ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kan er in dit geval - heel uitzonderlijk - over reïncarnatie worden gesproken?

Over een vraag, die weinigen zullen kunnen beantwoorden…
door Tsenne Kikke - vrijdag 28 oktober 2022 16:34

Beste eclecticus,

Zoals je weet, is een leven aan de andere zijde, wedergeboorte, en ook reïncarnatie niet voor de gewone mens weggelegd - gewoonweg, omdat hij tijdens zijn leven niet aan de basisvoorwaarden wil voldoen. De met zijn lichaam vergroeide mens is nu eenmaal stof en zal tot datzelfde stof wederkeren, net als al het andere dat op deze planeet als voeding voor de ander geboren wordt. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan Jezus' woorden: "Laat de doden de doden begraven" - en, aan zijn: "Word wakker!" - "Ontslaap!" - "Ontwaak!".

Wel is het misschien interessant, nu dat we het eerder over DNA hadden, om er klonen bij te betrekken, zijnde: een kunstmatige wijze van ongeslachtelijke voortplanting, waarbij een identieke genetische kopie van een organisme wordt geproduceerd. Een kloon is in wezen een genetisch, vrijwel identieke nakomeling van één ouder.

Neem het relaas van de voormalige IJslandse president Ólafur Ragnar Grímsson, bijvoorbeeld. Haar hond, Sámur genaamd, stierf in 1999 en ze was er totaal kapot van. Maar, toen het dier 11 jaar oud was, nam ze al het besluit om hem ooit te laten klonen. "Er waren toen als het ware twee bedrijven in de wereld die honden kloonden. De ene was in Texas en de andere in Zuid-Korea," zei Ólafur Ragnar. "Ik koos voor Texas."

"Ik wendde me tot een dierenarts. Er werd een monster van de huid genomen en naar Texas gestuurd. De cellen groeiden uit, en wanneer ik het zou willen, en er dus voor klaar was om een ​​nieuwe Sám te krijgen, zou ik de opdracht geven om de procedure te laten uitvoeren. Ik besloot het pas te doen als Sámur helemaal weg was," zei ze in oktober 2018.

Begin 2019 stierf het dier en in oktober 2019 nam ze het gekloonde dier, met de naam Samson, in ontvangst. Kostprijs: 50.000 US$. "Goedkoper dan een Ferrari," zei ze, "en voor mij véél kostbaarder dan een even dure diamanten ring."

Maar, en hier gaat het ditmaal om: zouden wij hier kunnen spreken over de 'Reïncarnatie van Sámur'?...

Het woord 'klonen' stamt af van het Grieks, dat 'aseksuele reproductie' betekent. Daarover bestaat er nog veel scepticisme en ongelooflijk veel tegenstrubbelingen. Maar volgens Ólafur Ragnar Grímsson zal de mensheid mettertijd er meer en meer voor openstaan, en de huidige manier van kinderen verwekken door gekloon vervangen.

Wel is daarbij de vraag: "Hebben gekloonde mensen ook een ziel?"..., waarop automatisch de tegenvraag: "Beschikken al de huidige, 'in leven zijnde' mensen wel degelijk over een persoonlijke ziel?" ontstaat. Enkel de persoon die zélf een ziel(-in-wording) bezit, kan die vraag beantwoorden. Al de anderen moeten voortgaan op overtuigingen die ze ooit van anderen hebben ontleend, maar écht 'weten' kunnen ze niet.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht