ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Terroriseert El Chupacabras Puerto Rico en geheel Latijns-Amerika ?

De El Chupacabras is een cryptide, en even ongrijpbaar als een Bigfoot of een Yeti.
door Tsenne Kikke - zaterdag 5 september 2009 1:58

Vertaald, betekent El Chupacabras 'de geitenzuiger'. De El Chupacabras is even ongrijpbaar als Bigfoot en cryptischer dan het monster van Loch Ness en in wetenschappelijke kringen wordt er meer over gedebatteerd dan over welk ander dier ook.

Wie of wat is de El Chupacabras, kortweg Chupa genoemd? Een buitenaards wezen, een genetisch experiment dat uit de hand is gelopen, of het zoveelste product van 's mensen verbeelding? Het is naar het schijnt een vampierachtig wezen dat sterk op een mythologische griffoen gelijkt.

De kwaadaardige, maar ook dodelijke Chupa daagt voor het eerst op in 1995. In Canovanas, Puerto Rico. 4 jaar later kwam Chili (2000) aan de beurt , in 1996 werd de chupa in Miami in gezien, enzovoorts. In het kort: in één jaar tijd werden ongeveer 2.000 dieren gedood. Allemaal door de Chupa? Velen horen graag een bevestigend antwoord.

Mensen hebben nu eenmaal de sterke gewoonte om realiteit met fictie te verwarren. Als je sterk in iets gelooft, verkrijgt het reële vormen in jouw hoofd. Het is tenslotte het brein dat voor ons bepaalt hoe we ons moeten voelen, wat we moeten denken, hoe we moeten handelen, reageren, enzovoorts.

Wetenschap hoeft geen El Chupacabras uit te vinden om antwoorden te krijgen op de talloze vragen, want de antwoorden zijn er al. Zelfs wanneer wetenschappers zeggen dat het om een gewone aap of hond gaat, willen mensen hen niet geloven en blijven zich aan het product van hun verbeelding vastklampen, net als aan hun vastgeroeste overtuigingen. Wees eerlijk: niemand uit die streken wil een verhaal lezen met als hoofding: "El Chupacabras blijkt een Chihuahua te zijn !"

Toch blijft de hoofdvraag bestaan...: als de chupa niet bestaat, en er dus niet verantwoordelijk voor kan worden gesteld, wie of wat heeft dan al die duizenden dieren zo vreselijk verminkt en gedood?

In elk geval: als cultureel fenomeen zal de El Chupacabras hoogstwaarschijnlijk nog eeuwen blijven voortleven én bezongen worden, gegarandeerd. Want het is een blijft een cultureel fenomeen en geen paranormaal verschijnsel. De chupa daagt enkel en alleen op in gebieden waar Spaans de hoofdtaal is.

The Chupacabra Song:

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht