ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Predikant onder vuur na seksistische uitspraken

Toegegeven: niet iedereen kan eruitzien als Melania Trump."
door Tsenne Kikke - maandag 8 maart 2021 20:00

De geaardheid van het beestje

Volgens mij gaan sommige mannen en vrouwen vreemd, omdat het in de meeste gevallen beantwoordt aan hun aangeboren, innerlijke geaardheid. Zolang ze daarover geen controle hebben, 'kunnen ze er zogezegd niets aan doen'. Stewart-Allen Clark, een baptistische predikant uit de Amerikaanse staat Missouri, denkt er anders over, maar ligt daardoor wel onder vuur...

In zijn 22 minutenlang durende preek zei hij, onder andere, dat vrouwen ‘er altijd goed moeten uitzien voor hun man’, en dat ze ‘slank moeten blijven’, ... opdat hij niet vreemd zou gaan.

"Iedere man heeft een aantrekkelijke vrouw nodig," zei hij. Wel gaf hij toe dat "niet iedere vrouw eruit kan zien als Melania Trump, de trofeevrouw aller tijden - maar, dat wil niet zeggen dat je erbij mag lopen als een 'butch'," - zijnde een manwijf.

Hij zei ook dat een man vast niet zal vreemdgaan als een vrouw slank blijft. "Geef jouw man geen reden om rond te kijken," vond hij. "Seksuele aantrekkingskracht is de voornaamste reden dat mannen met vrouwen trouwen. Mannen hebben nu eenmaal behoeftes."

De verantwoordelijkheid voor eventueel overspel ligt volgens hem dan ook volledig bij de vrouwen. "Het is gewoon belangrijk voor een man om een mooie vrouw aan zijn arm te hebben. Waarom laten vrouwen zich gaan van zodra ze getrouwd zijn?... Niet iedereen ziet er goed uit, maar je kan wel je best doen." De predikant gaf dan ook tips over make-up, haar, mode en seksuele intimiteit.

De video werd online gepost door een vrouw, die een eerdere speech van hem gehoord had en kwaad was om wat hij zei. Duizenden mensen reageerden op de video, die vonden dat de predikant seksistisch is - of, dat hij er zelf niet al te appetijtelijk uitziet.

De 'General Baptist Ministries', waartoe de kerk van Clark behoort, reageerde op Facebook dat ‘General Baptists geloven dat iedere vrouw gemaakt is naar beeltenis van God, en dat ze zo moeten worden geëerd.’

Enerzijds heeft dat ministerie geen invloed op zijn tewerkstelling, maar anderzijds heeft de predikant  zichzelf op non-actief geplaatst, en krijgt hij nu professionele begeleiding, ... opdat hij geen dingen meer zegt die vrouwen niet graag horen.

Laten we nu vrouwen aan het woord laten, en aanhoren waarom zij, of andere vrouwen, eventueel zouden kunnen vreemdgaan. Anders gezegd: met welk excuus zouden ze kunnen aandraven om hun werkelijke geaardheid voor ons te camoufleren?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht