ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Regenwater is nergens op Aarde veilig om te drinken…

Overal regent het PFAS.
door Tsenne Kikke - vrijdag 12 augustus 2022 5:56

Die onveiligheid heeft te maken met de aanwezigheid van giftige chemicaliën die de aanbevolen niveaus overschrijden. Dat bleek uit een recente studie van wetenschappers van de Universiteit van Stockholm.

"Er is geen plek op Aarde waar regenwater veilig zou zijn om te drinken, volgens de gegevens die we hebben gebruikt," vertelde Ian Cousins, professor aan de Universiteit van Stockholm en hoofdauteur van de studie, gepubliceerd in het tijdschrift 'Environmental Science and Technology'.

Zijn team bestudeerde gegevens die sinds 2010 werden verzameld en toonde aan dat het aandeel chemicaliën in regenwater zelfs op Antarctica - of, op het Tibetaanse plateau - boven de voorgestelde richtlijnen van het US Environmental Protection Agency (EPA) ligt. Beide gebieden, die als ongerept gelden, bevatten PFAS-niveaus die 14 maal hoger zijn dan de Amerikaanse drinkwaterrichtlijnen.

 Poly- en perfluoralkylstoffen (vaak afgekort als PFAS) is een verzamelnaam voor meer dan 6.000 stoffen waarin onder andere een combinatie van fluorverbindingen en alkylgroepen voorkomen. Beter bekend als 'de eeuwige chemicaliën', omdat ze zo langzaam worden afgebroken, hebben PFAS, die oorspronkelijk werden aangetroffen in verpakkingen, shampoos en make-up, zich verspreid naar ons milieu, inclusief water en lucht. Eenmaal opgenomen hopen PFAS zich op in het lichaam.

Gevaarlijk voor de gezondheid

Sommige studies suggereren dat blootstelling aan PFAS de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van de foetus kan beïnvloeden. Het kan ook leiden tot een verhoogd risico op zwaarlijvigheid of bepaalde vormen van kanker (prostaat, nieren en teelballen) en een verhoogd cholesterolgehalte.

De EPA heeft onlangs de aanbevolen drempelwaarde voor PFAS verlaagd nadat ze had ontdekt dat deze chemische stoffen van invloed kunnen zijn op de immuunrespons op vaccins bij kinderen, merkte Ian Cousins op.

Volgens Ian Cousins zijn PFAS nu zo hardnekkig en alomtegenwoordig dat ze nooit van de Aarde zullen verdwijnen. Hij merkte ook op dat we een planetaire limiet overschreden hebben, verwijzend naar een model dat de capaciteit van de Aarde beoordeelt om de gevolgen van menselijke activiteit aan te kunnen.

De wetenschapper merkte eveneens op dat de PFAS-niveaus in het lichaam van de mens de afgelopen twintig jaar aanzienlijk zijn gedaald en dat het omgevingsniveau (van PFAS in het milieu) de afgelopen twintig jaar gelijk is gebleven. "Het zijn de aanbevelingen die veranderd zijn," zei hij. "Het aanbevolen niveau van PFAS is miljoenen keren verlaagd sinds het begin van de jaren 2000, omdat we meer weten over de toxiciteit van deze stoffen."

Ondanks de bevindingen van de studie vond Cousins dat we ermee moeten leren leven. "Ik maak me niet te veel zorgen over de dagelijkse blootstelling in de bergen, beekjes of voedsel. We kunnen er niet aan ontsnappen... we zullen er gewoon mee moeten leven. Maar het is geen ideale situatie wanneer we het milieu zo vervuild hebben dat natuurlijke blootstelling niet echt veilig is."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht