ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een waardevolle boodschap als lichtpuntje in duistere tijden

… vanuit de Verenigde Staten.
door Tsenne Kikke - woensdag 16 maart 2022 3:23

Tussen Covid en al zijn verschillende mutaties, inflatie, oorlog en zijn afschuwelijk onmenselijke gevolgen, isolement en de stress van het dagelijkse leven, zijn de meesten onder ons mentaal, emotioneel en spiritueel uitgeput. Alle gebeurtenissen waarmee we te maken hebben gehad, liggen buiten onze macht, maar toch beïnvloedt en beheerst het in sommige gevallen ons leven, waardoor we uitgeput en gefrustreerd achterblijven.

Hoewel velen van ons geloofden dat de wereld de behoefte aan territoriale overheersing voorbij was, zijn we nu getuige van de verschrikkingen van dit soort conflicten die door één persoon worden aangewakkerd. Ik veronderstel dat we een opfriscursus in dit soort tirannie nodig hadden, zodat we de volgende keer dat het de kop opsteekt, het herkennen voor wat het is.

Voor velen van ons is dit een les in controle, wat een illusie is. Het is ook een les die we als individu en gemeenschap kunnen leren en een herinnering dat ieder van ons een verschil kan maken in deze wereld. We kunnen een bemoedigend licht van opvoeding zijn - of, we kunnen een leraar zijn van vooral niet diegene te zijn die door de duistere kant van onszelf kan worden aangewend.

Het beste wat we kunnen doen voor onze geliefden, vrienden, buren en vooral voor onszelf, is ons te verdiepen in het innerlijke werk van evenwicht, kalmte en vrede.

Er is geen goede of foute manier om dit te bereiken. Het is een individuele ervaring en expressie. Maar er zijn twee aspecten die moeten worden opgenomen: 1) het loslaten van stress, en 2) het aanboren van het Goddelijke in jezelf.

Sommigen laten stress en angst los door op een bokszak te slaan, anderen door te mediteren. Sommigen laten spanningen los door zich met de natuur te verbinden, via lange wandelingen, of door te tuinieren. Sommigen zetten gewoonweg de televisie uit en houden een winterslaap. (Ik heb nog niet geleerd hoe dat moet, ik ben nog steeds verslaafd aan het nieuws.) Er zijn verschillende manieren om spanning van je af te schudden, maar je moet de manier vinden die voor jou het beste werkt.

Hetzelfde geldt voor het aanboren van de Goddelijkheid in jezelf. Ademwerk, gebed en meditatie zijn allemaal nuttige hulpmiddelen. Het maakt niet uit wat je gebruikt om tot dat inzicht te komen, maar het is belangrijk dat je er komt.
Mijn verbinding met het Goddelijke, het Universum, welk label voor jou ook het beste werkt, is mezelf onder te dompelen in de natuur. Daarin erken ik dat we ALLEMAAL verbonden zijn, met elkaar, met de planeet en daarbuiten, en met het Goddelijke.

Ik zou graag horen hoe jij je losmaakt en verbindt. Hoe ben jij jouw beste zelf? Jouw gedachten kunnen een pad zijn voor iemand anders. Stuur me een berichtje op [email protected] en deel jouw gedachten.

- Shirley MacLaine -

't Klinkt mooi, hé! Ben je ook een dromer? Of, iemand die wenst te 'ontwaken'?...

In 1983 zag ik de film 'Out on a limb'. 'k wist dat Shirley 'spiritueel' gezind was, lichtgelovig en een beetje naïef, misschien, maar omdat ik haar als een zuiver mens aanschouwde, wilde ik graag geloof aan haar verhaal hechten. Waarom zou ze liegen, dacht ik toen?... Toch voelde ik me er niet goed bij.

Ga naar de 56ste minuut. Het is donker. Haar wagen start niet. Ze zend telepatische gedachten naar David uit, die hij dan ook ontvangt, en daardoor wakker wordt. Hij stapt in de wagen en weet precies waar ze zich bevindt, omdat er een gids is die in zijn hoofd praat. Dan komt het... vanaf 1:03:09 vertrekken ze. Meermaals verwittigt hij haar dat ze het stuur niet mag aanraken... David gaat in trance, de wagen versnelt, terwijl hij het stuur had losgelaten... Enkel zien, is geloven!

Het probleem is, dat veel van haar fans er nog immer geloof aan gechten; zelfs nadat ze achteraf toegaf dat die feiten zich nooit hadden voorgedaan...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht