ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat voor de ene dé Waarheid is, kan voor de ander een grove Leugen zijn

Elke mens heeft zijn eigen waarheden in pacht…
door Tsenne Kikke - maandag 14 november 2022 14:40

Ruzie over een onderwerp maken heeft geen zin. Men ziet de waarheid van iets in - of, men ziet het niet. Dit punt wordt zó vaak benadrukt in de wereld van Zelfkennis dat erover ruzie maken nutteloos is. Discussiëren, is niet begrijpen. Het is dan ook noodzakelijk om iemand te vermijden die altijd over de ideeën wil discussiëren. Voor mij is het tijd- en energieverlies. De persoon ziet de betekenis van hetgeen wordt aangereikt niet in. Hij zal nooit overtuigd zijn. Hij is er niet klaar voor. Hij wil geen gerecht van het Werk koken, maar alles in de keuken stukslaan...

Maar, soortgelijke woorden kunnen, onder andere, complotdenkers eveneens hanteren. Neem, bijvoorbeeld, de Flat Earthers. Indien je hen durft tegenspreken, zullen ze eveneens kunnen zeggen dat je er niet klaar voor bent, en hen daarom niet begrijpt. :-)

Toch zijn er meer Flat Earthers dan mensen die daadwerkelijk aan Zelfkennis doen. Ter vergelijking...

Ruwweg geschat maakt in onze gewesten iets van een 1% van de bevolking deel uit van de Flat Earth-beweging, daar waar er van de andere groep slechts tussen de 0,1 en 0,01% te vinden is.

Tussen haakjes: tot de andere groep behoren zowel mensen die de Weg van de Fakir volgen, die van de Monnik, die van de Yogi of die van de zogenaamde 'Vierde Weg', die van de eclecticus dus. Maar, ik ben aan het afwijken...

Ruzie maken, is nutteloos, schreven we, maar soms blijft het daar niet bij.

Zo werden politieagenten van de Kent State University in Ohio opgeroepen om een ​​bizarre vechtpartij te beëindigen die uitbrak tussen een Flat Earth-enthousiasteling en een wetenschapper die de controversiële samenzweringstheorie in twijfel trok. Het zeer vreemde incident vond vorige week plaats toen Peter Jarvio op de campus arriveerde met een groot scherm dat beweerde dat de maanlandingen een hoax waren en dat onze planeet in feite niet rond is. Gestationeerd buiten een universiteitsgebouw, sprak de complottheoreticus met verschillende studenten over zijn unieke ideeën..., totdat hij de aandacht trok van een bepaalde voorbijganger die eigen, gepassioneerde gevoelens over deze onderwerpen had.

Volgens de politie benaderde de naamloze man Jarvio en hadden de twee een verhit gesprek over de concepten die hij promootte. Helaas..., wat misschien een constructieve uitwisseling van ideeën had kunnen worden, werd al snel lelijker toen de boze scepticus het blijkbaar opgaf om de mening van de complottheoreticus te beïnvloeden en in plaats daarvan besloot zijn frustraties te concentreren op het display van de Flat Earther. Jarvio vertelde de politie later dat de man "mijn posters pakte en ermee gooide". Als reactie daarop greep de complottheoreticus de woedende man vast en de twee tuimelden op de grond waar ze vervolgens met elkaar begonnen te worstelen.

Dankzij een bezorgde getuige arriveerde de politie ter plaatse en die maakte onmiddellijk een einde aan de schermutseling. Herinnerend aan de vechtpartij, zei Jarvio dat "ik schrijlings op hem zat, en zijn bril afzette, omdat ik dacht dat hij die nodig had."

Toen hem werd gevraagd waarom hij had geprobeerd Jarvio's display te vernielen, legde die man uit dat hij "van streek was door deze theorie omdat hij een natuurkundige is en de aarde niet plat is". Op hun beurt deelden agenten hem mee dat een dergelijke consternatie hem niet het recht gaf om met de posters, die eigendom waren van Jarvio, te gooien.

Uiteindelijk lijkt het erop dat koelere hoofden de overhand kregen en beide mannen zonder verder incident hun eigen weg vervolgden. Bovendien werd er niemand gearresteerd. En hoewel het onzeker is of de scepticus aan de samenzweringstheoreticus zijn excuses heeft aangeboden, zou je kunnen zeggen dat zijn 'kritiek' op spectaculaire wijze averechts werkte, aangezien de ontmoeting achteraf veel meer aandacht kreeg dan Jarvio had verwacht. Daartoe zei de complottheoreticus dat hij van plan was om nog een ​​tijdje in Kent State te verblijven door zijn display buiten het universiteitsgebouw te blijven opzetten om zijn ideeën met de studenten te delen, die hopelijk niet meer met hem zullen willen vechten...

Zo zie je dat elke mens met eigen 'waarheden' rondloopt, waarover men best geen ruzie maakt. Men ziet de 'waarheid' van iets in - of, men ziet het niet... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht