ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een beetje nieuws uit Oekraïne

En, ook daar is Koning Winter in aantocht…
door Tsenne Kikke - dinsdag 22 november 2022 16:21

In Oekraïne zijn sinds de invasie door Rusland in februari al meer dan 8.300 burgers om het leven gekomen. Daaronder bevonden zich ook 437 kinderen.

De oorlog, die nu bijna negen maanden duurt, eiste ook al meer dan 11.000 gewonden. Volgens procureur-generaal Andriy Kostin ligt het werkelijke aantal slachtoffers waarschijnlijk echter hoger omdat de Oekraïense autoriteiten nog geen toegang hebben tot sommige, door Rusland bezette gebieden.

In dezelfde periode heeft Rusland ongeveer 4.700 raketten naar Oekraïne afgevuurd, aldus president Volodymyr Zelensky in een videoboodschap gericht aan La Francophonie, waarvan vertegenwoordigers zondag samenkwamen op een top in Tunesië. Alleen al afgelopen dinsdag, zei hij, vuurde Rusland bijna honderd raketten af op Oekraïne. Als een gevolg hiervan zaten meer dan twintig miljoen mensen tijdelijk zonder elektriciteit.

"Honderden van onze steden zijn praktisch platgebrand, duizenden mensen zijn gedood, honderdduizenden zijn gedeporteerd naar Rusland. Miljoenen mensen hebben Oekraïne verlaten om in andere landen onderdak te zoeken," zei Zelensky.

Hij riep de Franstalige landen nogmaals om hulp. "Oekraïne wilt echt vrede. Maar om die vrede te herstellen, hebben we hulp nodig."

Bovendien is de winter er begonnen. De eerste sneeuw is gevallen en het kwik komt steeds minder vaak boven het nulpunt uit. Met temperaturen die kunnen zakken tot 20 graden onder nul staat Oekraïne  dus voor een loodzware winter. In combinatie met de Russische aanvallen op de Oekraïense infrastructuur voor energie betekent dat een uitdaging voor Zelenski: hoe houdt hij de moraal van zijn bevolking op peil als burgers geen stromend water hebben, hun huizen amper kunnen verwarmen en de elektriciteit regelmatig uitvalt...?

Tevens hebben kraamafdelingen een tekort aan couveuses en zo'n 17.000 hiv-patiënten lopen het gevaar om zonder medicijnen te raken. Honderden ziekenhuizen en zorginstellingen zijn niet langer volledig operationeel, met tekorten aan brandstof, water en elektriciteit om zelfs maar in de basisbehoeften te voorzien. En, tot 3 miljoen mensen zouden op de vlucht kunnen slaan op zoek naar warmte en veiligheid, aldus de WHO.

Wat slachtoffers betreft...

Volgens Amerikaanse bronnen zouden er naar schatting al iets van een 100.000 Russische soldaten zijn omgekomen. Het Kremlin beweert dat het er slechts 5.937 zijn. Aan de Oekraïense zijde zouden het er rond de 11.000 zijn. Enerzijds is het vrij duidelijk dat geen enkel cijfer als waarheid kan worden aanvaard, doch anderzijds is het even duidelijk dat er al veel soldaten aan beide kanten zijn gedood.

Rusland zette tot hiertoe in Oekraïne al honderden Iraanse drones in. Maar het zou zelf Iraanse aanvalsdrones gaan produceren. Volgens Amerikaanse media heeft Moskou daarover deze maand een overeenkomst met Iran gesloten. Er wordt getracht om de productie binnen enkele maanden op gang te krijgen. Naar het schijnt  overhandigt Iran momenteel ontwerpplannen en belangrijke onderdelen voor de productie.  

De toestellen kunnen honderden kilometers ver vliegen, enige tijd boven een doelgebied cirkelen om dan met een explosieve lading op een doelwit neer te dalen. Het Russische leger gebruikt de drones onder meer voor aanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur. Met zijn eigen productie zou Rusland die aanvallen fors kunnen uitbreiden.

De kracht van het gebed...

Met de woorden: "‘Ik bid elke dag voor u. Ik bid omdat we wachten op schitterende resultaten," probeerde Margarita Simonjan, de hoofdredactrice van de Russische propagandazender RT, generaal Sergej Soerovikin een hart onder de riem te steken. Na de noodzakelijke aftocht uit Cherson moet de Russische bevelhebber in Oekraïne militaire successen kunnen voorleggen. Daar slaagt hij nog niet in, en dus neemt de druk toe - temeer, omdat ze in Oekraïne ook volop aan het bidden zijn...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht