ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Reeds in 2011 bevestigde Siberië dat de Yeti daadwerkelijk bestond!

Bigfoot is een veronderstelde primaatsoort uit de Verenigde Staten en Canada, en zou – indien hij leeft – er een zijn, die net als de mens rechtop kan lopen, met een volwassen lengte van 1,80 tot 2,5m.
door Tsenne Kikke - zondag 11 april 2021 18:46

Onwetendheid kan worden gepardonneerd: een mens kan nu eenmaal niet alles weten, maar dat betekent niet dat men alles zomaar klakkeloos moet aanvaarden of geloven. Toch zijn er onnoemelijk veel naïeve of lichtgelovige mensen die je van alles en nog wat kunt wijsmaken...

Ditmaal gaat het niet over aliens, die mensen in hun ruimtetuigen ontvoeren, maar over yeti-waarnemingen in buurt van de Siberische stad Kemerova. Die zijn aldaar in de afgelopen twintig jaar verdrievoudigd. Zo werden er grote twijghutten, gedraaide boomtakken, haren en zelfs voetafdrukken met een doorsnede van meer dan 35 centimeter aangetroffen! Je moet het maar willen geloven, hé!

Anderzijds was reeds in 2011 het bestaan van de yeti - volgens verklaringen van de Siberische autoriteiten - 'onweerlegbaar' bewezen. Op basis van al de reeds vermelde waarnemingen schatten de wetenschappers dat er in Kemerovo minstens een dozijn 'verschrikkelijke sneeuwmannen' leefde, ook in het naburige Altai. Aan die groep wetenschappers werd dan ook de taak opgelegd om meer 'bewijsmateriaal' te verzamelen en hopelijk zelfs een yeti te spotten.

Zo verscheen er op 10 oktober 2011 het volgende bericht...

De regio Kemerovo in het zuiden van Siberië erkent het bestaan van het beroemde bergwezen Yeti genaamd, ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman. Volgens de lokale autoriteiten is er 'onweerlegbaar bewijs' dat de Yeti de bergen bevolkt. Dat bewijs is gevonden tijdens een expeditie. Zo zijn er voetafdrukken en zijn vermoedelijke bed gevonden. De verzamelde gegevens worden geanalyseerd in een speciaal laboratorium.

Vaak wordt de Yeti gezien als een aapachtig wezen dat in de Himalaya woont. Nu zou het wezen ook buiten de Himalaya leven.

Kemerovo, ten oosten van Novosibirsk, probeert toerisme te ontwikkelen in de regio, waarbij de pijlen al een aantal jaar op de Yeti gericht zijn. Naar aanleiding van de nieuwste vondsten denkt de regio na over de instelling van een speciaal onderzoekscentrum om de Yeti te bestuderen. Verder wordt nagedacht over een wetenschappelijk tijdschrift over de Sneeuwman.

- Einde van het verslag -

Donderdag, 8 april 2021

Een Russische politicus onthulde op die dag dat hij een hand had in het hoaxen van Yeti-waarnemingen in de hoop toeristen naar het gebied aan te trekken. Aman Tuleyev, voormalig gouverneur van de Kemerovo-regio, vertelde het opmerkelijke verhaal afgelopen donderdag op zijn Instagram-account. In antwoord op de vraag of er nog steeds een Yeti rondzwierf in het afgelegen gebied dat hij ooit bestuurde, merkte de politicus eerst op dat legenden onder jagers in het Shoria-gebergte over het schepsel al lang de ronde doen en dat hij ooit zelf een reis naar de locatie had ondernomen op zoek naar de cryptide. Daarna voegde hij er de nogal verrassende bekentenis aan toe: "Ik was het, die de belangstelling voor de Yeti aanwakkerde."

Die voormalige gouverneur zei dat pogingen om van het gebied, dat ideaal is om te skiën, een toeristische bestemming te maken, redelijk succesvol waren gebleken met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Tuleyev zei echter tegen een van zijn ondergeschikten dat "dit niet genoeg was" en stelde voor dat ze een vakantieoord in het Shoria-gebergte zouden uitroepen tot "het thuisland van de Yeti". Het idee werd blijkbaar goed ontvangen, want de gemeenschap zette het snel om in actie. Ze kondigden niet alleen een officiële 'Bigfoot Dag' aan, die toevallig samenviel met het begin van het skiseizoen, maar loofden ook een beloning van een miljoen roebel (ongeveer 11.000 €) uit voor iedereen die het schepsel kon vangen.

Aanvankelijk, zo herinnerde Tuleyev zich, was het plan een groot succes omdat de mensen massaal naar het gebied trokken in de hoop de Yeti tegen te komen en de aanzienlijke prijs mee naar huis te nemen. Helaas nam de belangstelling voor de spreekwoordelijke Bigfoot-premie uiteindelijk af, wat de politicus inspireerde tot een nog gewaagder idee: het faken van Bigfoot-waarnemingen. "Zoek een lange persoon", zei hij tegen een ondergeschikte, "laat hem zijn pak uittrekken, zijn bontjas binnenstebuiten keren en op drukke plaatsen schreeuwend rondrennen, zodat de toeristen hem opmerken, maar hem niet kunnen vangen". Deze nep-Bigfoot, die vermoedelijk een overheidsambtenaar zou zijn, zou dan een bonus krijgen om ervoor te zorgen dat hij zou zwijgen over de list.

Blijkbaar was de politicus nogal serieus over het bedrog, en zijn ondergeschikte vond iemand die een Yeti voor hen kon uitbeelden, wat leidde tot een hernieuwde belangstelling voor de mogelijkheid dat het schepsel zich in het Shoria-gebergte schuilhield.

Ondanks zijn rol in het ingewikkelde plan, sloot de 76-jarige Tuleyev niet helemaal uit dat de Russische Bigfoot misschien tóch bestond, en dus wel degelijk ergens rondzwierf. In zijn achterhoofd ging hij er dus van uit dat de Yeti niet enkel en alleen de man was die in opdracht van lokale politici in een bontpak rondliep om toeristen te misleiden...

Eigenlijk ging deze blog dus over een lichtgelovige die andere lichtgelovigen trachtte te bedotten, terwijl het kinderlijke deel in hem toch nog in die cryptide bleef geloven.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht