ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe voorspelbaar is de onvoorspelbare toekomst?

Zowel bedrijven evenals grote winkelketens en kleine zelfstandigen krijgen veel te verduren.
door Tsenne Kikke - woensdag 12 oktober 2022 3:41

Hoe ziet de nabije toekomst er uit?...

Soms is het misschien moeilijk te begrijpen hoe sommige winkels kunnen blijven bestaan. Vooral, indien je bekijkt wat de problemen zijn die ze de laatste jaren moeten doormaken en wat de huurprijzen zijn. Neem Antwerpen als voorbeeld...

Zo konden we vandaag lezen dat een winkelpand op de Meir huren bijna 12 keer meer kost dan op de Boomsesteenweg. Want, wie een winkelpand op de Meir wil huren, betaalt jaarlijks al gauw 1.550 euro per vierkante meter. Dat blijkt uit een onderzoek van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. In een beknopte ‘City guide 2022’ bundelt het enkele opvallende cijfers en vaststellingen over de Antwerpse retailmarkt.

Antwerpen is 'een modecentrum' en 'een stad waar retail ingebakken zit', zo schrijft de online gids. Maar een eigen handelszaak komt dus met een prijskaartje, zeker op de Meir. Daar ligt de jaarlijkse huurprijs voor een vierkante meter winkeloppervlakte tien keer hoger dan op de Bredabaan (155 euro) en bijna twaalf keer hoger dan op de Boomsesteenweg (135 euro).

De Meir, goed voor ruim 1,4 miljoen bezoekers per maand, blijft daarmee samen met de Brusselse Nieuwstraat de duurste winkelstraat van het land. Ook opvallend is dat de Antwerpse Huidevettersstraat met zijn luxewinkels al snel een derde goedkoper is (1.000 euro). Cushman & Wakefield verwacht dat de huurprijzen in de winkelstraten nog verder zullen stijgen in 2023. Natuurlijk zijn er veel winkelketens die indertijd het pand hebben aangekocht en dus geen last hebben van die hoge huurprijzen.

Anderzijds lokt retail ook heel wat toeristen naar Antwerpen. Naar het schijnt: zo’n 18 miljoen per jaar. Om die onder te brengen, zijn er in totaal meer dan 15.000 bedden ter beschikking in hotels en B&B’s. Het toeristische succes heeft volgens Cushman & Wakefield ook te maken met recente stadsvernieuwingsprojecten, zoals de renovatie van het Stadhuis en de heraanleg van het Operaplein.

Hopelijk komen de coronamaatregelingen niet meer aan bod, waaronder: vensters openen om te verluchten. Toch zullen velen onder de exuberante energieprijzen te lijden krijgen. Op alle vlakken besparen is nu dus de boodschap.

Zo gaan bijvoorbeeld sinds 1 oktober ’s avonds op vele plaatsen na sluitingstijd de lichten uit. Onder andere op de Meir in Antwerpen, in de Nieuwstraat in Brussel, in de Veldstraat in Gent. Bovendien wordt overal de temperatuur verlaagd naar negentien graden en sluiten deuren die normaal wagenwijd openstaan. Daarentegen kiezen sommige zelfstandigen ervoor hun deuren een tijdlang te sluiten.

De hamvragen zijn dus: hoelang zal die oorlog in Oekraïne nog blijven duren? En, hoe zal Rusland zich daarna ten opzichte van West-Europa opstellen? Anders gezegd: wordt alles ooit opnieuw genormaliseerd?

Indien ik wist dat het iets zou uithalen, zou ik me een kristallen bol aanschaffen. Gissen en gokken mag altijd - maar, jij en ik weten dat de toekomst onvoorspelbaar is - behalve wat, onder andere, getijden (ook die in jezelf), zon- en maanstanden betreft.

Anderzijds is jouw persoonlijke toekomst eveneens ietwat 'voorspelbaar', indien je de rode draad volgt die je sinds jouw geboorte aan het ontrollen bent...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht