ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Neo-hypnotherapie: een vorm van hypnose, dat 'het innerlijke kind' aanspreekt

Neo-hypnotherapie concentreert zich vooral op het verwaarloosde innerlijk kind in de mens.
door Tsenne Kikke - zaterdag 19 januari 2013 2:23

Neo-hypnotherapie is een vorm van hypnose, dat zich toespitst op één onderdeel, namelijk: op het zogenaamde 'Innerlijke kind'. Het werd ontwikkeld door een zekere Siddhartha van Langen, zoals beschreven in zijn boek 'Heel je kind'.

Geïnspireerd door Osho, heeft hij een aantal therapeutische methoden gecombineerd. Technieken uit NLP, rebirthing, bio-energetica, lichaamswerk, ademwerk, trance en geleide fantasie, voice dialogue, delendialoog, gestalt, meditatie en dergelijke meer, worden gebruikt om tot inzicht te komen over het eigen functioneren. De kern van neo-hypnotherapie is dus: aandacht voor het innerlijke kind.

Neo-hypnotherapie gaat ervan uit dat je in je eerste levensjaren wordt gevormd tot de mens die je nu bent. Het oorspronkelijke kind, dat levenslustig, open, spontaan en ontvankelijk was, wordt door de omstandigheden en de opvoeding thuis, op school en door de omgeving vaak zo ingeperkt dat alle spontaniteit er langzaamaan uit verdwijnt.

Als volwassene is jouw situatie intussen veranderd. Je bent geen afhankelijk en hulpeloos kind meer, maar voor sommige onder ons zijn bepaalde strategieën vaak hetzelfde gebleven, waardoor de patronen uit hun kindertijd zich lijken te herhalen: ze blijven zich eenzaam en verlaten voelen, ze krijgen nog steeds niet genoeg de nodige aandacht, ze voelen zich steeds weer onder druk gezet, ze moeten alsmaar presteren, ze kunnen hun gevoelens nog steeds niet uiten, enzovoorts.

De overtuigingen, die men in de kindertijd heeft gecreëerd, of die men zelfs onbewust in de moederschoot heeft ontwikkeld, zetten zich op een onbewust niveau verder als een zich steeds herhalende oude grammofoonplaat, die ergens is blijven hangen.

Neo-Hypnotherapie werkt met de gevoelens, beelden, stemmen en herinneringen uit onze jeugdjaren, die vaak onbewust ons leven blijven beïnvloeden of bepalen. In deze therapie gaat men - via het aanspreken van de verbeelding - op zoek naar de mogelijke oorsprong van de beperkende patronen, of problemen.

De nadruk van de therapie ligt niet op verandering zélf, maar op ontdekking, bewustwording, acceptatie, afronding en het loslaten van de oude kinderbeelden.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met neo-hypnotherapie Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


iliyan Gepost op: 21/01/2013 18:40:17
iliyan

mss zou ik zo en terapie voor mijn lichaam doen :)

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht