ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Seks: Vrouwen gaan vaker vreemd dan vroeger, en daar is een reden voor…

Waarom vrouwen zich op een loopse manier kunnen gedragen…
door Tsenne Kikke - dinsdag 9 oktober 2018 15:17

Een blog hoeft niet altijd over het thema 'Zelfkennis' te handelen, nietwaar? Wie tenslotte is daarin nog écht geïnteresseerd? Oké, jij misschien: maar ik heb het nu wel over al de anderen.

Bovendien is 'Seks' een onderwerp waarop velen googlen, en aldoende heel toevallig op deze website kunnen belanden. Hoe klein de kans ook is: misschien zit er tussen al die duizenden één 'gouden naald' tussen. ;-)

Zo las ik zonet het volgende over de redenen waarom sommige vrouwen zich - net als bepaalde mantypen - op een instinctieve manier loops kunnen gedragen...

Volgens schrijfster en relatie-experte Wendy Martin rijden tegenwoordig veel meer vrouwen een scheve schaats dan vroeger het geval was. En ze meent daar ook de reden voor gevonden te hebben.

Wendy Martin is een schrijfster, die zich helemaal heeft verdiept in de soms complexe wereld der relaties. Omdat ze dit keer een boek schreef over vreemdgaan, sloeg ze er eerst een grote studie op na. Ze zocht grondig alle statistieken van de jaren zeventig tot nu over het onderwerp bij elkaar en trok daar haar conclusies uit.

Zo viel het haar op dat het percentage overspelige heren door de jaren heen plusminus gelijk bleef, maar dat er tegenwoordig veel meer dames dan vroeger weleens tussen de buitenechtelijke lakens durven duiken.

Dat is nog niet het enige: Wendy Martin onderzocht ook hoe dit kwam. Vrouwen gaan het na langere tijd met dezelfde partner saai vinden: dat wisten we al. Wat nog vaak voorkomt, is dat ze vinden dat er in een langdurige relatie te weinig actie in de slaapkamer is. Ze gaan dan elders op zoek naar spanning.

Ook veertig jaar geleden zullen er wel vrouwen geweest zijn die de spanning misten, maar volgens Wendy Martin legden de dames zich toen nog neer bij die situatie. De vrouwen van tegenwoordig doen dat niet meer. Bijkomend: nu gaan er heel wat meer dames buitenhuis werken dan vroeger, toen ‘huisvrouw zijn’ nog heel normaal was. En laat het nu net op de werkvloer zijn waar heel wat vrouwen hun stiekeme minnaar leren kennen…

Enkele jaren geleden werd er ook al eens een grootschalig onderzoek gehouden over waarom mannen en vrouwen het buiten het huwelijk gaan zoeken. Dit waren toen de bevindingen:

Waarom mannen vreemdgaan

Omdat het kan. Mannen zijn het minder gewend dan vrouwen om oneerbare voorstellen te krijgen. Als een vrouw zich dat toch op een presenteerblaadje aanbiedt, dan is het moeilijker om neen te zeggen.

Omdat het zijn ego streelt. Mannen, die reeds lang met dezelfde partner zijn, gaan er vaak van uit dat ze minder aantrekkelijk zijn voor andere vrouwen. Wanneer hij dan toch volop aandacht krijgt van een andere vrouw, weet hij dat zijn theorie niet klopt. En dan gebeurt het wel eens dat het niet enkel zijn ego is dat gestreeld wordt.

Koppels, die al lang bij elkaar zijn, die gaan soms leven als ‘broer en zus’. Zonder enige vorm van tederheid en intimiteit met een wederhelft onder één dak leven, kan het vuur buitenshuis makkelijker doen aanwakkeren.

Ruzie à volonté. Als het er thuis altijd maar tegen zit, is het voor een man verleidelijk om op een ander te gaan. Een affaire met een vrouw waar hij geen harde woorden, maar wel liefde en genegenheid van krijgt.

Vanavond niet schat! Hoofdpijn, te moe, vroeg moeten slapen,… als zo’n uitvluchten dag na dag, maand na maand uit vrouwlief haar mond blijven komen, kan het wel eens gebeuren dat de man elders stoom gaat afblazen.

Uit verveling... Is het leven niet meer dan elke dag gaan werken, thuiskomen, eten, tv kijken en op woensdag en vrijdag een nummertje voor het slapengaan? Kan op den duur een reden zijn om eens wat spannendere zaken te gaan doen.

Uit wraak... Heeft vrouwlief een slippertje begaan, en heeft ze dit nadien vol spijt toegegeven? Veel mannen geven hun partner dan van hetzelfde laken een jurk, omdat ze dan vinden dat ze daar recht op hebben.

Waarom vrouwen vreemd gaan

Wraak! Jawel, ook bedrogen vrouwen durven hun partner een stevige koek van eigen deeg geven. Maar, daar waar de mannen eerder denken ‘ook eenmalig recht te hebben op een verzetje als de vrouw het gedaan heeft’, willen vrouwen hen hiermee eerder dezelfde pijn bezorgen zoals ze zelf hebben gevoeld.

Om er een punt achter te zetten. Vrouwen, die hun huidige relatie niet meer zien zitten, maar zelf de moed niet hebben de relatie te beëindigen, die gaan op een ander. Op die manier hopen ze dat het hun partner is, die omwille van het overspel een streep onder de relatie trekt.

Een laag zelfbeeld. Wanneer een vrouw niet de aandacht verkrijgt die ze verdient, gaat ze zichzelf afvragen of ze nog wel aantrekkelijk is. Om dat uit te testen, zal ze proberen de aandacht van een andere man te krijgen en niet zelden eindigt dat in een vreemde bedstee.

Een lastige derde partij. Heeft hij een ex, die zich nog geregeld komt moeien? Een moeder, die teveel komt vertellen hoe het allemaal wel en vooral niet moet? Ze wordt dat op den duur kotsbeu - en, overspel als uitlaatklep kan een gevolg zijn.

Onvervulde verlangens... Een serieuze relatie brengt doorgaans welbepaalde verwachtingen met zich mee. Wil zij bijvoorbeeld zo snel mogelijk aan kinderen beginnen, maar wil hij nog een jaartje of tien wachten? De kans is bestaande dat haar biologische klok zo hard gaat tikken dat ze, al dan niet onbewust, op zoek gaat naar een man die haar verlangens wél kan waarmaken.

Gebrek aan intimiteit... In het begin van een relatie zitten hij en zij samen op een roze wolk, maar naarmate jaren verstrijken, verzwakt de romantiek. Wanneer op tijd en stond een warme knuffel, of een lekkere vrijpartij achterwege blijven, is de kans reëel dat ze het op den duur elders gaat zoeken...

Bron: P-magazine - Stefan Lambrechts

Nawoord: Nu nog haar boek aankopen, om te zien of er iets in staat wat je nog niet wist...?

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Chris Gepost op: 9/10/2018 16:51:51
Chris

het duo kwam spontaan in mijn hoofd : Simplisties Verbond - Zoek Jezelf

https://youtu.be/NTD0ErFh4O0.....

ssssst

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht