ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Greg maakt in het derde seizoen eventjes een identiteitscrisis door…

Geen parodie op 'One Flew Over the Cuckoo's Nest'…
door Tsenne Kikke - zondag 21 augustus 2022 6:18

Dharma, is een yoga-lerares die is opgevoed door hippies, en haar man, Greg, is een assistent-procureur voor het ministerie van Justitie.

In deze aflevering maakt Greg op zijn 32-jarige leeftijd een identiteitscrisis door door zich af te vragen waarom hij ooit het beroep van advocaat heeft gekozen. Het verhaal begint met het feit dat hij een prestigieuze advocatentrofee had gewonnen. Hij is fier over en dolgelukkig, maar Dharma vraagt hem waarom hij ervoor koos advocaat te worden. Op die vraag dringt het plotseling tot hem door dat hij niet alleen niet weet waarom hij voor rechten heeft gekozen, maar dat hij zich ook nooit eerder echt heeft afgevraagd wat zijn eigen levenskeuzes zijn.

Die avond zit hij Dharma's boeken over religie en spiritualiteit door te nemen, en besluit dat voor hem het tijd is om op een persoonlijke zoektocht te gaan. Hij begint dus aan een spirituele zoektocht naar zijn ware `ik'.

De volgende dag brengt hij zijn filosofische vragen ter sprake tijdens een personeelsvergadering en neemt spontaan ontslag. Hoewel Dharma opgetogen is dat Greg filosofische vragen begint te onderzoeken, is ze tevens bezorgd over zijn drastische verandering in levensstijl. Nadat ze Greg's vreemde metamorfose met zowel haar als zijn ouders heeft besproken, besluit ze hem te steunen op zijn persoonlijke reis.

Wanneer Greg echter twee maanden lang een thuiszitter is geworden, verliest Dharma haar geduld. In een uitbarsting zegt ze tegen Greg dat hij een levenspad moet kiezen en dat ook moet volgen. Maar Dharma is geschokt en verdrietig als ze zich realiseert dat Greg haar suggestie serieuzer heeft genomen dan ze had verwacht...

Dharma: Whatcha doin'?

Greg: Reading all your books on spiritual enlightenment.

Dharma: Really?

Greg: This stuff is incredible! Do you realize these guys spent most of their lives figuring out who they are and what their true purpose was?

Dharma: Yeah, it's pretty amazing isn't it?

Greg: Unbelievable! I mean, if you buckle down, it shouldn't take more than a month!

Dharma: Did you really read all these books?

Greg: I skimmed - I got the gist! Walden: ... simplify. Tibetan Book of the Dead: ... we're all going to die. Be Here Now: ... well, - du-uh! And next I'm going to read the Bible.

Dharma: Oh... Well, let me save you some trouble: First half: ... don't mess with God; second half: ... be nice to people.

Greg: Thank you. That's a couple of days right there.

Dharma: I think I need some coffee...

Dharma & Greg: One flew over the lawyer's desk

Identiteit kan verwijzen naar het lichaam enerzijds en anderzijds naar een innerlijke 'zijn'. Mensen, die aan Zelfkennis doen, onderhouden het eerste maar streven naar het tweede. Ze leven dus in een toestand-van-worden.

Mensen, die een identiteitscrisis doormaken, hebben twijfels over wie ze in wezen zijn. Ze leven, net als Greg, (tijdelijk) in een soort van Niemandsland en zijn volslagen onzeker over hun beroepskeuze, gevoelens, gedachten, bewustzijn, overtuigingen, en zo meer. Maar, in de sublieme komedieserie 'Dharma & Greg',  bestaande uit 119 afleveringen van 21 minuten en uitgezonden tussen 1997 en 2002, wordt het op een ludieke manier gebracht. Een aanrader dus!

Spijtig genoeg werd die serie stopgezet vanwege te lage kijkcijfers... Het waarom ervan weet geen mens. Misschien omdat er geen geweld, seks, en zo meer in voorkwam? In elk geval kreeg het van mij een 8 op 10.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht