ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pfizer in het rood door instortende vraag naar covidvaccins

Pfizer verdiende nochtans miljarden aan de coronavaccins.
door Tsenne Kikke - dinsdag 31 oktober 2023 19:49

Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer was tijdens de coronaperiode het eerste bedrijf met een vaccin tegen het virus, dat samen met het Duitse BioNTech werd ontwikkeld. Dat virus werd vervaardigd in de fabriek in Puurs. Met het vaccin verdienden de Amerikanen vele miljarden. Op een bepaald moment maakten de coronavaccins bijna de helft van de omzet uit.

Maar die inkomsten liepen snel terug waardoor het in het derde kwartaal in de rode cijfers terechtkwam. Het bedrijf tekende van juli tot september een verlies op van 2,4 miljard dollar, terwijl het vorig jaar in dezelfde periode nog een winst boekte van ruim 8,6 miljard dollar. Volgens persagentschap Bloomberg was het de eerste keer in meer dan 30 jaar dat Pfizer een kwartaalverlies optekende.

De cijfers lieten dus een vrij somber beeld zien. De totale omzet in het derde kwartaal daalde met 42 procent tot 13,2 miljard dollar. De omzet van de coronaboostervaccins daalde met 70 procent, die van het coronageneesmiddel Paxlovid met 97 procent. Analisten hadden wel rekening gehouden met een daling, maar niet in die mate. Pfizer moest door de afnemende vraag ook voor 5,6 miljard dollar afschrijven op zijn voorraden vaccins en het geneesmiddel Paxlovid.

Beleggers vragen zich nu af hoe Pfizer het herstel van de winstgevendheid wil bewerkstelligen...

Twee weken geleden kondigde het bedrijf al aan zijn vooruitzichten voor 2023 naar beneden bij te stellen. Zo gaf het bedrijf aan om zowat 3,5 miljard dollar aan kosten te zullen besparen, onder meer door ontslagen en een vermindering van de kosten voor onderzoek en ontwikkeling. Vrijdag liet Pfizer reeds weten twee fabrieken in North Carolina te zullen sluiten.

Vandaag bevestigde Pfizer die nieuwe vooruitzichten. Beleggers waren dus niet verrast, het aandeel zakte met 1,3 procent. Sinds begin dit jaar is de waarde van Pfizer met 41 procent afgenomen. Vergeleken met de top, in december 2021, is er sprake van een halvering.

In elk geval deed de Belgische regering haar best om mensen aan te manen om vanaf 4 september een vaccin op naam te bestellen - want, de covid-piek werd volgens de toenmalige laatste inschattingen midden oktober verwacht. In totaal waren er in Vlaanderen ruim 2,8 miljoen coronavaccins beschikbaar, waarvan er al tot nog toe ruim 1,9 miljoen coronavaccins zijn besteld.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht