ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat bezield Zweden?…

De angst voor Rusland is in Zweden enorm.
door Tsenne Kikke - vrijdag 12 januari 2024 7:02

De Zweedse regering roept burgers op om zich schrap te zetten voor oorlog, want die zou er kunnen komen...

Zweden moeten voorbereid zijn op oorlog. Dat was de boodschap die Carl-Oskar Bohlin, de Zweedse minister van Civiele Defensie, de burgers luid en duidelijk wilde laten weten. Hij sprak onlangs op de conferentie 'Folk Och Forsvar' (ruwweg vertaald als de conferentie 'Samenleving en Defensie') in Salen. Daar besprak hij de noodzaak van oorlogsgereedheid in het land en zei: "Velen hebben het al voor me gezegd, maar laat ik het zeggen met de kracht van mijn ambt – er zou een oorlog kunnen komen in Zweden".

Ondanks het feit dat Zweden de afgelopen 210 jaar vrede heeft gekend waarschuwde hij de bevolking niet alleen voor de reële kans dat Zweden geconfronteerd wordt met de mogelijkheid van oorlog, maar vroeg de burgers ook om voorbereid te zijn en zich ervan bewust te zijn dat dit echt kan gebeuren.

'Newsweek' berichtte dat ook Pål Jonson, de Zweedse minister van Defensie, in zijn toespraak op de conferentie een soortgelijke waarschuwing aan het publiek gaf door te zeggen: "... de wereld is gevaarlijker geworden dan een jaar geleden".

Jonson maakte ook duidelijk waar de grootste bedreiging voor de Zweedse veiligheid vandaan komt: "Oorlog kan ook naar ons komen. Deze ernstige tijden vragen om een heldere visie, capaciteit om te handelen en doorzettingsvermogen – een heldere visie om in te zien dat het doel van Rusland nog steeds de uitroeiing van een vrij Oekraïne is en het creëren van een Europa waarin 'macht gelijk staat aan recht', met bufferstaten en belangengebieden".

Jonson zei verder dat Zweden de fouten uit het verleden niet moet herhalen: "Dit hebben we in het verleden al meegemaakt. We moeten niet weer dezelfde weg inslaan en onze kinderen in een dergelijk Europa laten opgroeien".

Ook verklaarde defensieminister Jonson dat de situatie in de Verenigde Staten zorgwekkend is. Hij wees op de "onzekerheid" rondom het verloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die wereldwijd van invloed zal zijn.

Bevelhebber van de Zweedse strijdkrachten Micael Byden sprak ook op de conferentie.Hij gaf een harde waarschuwing aan het publiek in lijn met de verklaringen van Jonson en Bohlin: "Dit is een zeer ernstige situatie... Kijk naar het nieuws uit Oekraïne en stel jezelf de simpele vragen: Als dit hier gebeurt, ben ik dan voorbereid? Wat moet ik doen? Hoe meer mensen hebben nagedacht, doordacht en voorbereid, hoe sterker onze samenleving zal zijn".

Met het oog op "de grootste dreiging sinds de Tweede Wereldoorlog" wil Zweden het een agressor in het geval van een invasie duidelijk niet gemakkelijk maken. Het bewijs is dat het land begin 2023 de dienstplicht, die in 2008 werd afgeschaft, opnieuw invoerde.

Natuurlijk is er, naast deze waarschuwingen van degenen die Zweden moeten beschermen, een defensieplan waarvan de leiders van het land zeggen dat het "historisch" is, volgens 'Newsweek'. Het plan zal later dit jaar aan het publiek worden onthuld en de Zweedse regering hoopt dat een nieuw defensieplan zal helpen om het gewicht van Zweden als NAVO-bondgenoot te versterken.

Een complex plan dat dit jaar wordt uitgerold

Hoewel het hele plan nog niet bekend is gemaakt, sprak Jonson over de vier hoofddoelen van het defensieplan, die volgens 'Newsweek' zijn: "het opbouwen van een sterker militair korps, compleet met zowel dienstplichtigen als beroepsmilitairen; het inzetten van langlopende munitieaankopen binnen de Noordse regio om de wachttijden voor defensiegerelateerd materiaal te verkorten; het introduceren van een vernieuwde defensie-innovatiestrategie om technologische superioriteit op het slagveld te bereiken; en snelle uitbreiding met betrekking tot veiligheid en het opzetten van een 'op groei gebaseerde defensie'".

Zweden naar verwachting dit jaar lid van de NAVO

Turkije en Hongarije hadden zich verzet tegen de Zweedse toetreding waardoor het proces werd vertraagd. Als er echter niets vreemds gebeurt, wordt Zweden in juli 2024 het 32e lid van de NAVO, tijdens de volgende top in Washington DC in de Verenigde Staten.

Maar, de politieke situatie in de Verenigde Staten en de onzekerheid over de uitslag van de presidentsverkiezingen in november 2024 hebben er naar het schijnt voor gezorgd dat Zweden haast wil maken met de toetreding tot de NAVO. Een overwinning van de Republikeinen zou de financiering van Oekraïne kunnen verminderen en tot een val van het land kunnen leiden, waarna de volgende Russische invasiestap zich richting Zweden zou kunnen bewegen... Het waarom ervan werd er natuurlijk niet bijgezegd.

Wel is het strategische belang van Zweden in de Oostzee onmiskenbaar. En, als men die heren aanhoort, zal de dreiging die Rusland vormt niet al te snel verdwijnen. Zoals de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Tobias Billström op 6 januari tegen de Zweedse krant 'Dagens Nyheter' zei, zal Rusland voor onbepaalde tijd een bedreiging blijven voor Zweden en de NAVO: "We moeten ons voorbereiden op een langdurige confrontatie die zal doorgaan zolang Rusland het handvest van de V.N. en de Europese veiligheidsorde schendt".

Utopisch nawoord

Het uitwerken van dat complex plan zal vrijwel jaren in beslag nemen. Feit is ook dat voorkomen veel beter is dan achteraf trachten te genezen. Enerzijds beweerde Rusland al meerdere malen geen belang te hebben in het veroveren van andere landen - maar, als je de mens een klein beetje kent en diens mechanica ietwat begrijpt, weet je dat geschiedenis zich nu eenmaal herhaalt, en zich - spijtig genoeg - automatisch zal blijven herhalen.

Laten we gewoonweg hopen dat de onvermijdelijke Derde Wereldoorlog zich niet in deze eeuw zal afspelen, en de mens tegen dan in staat zal zijn de Maan of andere planeten te kunnen bewonen. Enkele duizenden, misschien? Ik bedoel: mensen, natuurlijk.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht