ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een zeemeermin uit 1728 wordt in een labo geanalyseerd

Geloof jij in het bestaan van zeemeerminnen?…
door Tsenne Kikke - donderdag 3 maart 2022 6:30

Een eeuwenoude 'heilige zeemeerminmummie' zal wetenschappelijk worden geanalyseerd door onderzoekers in Japan in een poging om de ware aard van het mysterieuze schepsel te bepalen.

Volgens een bericht in de plaatselijke media zou de nogal nachtmerrieachtige rariteit ergens rond 1738 door vissers zijn gevangen en vervolgens door de handen van verschillende eigenaars zijn gegaan om uiteindelijk ergens in de vorige eeuw in een boeddhistische tempel in de stad Asakuchi terecht te komen.

Het merkwaardige schepsel, lijkend op een half menselijk, half vis-constructie en vergelijkbaar met een klassieke zeemeermin, werd decennia lang in een tempel tentoongesteld tot het ergens veilig werd opgeslagen om het raadselachtige exemplaar te beschermen.

De naar verluidt gemummificeerde zeemeermin, die sindsdien in de vergetelheid leek te zijn geraakt, werd herontdekt door Hiroshi Kinoshita van het 'Okayama Folklore Genootschap', terwijl hij het werk bestudeerde van de beroemde Japanse natuurhistoricus Kiyoaki Sato, die over mysterieuze wezens schreef.

Nadat hij de locatie van het oude relikwie had opgespoord, bracht de onderzoeker het onder de aandacht van wetenschappers van de Kurashiki Universiteit van het land en stelde voor dat zij het eigenaardige specimen zouden onderzoeken. Opmerkelijk genoeg stond de tempel open voor een dergelijke analyse van hun kostbare stuk en overhandigde het 31 centimeter lange schepsel aan een team van specialisten van de universiteit.

Het bovenlichaam zou dus van een menselijk wezen zijn. De onderste helft van het lichaam is echter een vis waarop duidelijk de schubben te zien zijn. In het najaar van 2022 worden de onderzoeksresultaten samengevat en waarschijnlijk medio maart 2023 gepubliceerd

De studiegroep is van plan een reeks tests op de vermeende zeemeermin uit te voeren, waaronder een morfologische analyse, DNA-tests en CT-scans. Andere teamleden zullen proberen vast te stellen hoe het schepsel werd gemummificeerd en Kinoshita, die de rariteit in de schijnwerpers plaatste, zal een folkloristische kijk op het relikwie geven om het complete verhaal te vertellen.

Degenen die hopen dat uit het onderzoek zal blijken dat het wezen daadwerkelijk een spreekwoordelijk zeemeerminwezen is, kunnen hun verwachtingen misschien temperen, aangezien bij onderzoek van soortgelijke relikwieën altijd is gebleken dat het gewoon om twee prozaïsche dieren gaat, zoals een aap en een zalm, die kunstig aan elkaar werden genaaid.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht