ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Straffe stunt in de Amerikaanse ‘The masked singer’…

“De meest legendarische, gedecoreerde en geliefde ontmaskering in de geschiedenis…”
door Tsenne Kikke - zondag 19 februari 2023 20:36

Hoe zelden het vandaag de dag nog gebeurt, zijn er nieuwsberichten die ik de toelating geef mij intern te raken. Hieronder een mooi voorbeeldje...

'The Masked Singer' is niet alleen bij ons razend populair. Ook in de Verenigde Staten krijgen kijkers er niet genoeg van. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen zorgde zelfs voor een spectaculaire onthulling. Op voorhand werd al gezegd dat het “de meest legendarische, gedecoreerde en geliefde ontmaskering in de geschiedenis” zou gaan. Maar, toen een echte Hollywoodlegende uit het Gnoom-pak stapte, kon zelfs de jury de emoties niet bedwingen.

(Tussen haakjes: Een gnoom is een aardmannetje, ook kabouter of kobold genoemd, die verzot is op goud en edelstenen.)

Wie kon die Gnoom zijn?...

De aangereikte tips over de identiteit ervan waren: “een steunpilaar in uw leven in de loop van mijn legendarische carrière”, en: “In mijn adresboek staan alle presidenten, van Barack tot Biden.” De Gnoom had ook al samengewerkt met Madonna, Lin-Manuel Miranda, Robin Williams en Ben Stiller. En ook werden er paraplu’s en een standbeeld met een foto van Tony Danza getoond. De leden van de jury gokten op, bijvoorbeeld: Tony Bennett, Dustin Hoffman en Robert DeNiro, maar die bleken allemaal fout te zijn.

De Gnoom zong 'When You’re Smiling' van Frank Sinatra

Toen de ware identiteit van de Gnoom onthuld werd kon jurylid Nicole Scherzinger haar tranen niet bedwingen. “Ik hou zoveel van je, wij houden van je, de hele wereld houdt zoveel van je. Het is een eer om je in onze show te hebben,” zei ze. “Ik kan niet geloven dat je hier bent. Ik probeer het cool te spelen. Je ziet er zo prachtig uit, je ziet er zo knap uit.”

Niemand had dan ook ooit verwacht dat de 97-jarige Hollywoodlegende Dick Van Dyck in het pak was gekropen. Van Dyck is onder meer bekend van de films 'Bye Bye Birdie', 'Mary Poppins' en 'Chitty Chitty Bang Bang'. Later verscheen hij ook in onder meer 'Night at the Museum' en de sequel 'Mary Poppins Returns'. Hij heeft een Grammy Award, een Tony Award en vier Emmy’s op zijn naam staan. Ook niet verwonderlijk dat Van Dyck na zijn ontmaskering Supercalifragilisticexpialidocious uit de Mary Poppins-film zong.

De acteur omschreef zijn optreden in 'The Masked Singer' als “het vreemdste dat hij ooit heeft gedaan”. Hij had nog nooit een aflevering gezien voordat hij gevraagd werd om deel te nemen. “Ik was er zo zeker van dat niemand ooit zou raden dat ik het was, dat ze daar iemand van 97 jaar zouden hebben staan,” zei hij achteraf in een interview met 'Entertainment Weekly'. “Ik denk niet dat ze iemand van mijn generatie in die show hadden verwacht. Dus ik wist dat ik ze voor de gek zou houden. Ze waren zo verbaasd. Ik stapte eruit en ieders mond viel open. Ik denk dat sommige mensen zelfs dachten dat ik al dood was."

Alhoewel hij nog drie jaar verwijderd is van de 100, blijft Van Dyke plannen maken voor zijn carrière, omdat hij niet van plan is te eindigen met 'The Masked Singer'.

"Ik zou graag teruggaan en een toneelstuk maken," vertelde hij aan 'People'. "Toen ik jong was, hoopte ik dat ik echt de kost zou kunnen verdienen. Het is een gevoel dat ik niet eens kan beschrijven. Alles wat bij elke stap gebeurde, was niet gepland. Ik zong of danste of acteerde - of wat dan ook - niet. Het ene kwam na het andere, het was alsof ik leerde vliegen. Ik heb er geen minuut spijt van. Ik heb gewoon de beste tijd gehad die ik kan hebben. Wat me overkwam was zo'n verrassing. De successen die ik heb gehad, ... ik kan er nog steeds niet over uit. Nu heb ik genoeg materiaal bij elkaar om aan een eenmansshow te gaan werken, al is het misschien gewoonweg voor de lol."

Julie Andrews & Dick Van Dyke in de hartverwarmende 'Mary Poppins' uit 1964

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht