ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe je psychische vampiers kunt herkennen en jezelf ertegen kunt beschermen

Bestaan emotionele en psychische vampiers en kunnen die mensen jou effectief leegzuigen?
door Tsenne Kikke - maandag 17 maart 2014 21:56

We kennen allemaal de zogenaamde emotionele vampieren. Je weet wel: mensen, die jou als het ware kunnen leegzuigen. Als ze in de knoei zitten, praten ze met je, en na het gesprek gaan ze opgelucht de deur uit, terwijl jij met hun rommel blijft zitten. Ken je dat gevoel? Jij, als lezer kunt dus, zowel de vampier zijn als het slachtoffer: de persoon die zich kan laten uitzuigen - of, beide misschien.

Energievampirisme is een parasitaire relatie waarin een persoon zich voedt met de levenskracht, ook wel 'prana' genoemd, van een andere persoon. Mensen, die de energie van anderen net als sponsen in zichzelf opslorpen, worden als emotionele, of psychische vampieren vernoemd.

"Maar," wordt de vraag in onderstaand filmpje gesteld, en ook beantwoord, "is het wel mogelijk om de energie van anderen weg te nemen?". Wel, volgens de dame is dit onmogelijk, en ze legt jouw ook op een uitgebreide manier het waarom uit.

Ondanks het feit dat - volgens haar - geen mens in staat is om energieën van anderen te ontvreemden, legt ze je wél uit hoe je psychische vampiers kunt herkennen, - en, hoe je kunt voorkomen dat je energieën verliest. Hoe? Wel, door, bijvoorbeeld, de patronen van vampirisme in jezelf te ontdekken. Want, beweert ze, zijn zowel de dader als het slachtoffer in één en dezelfde persoon aanwezig - waaruit volgt, dat ze 'allebei' één en dezelfde remedie nodig hebben.

Ik geloof niet al te veel van al hetgeen die dame beweert te beweren. Maar, elke mens heeft het recht om er eigen meningen en overtuigingen op na te houden. Misschien zijn er onder de lezers wel mensen bij die haar ideeën kunnen bijtreden en dankbaar zijn voor het feit dat ze deze videoclip hebben mogen aanschouwen.

Tevens moet ik weliswaar toegeven dat ze hier en daar wel degelijk zinnige dingen vertelt. Net als een stilstaande klok tweemaal per dag het juiste uur aangeeft. In elk geval is het voeding voor elke doodgewone sterveling en een thema dat iedereen aanspreekt. Maar, zoals je reeds weet, is er met defecte machines nog maar weinig goeds aan te vangen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht