ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe iemand zich door complottheorieën kan laten leiden…

Over de man die de echtgenoot Nancy Pelosi met hamer aanviel…
door Tsenne Kikke - zaterdag 2 december 2023 15:37

De gedachtepatronen, aangevuld met de daarop aansluitende gedragingen van sommige menstypen observeren, vind ik soms een interessante bezigheid.

Zo is in de Verenigde Staten het proces van de 43-jarige David DePape volop aan de gang. Hij staat terecht voor twee federale aanklachten, namelijk: poging om een federale ambtenaar aan te vallen en poging tot ontvoering. Voor beide aanklachten pleitte hij onschuldig. Als hij wordt veroordeeld, hangt hem nochtans een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Waarover gaat deze zaak?

Op 28 oktober 2022 wilde hij een aanval uitvoeren op Nancy Pelosi, de Democratische politica die lange tijd de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden was. David DePape drong het huis van de Pelosi's binnen in San Francisco, Californië. Zijn plan: Nancy Pelosi vasthouden en haar laten toegeven dat ze tegen het Amerikaanse volk had gelogen. "Als ze loog, zou ik haar knieën breken," zei hij in zijn getuigenis. "De keuze lag bij haar."

Maar Nancy Pelosi was die avond niet thuis. Haar 82-jarige echtgenoot Paul wel. Die herinnerde zich hoe hij werd gewekt door een grote man die de slaapkamerdeur binnenkwam, en vroeg: "Waar is Nancy? Waar is Nancy?..." Hij zei dat toen hij antwoordde dat zijn vrouw in Washington was, DePape zei dat hij hem zou vastbinden terwijl ze op haar wachtten.

Het lukte Paul Pelosi om iets later de hulpdiensten vanuit de badkamer te bellen. Daarna deed hij er alles aan om DePape niet te provoceren. En, omdat ze zich op de derde verdieping bevonden, stelde Pelosi voor om via de trap naar het gelijkvloers af te dalen. Eenmaal beneden stond de politie reeds voor de geopende deur. Het was dan dat DePape Paul Pelosi driemaal met een hamer sloeg. Die liep daarbij een schedelbreuk en verwondingen aan zijn rechterarm en -hand op. Pelosi werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij diezelfde dag een operatie onderging en er nadien zes dagen moest verblijven.

Van links naar rechts

Om een beter zicht te krijgen op het doel van zijn aanval, kreeg DePape het woord in de rechtbank. Zijn betoog duurde een uur.

Hij vertelde hoe hij zich lange tijd als politiek links identificeerde, om later de omslag te maken naar radicaal rechts. Hij verdiepte zich in videospellen, luisterde naar rechtse podcasts en bekeek politiek getinte video's op YouTube. "Het was alsof er een bepaalde waarheid was die ik niet kende. Ik wilde er alles van weten", getuigde DePape. Hij vertelde onder meer dat hij geloofde in een diepgewortelde corruptie binnen de Amerikaanse samenleving.

Pas later kwam het idee om zelf actie te ondernemen tegen bepaalde figuren. Op zijn lijst van doelwitten stonden onder meer voormalig vice-president Mike Pence, acteur Tom Hanks en senator Bernie Sanders.

Getuigenis in tranen

Met Nancy Pelosi wilde hij het naar eigen zeggen hebben over de beschuldigingen van Russische verkiezingsinmenging in 2016, die volgens hem vals waren. Hij getuigde dat hij het gesprek wilde filmen en online plaatsen. Toen de politie hem oppakte, vonden agenten onder meer plakband en kabelbinders.

Volgens zijn advocaten zat DePape verstrikt in een web van complottheorieën en leugens. Ze ontkennen echter niet dat hij Paul Pelosi heeft neergeslagen. DePape barstte tijdens zijn getuigenis ook in tranen uit. "Ik heb geslagen omdat mijn plan in duigen viel", reageerde hij. "Paul Pelosi was nooit mijn doelwit, en het spijt me dat hij gewond geraakte."

Bodycam-beeld van het moment van de aanval: David DePape houdt de hamer vast waarmee hij Paul Pelosi enkele seconden later neerslaat.

David DePape is schuldig bevonden aan geweldpleging en poging tot kidnapping. Zijn straf komt hij later te weten. Hij riskeert tot 50 jaar cel. Volgens William Scott, hoofd van de politie van San Francisco, zat hij eerder vast voor verschillende misdrijven, waaronder poging tot doodslag, mishandeling met een gevaarlijk wapen, ouderenmishandeling en inbraak.

Bron: VRT News

Nabericht: Meer dan een jaar na de aanval zei Paul Pelosi dat hij nog steeds niet volledig hersteld is. Een neurochirurg, die hem opereerde, getuigde dat Pelosi twee wonden aan zijn hoofd had, waaronder een schedelbreuk die hersteld moest worden met platen en schroeven die hij voor de rest van zijn leven in zich zal meedragen. Pelosi moest ook gehecht worden aan verwondingen aan zijn rechterarm en -hand, zei de chirurg.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht