ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Parapsychologie: James Randi zoekt iemand die de 1.000.000 US$ komt ophalen

Ken je nu écht waar geen paragnost die 1.000.000 US$ zou willen bijverdienen?
door Tsenne Kikke - vrijdag 17 april 2015 3:22

Hieronder vind je nog enkele extra filmpjes over de Amerikaanse goochelaar en scepticus James Randi, die - zoals je reeds weet - een prijs van een 1.000.000 US$ uitlooft aan degene die het bewijs kan leveren van enig paranormaal of bovennatuurlijk verschijnsel onder testomstandigheden waar beide partijen mee akkoord gaan.

Natuurlijk is hij er zich voor 100% van bewust dat er nooit iemand zal zijn die dat miljoen zal komen opstrijken.

1) De Britse Soozi Holbeche beweerde dat mineralen en kristallen over genezende eigenschappen beschikken, energieën uitstralen en het via Toegepaste Kinesiologie, ook bekend onder de naam 'Spiertesten', trachtte te bewijzen.

2) James Randi gaf een auralezer de kans om zijn gave aan te tonen...

3) Hieronder is Clive Thomson aan de beurt, een wichelroedeloper.
 

4) Is er leven na de dood? De Britse Coral Polge is een medium die ik in 1980, samen met de psychometrist Gerard Pompe, persoonlijk heb ontmoet. En natuurlijk ben ik nog immer in het bezit van de gids die ze voor mij uittekende. Coral overleed op 29/4/2001. Ik vond dat ze het tamelijk goed deed, maar Randi brak haar volledig af.

5) Norman Knight gaf een demonstratie van telepathie.

6) Nella Jones is een psychometrist, en beweert de politie te kunnen helpen in het oplossen van misdaden. Geen enkel medium is daar ooit in geslaagd, al beweren sommigen over zichzelf van wel.

7) James Randi legde de 'Carlos Channeling Stunt' uit....

8) James Randi leverde in China het bewijs dat de Magnetische Man een valsspeler was, gewoonweg door diens borst met talkpoeder in te strijken. Maar het dramatische aan dit verhaal is, dat de man kort daarna zelfmoord pleegde, omdat hij publiekelijk ontmaskerd werd.

Noodkreet...

Of er in deze wereld mensen zijn, die over psychische gaven beschikken, is nog immer een open vraag. Toch zou ik graag bewijzen willen zien van al de dingen waarin ik ooit geloof hechtte. Waar in godsnaam zijn de mediums, de paragnosten en de mensen die over zulke gaven beschikken, en bereid zijn om 1.000.000 US$ bij te verdienen?... Help je mee zoeken?

'Secrets of the Psychics' - Een documentaire van James Randi; een man, die door zeer veel mensen niet wordt geapprecieerd. Begrijpelijk, nietwaar?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht