ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rusland noemde Amerikaanse levering van clustermunitie aan Oekraïne een teken van zwakte

De Amerikaanse clustermunitie gaat nu naar het front…
door Tsenne Kikke - zaterdag 8 juli 2023 19:15

Een aantal landen ondertekenden in 2008 een verdrag tegen het gebruik, de productie en het verplaatsen van clustermunitie. Maar de Verenigde Staten sloten zich niet bij dat verdrag aan, net als Rusland en Oekraïne. Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch hebben zowel de Oekraïense als de Russische troepen al gebruikgemaakt van clustermunitie tijdens de oorlog.

Joe Biden verzette zich lange tijd tegen de vraag van Kiev naar clustermunitie, een wapentype dat de Verenigde Staten in grote aantallen op voorraad heeft en waarvan een deel binnenkort dreigt te verlopen. Maar, het Witte Huis bevestigde gisteren dat de VS Oekraïne dan toch van clustermunitie zullen voorzien. Met clustermunitie worden raketten en bommen aangeduid die boven het doel in verschillende kleinere springtuigen of submunitie ontploffen. Die munitie is omstreden, want een groot deel komt niet meteen tot ontploffing waardoor er ook op langere termijn een kans op gevaarlijke explosies blijft bestaan.

Volgens het Pentagon kunnen de clusterbommen, die deel zouden uitmaken van het nieuwe militaire steunpakket ter waarde van 800 miljoen dollar, het Oekraïense tegenoffensief helpen. Daarvoor moet de regering wel een antwoord vinden op de strikte exportregels rond clusterbommen.

Dat de VS omstreden clustermunitie zullen leveren aan Oekraïne, in de oorlog tegen Rusland, is een teken van zwakte. Dat vond althans het Russische ministerie van Defensie. De VS zullen medeplichtig zijn aan de burgerdoden die vallen door het gebruik van dergelijke controversiële munitie, luidde het nog.

De Russische voormalige president Dmitri Medvedev was vandaag nog scherper. Hij verweet dat de VS met deze levering een kernoorlog willen uitlokken. “Misschien heeft de door zieke fantasieën geplaagde stervende opa gewoon beslist op een mooie manier af te treden, een nucleair armageddon uit te lokken en de halve mensheid met zich in de dood mee te sleuren”, schreef de vicevoorzitter van de Russische Nationale Veiligheidsraad op Telegram. Volgens hem komt een Derde Wereldoorlog op die manier dichterbij.

Ter herhaling: in wezen wordt het stilaan tijd dat er een einde aan die oorlog komt, maar dat Einde is nog niet in zicht, verre van... "Het hoofdprobleem is vooral dat niemand er iets aan kan 'doen'; gewoonweg, omdat alles 'gebeurt' en wel op een manier dat de dingen niet anders kunnen 'gebeuren'," zou Gurdjieff zeggen.

'k Weet het: enkel zij die aan Zelfkennis leren 'doen', snappen er iets van. devil

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht