ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Een WK-ambassadeur noemde homoseksualiteit een mentale afwijking….

… waarbij Fifa het interview stillegde.
door Tsenne Kikke - dinsdag 8 november 2022 18:38

Beste eclecticus,

Fatma Samoura, secretaris-generaal bij Wereldvoetbalbond Fifa, maakte zich onlangs nog sterk dat iedereen welkom is in Qatar tijdens het WK. Maar, een interview met die ambassadeur van de wereldbeker deed wat anders vermoeden.

"Ongeacht jouw ras, religie, sociale of seksuele voorkeur, ben je meer dan welkom in Qatar, en het land zal jou verwelkomen met een ongeziene gastvrijheid," vertelde hij eerder in een door de Fifa verspreide mededeling. "Vanaf zondag 20 november zullen de ogen van de wereld gericht zijn op Qatar. Het zal gedurende één maand een voetbalfeest worden. Na alles wat we de voorbije twee jaar hebben meegemaakt, is het de uitgelezen kans voor fans van over de hele wereld om naar Qatar af te zakken en zich te verenigen."

Maar vandaag verscheen er op de Duitse zender ZDF een spraakmakend interview met Khalid Salman, de ambassadeur van het WK in Qatar. "Het belangrijkste is dat iedereen zal aanvaarden dat ze naar hier komen. Maar ze zullen onze regels moeten accepteren," zei de ex-voetballer Salman tijdens het interview wanneer het onderwerp homoseksualiteit aan bod kwam. Dat is "Haram" (onrein), zei hij voorts. "Waarom het haram is? Omdat het een mentale afwijking is." Meteen na die uitspraak werd de uitzending onderbroken door iemand van de Fifa...

Regenboogband

De Qatarese emir Tamim bin Hamad al-Thani had al op 21 september nog verklaard dat alle supporters ‘zonder discriminatie’ welkom zouden zijn tijdens het WK voetbal. Die boodschap leek toen bedoeld om de voetballiefhebbers uit de lgbtiq-gemeenschap gerust te stellen.

Homoseksualiteit is verboden in de Golfstaat. Maar de organisatoren van het WK voetbal hebben al meermaals benadrukt dat koppels van hetzelfde geslacht geen problemen zullen ondervinden tijdens het toernooi. Verschillende Europese landen hebben al aangekondigd dat hun aanvoerder een regenboogband met de boodschap ‘One love’ zal dragen, ter ondersteuning van een antidiscriminatiecampagne.

Beste eclecticus: welke mens is niet 'prettig gestoord'?... :-)

Wetgevingen moeten nu eenmaal gerespecteerd worden, wat men er ook van vindt. Tenslotte is homoseksueel zijn,  één ding, homoseksuele handelingen uitvoeren, iets totaal anders, hetgeen betekent, dat men eraan toegeeft. En, mocht je over het derde of vierde bewustzijnsniveau beschikken, zal je kunnen inzien dat 99,99% van de mensheid in wezen 'mentaal gestoord is', omdat er maar weinigen zijn die zich niet met hun lichaam identificeren - en, er dan ook geen enkele controle over hebben; doch erdoor worden gecontroleerd.

Zelfs Boeddha onderwees ons dat zolang we met dat tijdelijke, stoffelijke lichaam zijn vergroeid, we blijvend zullen geconfronteerd worden met ziekte, pijn, lijden, en zo meer. Ook Jezus wees er ons meermals op te ontwaken, en daardoor boven dat lichaam uit te stijgen, het te koesteren, maar het ook te domineren.

Tenslotte 'hebben' we een lichaam, maar hoeven we het niet te 'zijn'. Toch niet van zodra we inzien dat er er 'iets' in onszelf is, of zou kunnen 'zijn' - tenzij het reeds is afgestorven, natuurlijk - dat nog in staat is om het lichaam als voertuig voor zichzelf aan te wenden.

Maar, leg dat allemaal maar eens aan de gewone sterveling uit! Zelfs Plato trachtte de mens op zijn manier uit te leggen dat er een geketend iets in onszelf verblijft dat het lichaam als een gevangenis ervaart. Nogmaals: aan uitleggen, is geen beginnen aan. Tenslotte weet elke mens alles veel beter - want, geen één van de diverse verworven en dus oneigene persoonlijkheden, tezamen met hun honderdtallen ondergeschikte ikjes is van plan te 'sterven', waardoor die gewone mens tijdens zijn tijdelijke bestaan nooit, maar ook nooit kan 'herboren' worden.

Doch, waarom in godsnaam zou iemand wensen om te worden herboren?... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht