ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De kunst van het sterven zonder coronavaccinatie

En, over de kunst om in leven te blijven indien je ouder bent dan 75…
door Tsenne Kikke - zondag 17 januari 2021 17:47

De vorige blog was 'een zware boterham', en dus moeilijk te verteren. Het ging zowel over de kunst van het leven als over de kunst van het sterven. Natuurlijk spelen de geloofsovertuigingen daarbij een sterke rol. Zoals die monniken, die écht geloven dat dat gaatje in hun schedel zó belangrijk is. Een mens moet in iets geloven, hé. Zelfs in 'niets' geloven, is ook een geloof. Maar, .... geen enkel geloof is een écht weten. Geloof me, of niet.

In die tekst was er ook sprake van het feit dat een mens in staat is te weten wanneer hij sterven zal én dat hij uit eigen wil de komst van de Dood heel bewust kan aanschouwen. Gewoonweg, omdat hij de innerlijke tekenen herkent; tekenen, die hem laten weten dat zijn tijd van gaan gekomen is.

Naar het schijnt stond Socrates de dag vóór zijn dood al te popelen om de gifbeker naar zijn lippen te brengen. Allemaal goed en wel, indien je als mens aan twee voorwaarden voldoet, zijnde: (1) beschikken over een tweede lichaam waarin je kan verhuizen, en (2) dat 'iets' in jezelf te hebben gekristalliseerd, dat wil verhuizen. Noem het 'ziel' indien je dat wilt. Niet verwarren met 'bezield zijn', hé! Een Jezus kon bijvoorbeeld zeggen, "Ik Ben, die Ik Ben", maar een mens met zijn talrijke persoonlijkheden en 1001 ikjes kan niet over één standvastige 'Ik' of 'Zijn' spreken, tenzij hij het zich verbeeldt. Eigenlijk 'is hij niet'...

En, wat Socrates betreft... Vlak voor zijn sterven zei hij tegen Crito: “Crito, we zijn een haan verschuldigd aan Asklepios; betaal hem, vergeet het niet”.

In die tijd was het namelijk de gewoonte om in de tempel van Asklepios, de god van de Geneeskunst, een haan te offeren (1) uit dank voor genezing, (2) om genezing af te smeken - of, in Socrates' geval:  de ziel naar Hades te vergezellen. Je moet het maar willen geloven, hé. Net als die monniken..., met die rietjes in hun schedel.

Tussen haakjes: indien je jouw geloof, of bestaand vermoeden over een 'leven na de dood' wil aanscherpen, moet je alle 6 episodes van 'Surviving Death' op Netflix bekijken. Die serie, gebaseerd op het boek van Leslie Kean, is vooral gericht tot mensen die 'bewijzen' daarover buiten zichzelf willen zoeken, in plaats van in zichzelf. Toegegeven: het bespaart véél tijd, energie en moeite.

Hieronder is het grappige dat 'Tommy' vergelijkbaar is met de 'Mickey' van Leslie Flint uit 1967... :-)

Oude wijn in nieuwe zakken... Bovendien doen de Netflix-beelden me denken aan mensen die anderen hun leugens opsolferen teneinde hun geloofsovertuigingen op te kunnen dringen. Zoals zij, die beweerden dat ze door aliens werden ontvoerd, bijvoorbeeld.

Ook is het moeilijk om aan mensen uit te leggen dat we meer dan één brein hebben. Zo beschikt elk van de 5 centra in de mens over een eigen geheugenbank. Anders gezegd: zelfs indien het brein 'niet meer funtioneert', zal men bij het ontwaken na een operatief ingrijpen de dingen 'herinneren', vooral de geluiden - waaronder stemmen - en de daarmee verbonden associaties. En, als men die verhalen meermaals herhaalt, worden ze telkenmale bijgeschaafd..., en uiteindelijk klinken zoals ze zouden moeten klinken. Anders gezegd: geloofwaardig.

Maar ik ben aan het afdwalen, sorry. angel

Over de kunst van het sterven

In navolging van al hetgeen hierboven werd vermeld, is het volgens mij beter dat ouderlingen, vooral zij die met onderliggende aandoeningen te kampen hebben, zich momenteel dan ook niet laten vaccineren. Met 'momenteel' bedoel ik: totdat men de vaccins drastisch heeft verbeterd.

Zo las ik vandaag dat Noorwegen waarschuwde dat vaccins mogelijk té riskant zijn voor erg oude mensen; dit, nadat 29 mensen na hun vaccinatie waren overleden. Ook in België onderzoekt het Geneesmiddelenagentschap een overlijden van een 82-jarige die pas ingeënt was. “Maar dat betekent nog niet dat er een verband is met het vaccin”, zei viroloog Steven Van Gucht. (De traditionele uitvlucht van elke zogezegde 'specialist'. Natuurlijk kan men nooit dat verband leggen, ...indien men dat niet verkiest.)

Die 29 Noren waren allemaal ouder dan 75 jaar en hadden ernstige medische aandoeningen. Van die 29 vertoonden 13 heftige bijwerkingen, zoals: misselijkheid, overgeven, koorts, een reactie op de plaats van de injectie, én het verslechteren van de onderliggende aandoening.

Anders gezegd: voor wie al erg verzwakt is, kunnen ook milde bijwerkingen al ernstige gevolgen hebben. Fabrikant Pfizer onderzoekt de overlijdens. Hopelijk vind men wél een verband...

Voor de 'gelovigen': een extraatje...

To vax or not to vax?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Hugo53 Gepost op: 18/01/2021 15:44:56
Hugo53

Hallo Tsenne,

Over "De kunst van het sterven zonder coronavaccinatie"

"De vorige blog was 'een zware boterham', zei je, maar die heb ik helaas niet gelezen.. Je zegt in dit artikel: "Natuurlijk spelen de geloofsovertuigingen daarbij een sterke rol. Maar, .... geen enkel geloof is een écht weten." En daarin kan ik je volgen.

En ook  in het volgende: "...dat een mens in staat is te weten wanneer hij sterven zal én dat hij uit eigen wil de komst van de Dood heel bewust kan aanschouwen. Gewoonweg, omdat hij de innerlijke tekenen herkent; tekenen, die hem laten weten dat zijn tijd van gaan gekomen is."

Maar dan: "Allemaal goed en wel, indien je als mens aan twee voorwaarden voldoet, zijnde: (1) beschikken over een tweede lichaam waarin je kan verhuizen, en (2) dat 'iets' in jezelf te hebben gekristalliseerd, dat wil verhuizen. Noem het 'ziel'"

Daarbij heb ik de bedenking gemaakt dat je eigenlijk niet over reïncarnatie praat, maar over migratie en misschien ook wel dat je denkt, zoals heel wat oosterlingen, dat je in om het even wat kan migreren (een koe, een boom, een aardworm, weet ik veel)

Je bent zeker geen uitzondering in de wereld om zo te fantaseren, maar ik begrijp dat je met die denkbeelden alleen maar lacherig kunt omgaan. Het is te onlogisch om waar te zijn en dus maakt men er een geloofsformule van. Dom !

Zo kunnen we natuurlijk hopen papier vullen (niet ecologisch) of blogs, maar daar helpen we de mens niet mee vooruit om te begrijpen wat hij of zij hier komt doen.

Er bestaat betere literatuur over dan er lacherig over te spreken. Het gaat om "de continuïteit van het leven" die we allemaal hebben meegemaakt en niet 1 of 2 lichamen hebben bewoond maar duizenden. En het begrip "ziel" is duidelijk ook iets anders dan waar je het over hebt. De boeken van Alice Bailey zijn niet gemakkelijk om te lezen, maar wel echt studiemateriaal. Benjamin Creme heeft er ook regelmatig over gepraat omdat we nu eenmaal moeten begrijpen, wie of wat we zijn om het proces van inwijding te begrijpen en hoe we het leven op een andere manier kunnen ervaren en zin geven ipv fuiven te geven, op café gaan en zich uit te putten in dom werk. Het ene gaat duidelijk met het andere, denk ik...

Enfin, dit gezegd zijnde, heb ik een tip. Ik heb zelf aan de hand van mijn uitgebreide literatuurervaring en eigen ervaringen twee podcasts gemaakt: 

Programma 'De dood voorbij' (deel 1 en 2) te beluisteren op https://www.radiospi.be/opgenomen-uitzendingen-podcasts-ndl.html

Misschien interessert het je of de lezers en het is gratis.

Groetjes
Hugo Van den dries
producer Radio SPI


Tsenne Kikke Gepost op: 18/01/2021 17:24:19
Tsenne Kikke

Dag beste Hugo Van den dries... Over domheid gesproken!... Hoe dom kan een mens zijn om te veronderstellen dat ik het over dingen had, zoals: ... dat ik misschien denk als een oosterling, en dat we in om het even wat kunnen migreren (een koe, een boom, een aardworm, et cetera). Waar haal je die meest belachelijke veronderstellingen vandaan? Geïnspireerd door één van jouw denkbeeldige Meesters van Wijsheid? In elk geval heb je (1) een sterke verbeeldingswereld - en (2) verplicht je me om tijd en energie aan jouw meest stupide commentaar te besteden...

Daarbij durfde je nog jouw eigen onnozele bedenksels aanvullen met: "Je bent zeker geen uitzondering in de wereld om zo te fantaseren, maar ik begrijp dat je met die denkbeelden alleen maar lacherig kunt omgaan. Het is te onlogisch om waar te zijn en dus maakt men er een geloofsformule van. Dom !"

Blij te lezen dat je jouw tekst met 'Dom! afsloot, in plaats van je eigen naam te gebruiken.

Ik, gefantaseerd??? Over datgene waar jij het in jouw eigen verbeelding over had?... Jouw kortzichtige, inhoudelijke denken met mijn woorden associëren, noem ik nu eenmaal aartsdom. Anders gezegd: ik denk niet als een oosterling, noch hecht ik enig geloof in het feit dat een mens als koe, een boom, een aardworm, of in wat dan ook kan wederkeren. Misschien is jouw niveau van bewustzijn gelijk aan die van een aardworm - want, dat zou een verklaring kunnen zijn van die valse beschuldigingen die jij uitschreef.  

En, wat al het afgezaagde esoterische dat je daarna aanhaalt aangaat, gebaseerd op de leerstellingen van Blavatsky, die onder meer beschuldigd  werd van bedrog, het manipuleren en in scène zetten van occulte fenomenen, het plegen van massaal plagiaat en het verzinnen van een occulte broederschap die brieven verzond,.... die zij zélf schreef...

Zo lezen we op Wikipedia: "Blavatsky werd tijdens haar leven en ook daarna vele malen beschuldigd van bedrog. Dat ging niet alleen over het manipuleren en in scène zetten van occulte fenomenen, maar ook over het op omvangrijke wijze plegen van plagiaat. Het handelt daarbij niet alleen over het zonder bronverwijzing overnemen van vertalingen van anderen uit de Vedische en boeddhistische literatuur, maar ook het plagiëren van Amerikaanse en Europese auteurs uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. Na het verschijnen van De Geheime Leer namen de beschuldigingen ten aanzien van dat aspect toe."

Over Alice Bailey staat er op Wikipedia, onder andere: "Bailey schreef haar eerste boek, waarvan ze aangaf dat ze dat doorgekregen had van 'de Tibetaan'. Annie Besant (die onder invloed van Charles Webster Leadbeater stond, die ideeën introduceerde zoals de spoedige wederkomst van Christus...) betwijfelde of Bailey wel werkelijk met de Tibetaan in contact stond en zette de Baileys uit de organisatie..." Binnen de theosofische gelederen bestond al direct kritiek op Bailey's werk, dat werd aangeduid als 'pseudo-occultisme'.  Waar Blavatsky benadrukte dat Christus vooral niet als een persoon moest worden opgevat, week Bailey van dat idee af.

Verder lezen we op Wikipedia: "De inmiddels overleden 'esotericus' Benjamin Creme werkte door op de lijn van Bailey en Leadbeater/Besant en verkondigde, dat in zeer korte tijd Christus als 'Maitreya' zich aan de wereld bekend zou maken. Hij deed het voorkomen dat hij verder ging op de weg, die door Blavatsky, Bailey en ook Gurdjieff was gewezen."

Benjamin Creme??? In mei 1982 verklaarde die Creme dat Maitreya in een Aziatische gemeenschap in Londen woonde. Op 11 juni 1988 verscheen een persoon plotseling op een gebedsbijeenkomst van 6000 mensen in Nairobi, Kenia. De aanwezige mensen dachten, dat hij de Christus was. Deze gebeurtenis met foto's ervan haalde de wereldpers. Deze persoon werd door Creme als de Maitreya de Christus, de Wereldleraar geïdentificeerd en verdween even plotseling als hij gekomen was...

Volgens Creme laadde Maitreya voordat hij verscheen een aantal waterbronnen op met zijn energie, waarvan werd beweerd dat er een geneeskrachtige werking uit voortvloeide en zelfs ziektes als diabetes en aids zouden zijn genezen.

Je moet het maar willen geloven, hé! Och, de rest van die onzin vind je dus ook op Wikipedia. Of, ja: je kan ook jouw eigen 'De dood voorbij' beluisteren - alsof jij het allemaal écht weet. :-)

Kortom: van al hetgeen jij mij verweet, benaderde geen één woord de waarheid. Maar, dat had jij ondertussen misschien al door... - met de nadruk op 'misschien'.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht