ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Op 9 februari verkrijgen we het bewijs dat Bigfoot daadwerkelijk bestaat, of: bestond

Een zekere Rick Dyer beweert bij hoog en laag dat Bigfoot daadwerkelijk bestaat. Sterker zelfs: Dyer schoot hem neer.
door Tsenne Kikke - vrijdag 10 januari 2014 10:45

Liegen is, volgens mij, een gedragsstoornis eigen aan de mens. Of, liegen dieren ook? Meestal liegen mensen, omdat ze ofwel het liegen niet kunnen laten, of niet in staat zijn de waarheid te vertellen. Zoals je weet, is een leugen een bewering waarvan de persoon zélf wel weet dat die in strijd is met de waarheid.

Dan zijn er mensen, die durven liegen, gewoonweg om hún waarheden aan anderen op te dringen. Natuurlijk zijn hun waarheden, of noem het 'meningen', 'overtuigingen' of 'fantasieën', niet gelijk aan die van de medemens. Maar, door zichzelf maar vaak genoeg een onwaarheid voor te houden, gaat men uiteindelijk in de eigen leugen geloven en wordt de leugen waarheid. Voor de pseudologische leugenaar loopt dit proces meestal volledig uit de hand.

De pseudologia-phantastica-patiënt, die in wezen alle contact met de werkelijkheid heeft verloren, zal tevens niet aarzelen om werkelijk ieder middel te gebruiken om zijn verhalen te ondersteunen. Iemand die in ufo's gelooft, kan zijn tijd steken in het in elkaar boksen van valse bewijzen, om toch maar geloofwaardig over te komen. Hetzelfde geldt hoogstwaarschijnlijk voor de Amerikaanse Bigfoot Hunter.

Een zekere Rick Dyer uit Texas, bijvoorbeeld, beweert namelijk dat Bigfoot écht bestaat - of, liever gezegd: bestond, want hijzelf verklaart dat hij de gigantische primaat doodschoot in een bos nabij Washington. Hij heeft zelfs een foto op het internet geplaatst om zijn beweringen te staven. Nochtans is de internetwereld niet overtuigd: zes jaar geleden beweerde hij exact hetzelfde. Toen bleek zijn buit niks meer dan een groot apenpak.

Dyer kocht in de supermarkt voor 200 dollar aan varkensribbetjes, nagelde die aan een boomstam, en wachtte rustig af, totdat Bigfoot verscheen. Toen die mytische primaat in de val trapte, schoot Dyer hem neer.

De vangst dateert inmiddels al van meer dan een jaar geleden, namelijk van september 2012, maar toch komt Dyer nu pas met dat grootse nieuws naar buiten. Hij vroor, zogezegd, het 400 kg wegende lichaam in en nam er verschillende foto’s van. Intussen liet hij een DNA-test en een volledige 3D-scan uitvoeren. Om die reden duurde het zo lang vooraleer hij het nieuws bekend maakte.

"Elke test, die je maar kan bedenken, werd uitgevoerd. En het is zo ver: dit is voor 100% zeker Bigfoot. Ik heb hem neergeschoten en nu kom ik ermee naar buiten," verklaarde hij. Binnenkort wil hij het kadaver zelfs meenemen op een nationale tour doorheen de Verenigde Staten.

Volgens hem was deze Bigfoot niet uniek - want, naar het schijnt zijn er - in Amerika alleen al - 500 van hen.

De ‘vondst’ van Dyer lijkt bijna té mooi om waar te zijn en is dat wellicht ook. In 2008 kwam hij al eens in opspraak, nadat hij eveneens beweerde Bigfoot te hebben neergeschoten. Wetenschappers van National Geographic onderzochten het lichaam en kwamen tot de vaststelling dat het niks meer dan een rubberen apenpak was, dat met allerhande soorten vlees was opgevuld.

Maar, laten we de fantast zélf aan het woord laten en doen alsof we hem geloven. Om hem blij te maken. Anderzijds zullen we op 9 februari hét bewijs krijgen, tijdens een speciale persconferentie. Nog even afwachten dus. Rick Dyer zal zelfs Bigfoot in de gehele Verenigde Staten tonen, en met het ingevrozen lichaam in Canada evenals in Australië rondtoeren, ... indien hij maar genoeg sponsors kan aantrekken, voegde hij er op een sappige manier aan toe.




Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht