ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rusland bedreigde Frankrijk: “Uw soldaten zullen in doodskisten terugkeren…”

Oké, het zijn maar woorden…
door Tsenne Kikke - donderdag 21 maart 2024 17:16

De ene hitst de andere op...

Een vorige blog begon met de woorden: "In een recent televisie-interview benadrukte Emmanuel Macron opnieuw dat - als de situatie verslechtert - het Westen troepen naar Oekraïne zou moeten sturen." Uitdagende woorden, waar ikzelf niet achter kon staan.

Alhoewel in de tekst het besluit was dat hij beklemtoonde dat we momenteel niet in een dergelijke situatie verkeren, en dat alles wordt gedaan om de vrede te herstellen, werden die meest onverantwoorde bedreigende woorden natuurlijk ook in Rusland opgevangen.

Op 17 maart, bijvoorbeeld, werd Piotr Tolstoj, de vice-president van de Doema, uitgenodigd voor een interview met het Franse BFM-TV. De goede vriend en trouwe aanhanger van Vladimir Poetin, en tevens een hoge Russische functionaris, aarzelde niet om Frankrijk te bedreigen in het geval er soldaten naar Oekraïne zouden worden gestuurd.

“Ik denk dat alles mogelijk is in de moderne wereld. Maar ik heb het al gezegd, en het is voor iedereen duidelijk, dat dit conflict tussen Rusland en de NAVO slechts een stap zal zijn in de richting van een grootschalige Derde Wereldoorlog", klonk het scherp in 'Le Journal du Dimanche'.

Surfend op deze dreigingsbeweging waarschuwde hij eveneens Emmanuel Macron voor het mogelijk sturen van Franse troepen naar Oekraïne. Op BFMTV verklaarde hij: “Je hebt het gevoel dat je deze oorlog aan het verliezen bent, dat je in paniek bent en op zoek bent naar een oplossing.” Alvorens toe te voegen: “Wanneer zij terugkeren in een kist bedekt met de driekleur, denk ik niet dat de Fransen blij zullen zijn”, waarna hij verzekerde dat het meer een realiteit dan een bedreiging is.

En, om de Macron nog verder te intimideren ging hij verder met: “Het zal eindigen met de doodskisten op Orly, en het zal niet Macron zijn die ze daar op het vliegveld zal verwelkomen.”

De blog eindigde met: "Volgens Macron is Europa in gevaar als Oekraïne de oorlog verliest..., en met die woorden zal hij of is hij al andere regeringsleiders aan het beïnvloeden."

Nu kunnen we er gerust aan toevoegen dat het eigen volk door nieuwszenders wordt gemanipuleerd. Zo werd er vooral in Frankrijk enorm zwaar getild aan de recente verkiezingsuitslag, waarbij de nadruk op het feit werd gelegd dat Vladimir Poetin, herkozen met 87,9% van de stemmen, zijn ambities met betrekking tot de rest van de wereld niet langer verborg en ook niet aarzelde om Europa met een kernoorlog te bedreigen...

Geen enkele ietwat bewuste mens wil een Derde Wereldoorlog ontketenen. Maar, als ze elkaar als kleine kinderen blijven ophitsen, kan daar wel verandering in komen.

'k Zou zeggen: "Kinderen, tracht jullie gezond verstand te gebruiken!", met de nadruk op het woordje 'tracht'. En ja: daarna zouden ze er nog naar moeten handelen... Te veel gevraagd, misschien? Denk, bijvoorbeeld, aan Nieuwjaarsresoluties, die zelden of nooit worden waargemaakt. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht