ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Eicellen geven signaal af dat de meest begeerlijke spermacellen aantrekt

Wie ben jij?… Ooit al eens over nagedacht?
door Tsenne Kikke - woensdag 17 juni 2020 16:54

Vooraleer je aan jezelf de vraag 'Wie ben ik?' stelt, doe je er goed aan om die vraag beter te specifiëren. Heb je het over jouw stoffelijk lichaam waarmee je jezelf hebt vergroeid? Of, over datgene wat men de Ware Ik, het Zelf, of de Ziel noemt?...

Voor wat het fysieke, vergankelijke deel betreft, is het antwoord snel gevonden, namelijk: je bent het product van de versmelting van een zaadcel met een eicel; die elk in zichzelf de genetische delen van jouw ouders, voorouders en alle miljoenen voorvoorouders meedragen. Meer hoef je er niet achter te zoeken, tenzij jouw verbeeldingswereld opspeelt, en je geloof hecht aan hetgeen het jou wijsmaakt.

Doch, neem het haar niet kwalijk: ze heeft het ook maar ergens gehoord of gelezen, en kan het dus on-moge-lijk écht weten. Anderzijds zijn er hier en daar wel mensen die er geloof aan hechten... :-) En, als die mens een leugen aan zichzelf meermaals herhaalt, wordt het mettertijd zijn/haar waarheid. Om die reden loopt elke mens met zijn eigen waarheden rond.

Wat de Ware Ik, jouw Zelf, of Ziel aangaat, raad ik je aan om met die zonet vermelde mensen te praten - want, ze leven in de veronderstelling er alles over af te weten.

De werkelijkheid van het ontstaan van jouw bestaan speelde zich in feite in de onzichtbare wereld af. Want, vooraleer de planeten jou tijdens jouw verblijf in de moederschoot 'kleurden', speelde er zich iets anders af...

Menselijke eicellen blijken namelijk stofjes af te geven waardoor ze het sperma van sommige mannen méér aantrekken dan dat van anderen. De kans dus dat men met een bepaalde partner in verwachting raakt, zou weleens onderhevig kunnen zijn aan de voorkeuren van de eicel.

‘Dit is de eerste keer dat dit beschreven wordt bij de mens, of bij een andere soort met interne bevruchting’, zei bevruchtingsexpert John Fitzpatrick van de Universiteit van Stockholm in Zweden.

Samen met collega’s bestudeerde hij monsters van sperma en folliculaire vloeistof – het vocht vol voedingsstoffen dat een eicel omringt terwijl die zich ontwikkelt. De monsters waren afkomstig van zestien stellen die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergingen. Gewoonlijk zwemt sperma door de folliculaire vloeistof heen om zich een weg naar de onbevruchte eicel te banen.

Geen partnerpatroon

De onderzoekers stelden vast dat bij elk van hun vrouwelijke proefpersonen de folliculaire vloeistof het sperma van sommige mannen méér aantrok dan van anderen. Er was geen duidelijk patroon te ontdekken dat voorspelt of het sperma van een bepaalde man door de vloeistof wordt aangetrokken. Het leek willekeurig, en het kwam niet overeen met, bijvoorbeeld, de daadwerkelijke partnerkeuze van de vrouw. "Het was een echte verrassing," zei Fitzpatrick.

De wetenschappers bepaalden het aantal spermatozoïden dat in elk vloeistofmonster kon binnendringen. Ze stelden het gemiddelde verschil vast in het aantal zaadcellen wanneer het vocht het sperma sterk aantrok, en wanneer het dat juist niet deed. Dat verschil was ongeveer 18 procent.

"Eicellen die ongeveer 18 procent méér sperma van specifieke mannen aantrekken, zijn waarschijnlijk vrij belangrijk tijdens het bevruchtingsproces," zei Fitzpatrick. Dat geldt des te meer doordat slechts een klein deel van het sperma de eicel na de seks bereikt.

Genetisch

Het zou kunnen dat eicellen zich meer aangetrokken voelen tot sperma met een goede genetische match, wat de kans op bevruchting vergroot, zei Fitzpatrick. De chemische interactie tussen eicellen en sperma kan ook een rol spelen bij de vraag waarom sommige stellen maar moeilijk in verwachting raken. Bij ongeveer één op de drie koppels met vruchtbaarheidsproblemen is er geen duidelijke oorzaak, aldus Fitzpatrick.

Het onderzoek wijst wellicht op een voorheen onbekende rol van de eicellen van zoogdieren bij het aantrekken van sperma, zei biomoleculair-wetenschapper Michael Eisenbach van het Weizmann Institute of Science in Rehovot, Israël. Vervolgstudies zouden moeten controleren of deze resultaten ook standhouden bij rijpe eicellen die al zijn vrijkomen na de eisprong.  De folliculaire vloeistof waar nu naar gekeken is, bevat namelijk chemische stoffen die worden geproduceerd vóórdat een eicel volledig gerijpt is, zei hij.

Dankzij deze tekst verkreeg je weeral een beter idee van de reden van het ontstaan van jouw bestaan. En, als je aan een aandoening lijdt, mag je gerust jouw voorvaders een verwijt toesturen. :-) Maar, als je denkt dat het uit jouw 'vorige leven' afkomstig is; is dat ook oké. Nu resteert nog enkel en alleen de vraagstelling: "Wie of wat ben ik?"... Durf je dat aan?

'k Heb het wel niet over jouw omhulsel, de wegwerpverpakking, jouw tijdelijk; stoffelijk lichaam; maar dat had je al door, misschien...

Bron: New Scientist

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht