flessen wijn opgestapeld in nissen, evenals plastic kratten met ingeblikt voedsel, luiers en medische benodigdheden.

Toen 'MailOnline' hem vertelde dat dit de reden was waarom de politie hem had beschreven als een 'prepper' - iemand die zich voorbereidt op een 'grote ramp of catastrofale gebeurtenis' - lachte Landon, en zei: "Ik wist niet eens wat dat betekende toen ze het me vertelden. Toen ze het eenmaal hadden uitgelegd, zei ik dat ik gewoon een familieman was en een goede vader die er graag voor zorgde dat ik alles had wat mijn kinderen nodig hadden - en, wat de wijn betreft: je kunt jezelf behelpen, ik drink niet."

MailOnline bekijken? Klik op deze link.

Wat die rook en dat vuur betreft...

De Doemdoenker stond in bovenvermelde gesprekken niet op de voorgrond. Een ander ikje was toen aan het woord...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht