ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook de media kunnen bepaalde dingen sterk opblazen

Het Witte Huis suste na uitspraken Biden over kernoorlog.
door Tsenne Kikke - zaterdag 8 oktober 2022 20:11

Volgens diverse media zou Volodimir Zelenski tijdens een online gesprek met het Australische 'Lowy Institute' hebben gezegd dat het Rusland onmogelijk gemaakt moet worden kernwapens te gebruiken en dat hij daarom eerder al had aangedrongen op 'preventieve nucleaire aanvallen op Rusland'. De Russen beschouwden die uitspraak - naar het schijnt - als een 'oproep tot wereldoorlog'...

Maar de woorden 'preventieve nucleaire aanvallen op Rusland' waren verre van de waarheid. Tijdens een interview met de Britse openbare omroep BBC liet Zelenski achteraf dan ook weten dat zijn woorden verkeerd vertaald werden en dat hij 'sancties' in plaats van 'aanvallen' bedoelde... Anders gezegd: in werkelijkheid werd het woordje 'nucleaire' nooit vernoemd.

Wat moeten we dan wél lezen?...

De Oekraïense president Volodimir Zelensky riep de NAVO op om 'preventieve actie' te ondernemen tegen Russische doelen om hun gebruik van kernwapens in Oekraïne te voorkomen. Hij zei dat deze acties "nodig zijn zodat [de Russen] weten wat hen te wachten staat als ze kernwapens gebruiken. Niet andersom, zijnde: wachten op de nucleaire aanvallen van Rusland, en dan zeggen: 'Oh, je hebt dat gedaan, pak dan dit'."

Tijdens de opmerkingen van Zelensky zei zijn tolk in eerste instantie wel degelijk dat Zelensky opriep tot 'preventieve aanvallen', maar die tolk corrigeerde zichzelf om daarna 'preventieve actie' te zeggen.

Armageddon?

Wel had Joe Biden donderdag gewaarschuwd dat de nucleaire dreiging zich weer op het niveau van tijdens de Koude Oorlog bevindt. "Sinds Kennedy en de Cubaanse rakettencrisis zijn we niet meer geconfronteerd met een naderend armageddon," zei hij. Tevens waarschuwde hij dat de Russische president Vladimir Poetin ‘geen grap maakt’ als hij dreigt nucleaire wapens in te zetten bij de strijd in Oekraïne.

Het goede nieuws is, dat het Witte Huis op dit ogenblik geen aanwijzingen ziet dat Rusland zich voorbereidt om op korte termijn kernwapens in te zetten. "We hebben geen reden om onze strategische nucleaire postuur aan te passen," aldus de woordvoerder van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre.

Maar ze bevestigde wel de waarschuwing van Biden: "Het discours van Rusland over het gebruik van een kernwapen is onverantwoord. Er is geen manier om die zonder onbedoelde gevolgen te gebruiken."

Anderzijds is het een feit, dat het verloop van de oorlog Rusland-Oekraïne nog alle kanten uit kan gaan. Laten we dus hopen dat alles ter plaatse uitgevochten blijft, hoe erg het voor de mensen aldaar ook is.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht