ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bijna 1 miljoen dollar uitgeloofd indien bewijs wordt geleverd van een leven na de dood

Bestaat reïncarnatie? Of een leven na dit leven?
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 januari 2021 22:17

In 1976 richtte ik de vzw Psychon in het Antwerpse Borgerhout op. Vandaag de dag..., 45 jaar later, ben ik nog immer in onderwerpen, zoals Parapsychologie, Magie, Astrologie, Reïncarnatie, Wedergeboorte, Leven in de Andere Zijde, et cetera, geïnteresseerd, al was het maar om die ene, resterende percent 'waarheid' beter te leren kennen en begrijpen. Al de andere 99% heb ik dus als waardeloze ballast uit mijn brein verwijderd - en ik kan jou verzekeren dat zo'n ontgiftingskuur heilzame resultaten in het gehele lichaam afwerpt. Een aanrader dus!

Bij die ontgiftingskuur waren mensen als James Randi een enorme grote hulp. Toegegeven: hij was op het paranormale gebied de grootste scepticus ter wereld. Hij moest wel, want hij hield zich bezig met het ontmaskeren van verschillende helderzienden, mentalisten, mediums, paragnosten en andere 'zwendelaars', zoals hij hen noemde.

Anderzijds was hij bereid om aan eender welke paragnost 1 miljoen dollar te schenken, indien die persoon kon bewijzen dat hij/zij daadwerkelijk over de krachten/gaven beschikte die hij/zij alsmaar rondbazuinde.

Randi was daarbij breeddenkend: de proefpersoon moest niet voor 100% slagen, want dat zou onmenselijk zijn geweest: 60% was al meer dan voldoende. Nooit, maar ook nooit heeft iemand die cheque van 1 miljoen dollar komen ophalen - en, natuurlijk kon dit nooit geschieden... James Randi was er zich nu eenmaal voor 100% op voorhand van bewust dat er nooit iemand zou zijn die dat miljoen zou komen opstrijken.

Kortom: Randi was dus niet geïnteresseerd in wat mensen beweerden te kunnen. Het énige dat zij hoefden te doen om de prijs te winnen was om - onder gecontroleerde omstandigheden, die fraude of zelfbedrog uitsloten - te laten zien dát ze het wel degelijk konden.

Of er in deze wereld mensen zijn, die over psychische gaven beschikken, is - desondanks de nooit geleverde bewijzen - voor velen nog immer een open vraag.

Is er leven na de dood?

De Britse Coral Polge is een medium die ik in 1980, samen met de psychometrist Gerard Pompe, persoonlijk heb ontmoet. En natuurlijk ben ik nog immer in het bezit van de gids die ze voor mij indertijd uittekende. Coral overleed op 29/4/2001. Ik vond dat zij het bij James Randi tamelijk goed deed, niet de man die haar assisteerde (nooit zelf gezien, nooit van gehoord). In elk geval brak Randi haar kortweg af, omdat 10 personen - en niet één - het gelaat herkenden.

Jij mag aan bepaalde dingen geloof hechten, maar daarom zijn het nog altijd geen waarheden. Zo, zijn er mensen die geloof hechten aan een leven na dit leven; dit, zonder dat ze daarvan ooit een bewijs hebben verkregen, tenzij ze enig geloof hechten aan, bijvoorbeeld, de 6 episodes van 'Surviving Death' die op Netflix te zien zijn (ikzelf heb er geen tijd is geïnvesteerd, wel zoveel mogelijk over gelezen). Maar het thema intrigeert me wel! :-)

Ditmaal is het de ondernemer Robert Bigelow die op de proppen komt, en bijna 1 miljoen dollar uitlooft aan hen die kunnen bewijzen dat er wel degelijk een leven is na de dood.

In juni van vorig laar lanceerde hij het 'Bigelow Instituut voor Bewustzijnsstudies' (BICS ) met als doel "het ondersteunen van onderzoek naar zowel het voortbestaan van het menselijk bewustzijn na de fysieke dood - en, gebaseerd op gegevens uit dergelijke studies, de aard van het hiernamaals".

De organisatie merkte op dat, hoewel iedereen op aarde uiteindelijk zal sterven, er geen serieus onderzoek lijkt te worden gedaan naar wat er feitelijk gebeurt wanneer zo'n gebeurtenis plaatsvindt. De BICS betreurt dat het "huidige wetenschappelijke paradigma" studies naar het hiernamaals niet serieus behandelt, en stelde dat het waarschijnlijk tijd is om een einde te maken aan deze kortzichtige benadering.

Daarom hebben zij nu een opstelwedstrijd uitgeschreven "op zoek naar harde bewijzen, die boven alle redelijke twijfel verheven zijn, en die ons verder brengen dan religie of filosofie en een kennisbasis verschaffen die op grote schaal in de publieke arena kan worden gebracht". 'k Ben benieuwd... :-)

Volgens BICS moeten deze verhandelingen zich richten op wetenschappelijk bewijs en ondersteund worden door documentatie, zoals geloofwaardige getuigenissen of fotografische gegevens. De papers zullen worden beoordeeld door een panel bestaande uit een aantal deskundigen, waaronder onderzoeksjournalist Leslie Kean en professor godsdienst Jeffrey Kripal.

Leslie Kean?... 'Surviving Death' is gebaseerd op het boek van die man! Anders gezegd: hij vertrekt dus als vanuit het standpunt dat er wel degelijk een leven na dit leven is; en zal er dan ook alles aan doen om dat te bevestigen... Hopelijk trapt Robert Bigelow er niet met zijn beide voeten in. Toch is die kans groot - want, hij is één van die mensen die ervan overtuigd zijn dat aliens op onze Aarde rondlopen. Anderzijds is het zijn geld, en doet ermee wat hij wilt, nietwaar?

De wedstrijd staat open voor iedereen, maar om een essay in te kunnen dienen bij de BICS, moeten potentiële deelnemers zich eerst aanmelden bij de organisatie. Als zij worden goedgekeurd, hebben zij tot 1 augustus 2021 de tijd om een essay te schrijven over hun onderzoek naar het hiernamaals.

De winnaars van de wedstrijd worden op 1 november 2021 bekend gemaakt. De eerste plaats levert maar liefst 500.000 US$ op, en de runners-up respectievelijk 300.000 US$ en 150.000 US$.

Het klinkt alsof men winnaars verwacht. Nogmaals: 'k ben écht benieuwd! smiley

Of er een leven na dit leven is?...

Ikzelf weet het natuurlijk niet, maar volgens Gurdjieff maken menstypen -5, -6, -7, en vooral menstype-8 grote kans!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht