ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vooral een nieuwe wereldoorlog moet door het Westen worden vermeden, vind ik

Moskou waarschuwde: “Als westerse landen F-16’s leveren, nemen ze kolossale risico’s…”
door Tsenne Kikke - zaterdag 20 mei 2023 21:08

Alexander Grushko, de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, zei aan het Russische persbureau TASS dat het Westen “kolossale risico’s” neemt als het F-16’s levert aan Oekraïne. “We zien dat westerse landen nog steeds vasthouden aan het escalatiescenario. Zo nemen ze kolossale risico’s,” aldus Grushko. “Hier wordt in elk geval rekening mee gehouden in onze plannen. We hebben nog steeds alle middelen ter beschikking om onze doelstellingen te behalen.”

Die waarschuwing kwam er nadat Joe Biden gisteren beweerde dat Washington trainingsprogramma’s voor Oekraïense piloten wil ondersteunen en dat de NAVO-landen van plan zijn om gevechtsvliegtuigen te gaan leveren.

Zelenski hengelde bij zijn westerse bondgenoten al maanden lang naar de levering van moderne gevechtsvliegtuigen, bij voorkeur F-16’s. Om escalatie te voorkomen, stond het Westen daar lange tijd terughoudend tegenover, maar nu lijken ze toch stilaan te gaan zwichten.

Eerder deze week maakte Rishi Sunak al bekend dat hij wil werken aan 'een straaljagercoalitie', die helpt bij de opleiding van Oekraïense piloten en de levering van F-16’s aan Oekraïne. Om die toestellen te mogen leveren, is er wel eerst een exportvergunning van de Verenigde Staten nodig. Het Pentagon stond daar tot dusver weigerachtig tegenover, maar gisteren kwam Joe Biden plots met een opvallende uitspraak.

Zo maakte hij van de G7-top in Hiroshima gebruik om de andere leiders in te lichten dat de Verenigde Staten “de opleiding van Oekraïense piloten met gevechtsvliegtuigen van de vierde generatie, inclusief de F-16, zullen steunen”. Die Amerikaanse steun voor de opleidingen betekent (nog) niet dat Washington het licht op groen zet voor leveringen aan Oekraïne. “Terwijl de opleiding de komende maanden plaatsvindt, beslist de coalitie van landen die aan deze inspanning deelnemen of we daadwerkelijk vliegtuigen zullen leveren, hoeveel we zullen leveren en wie ze zal leveren”, aldus een Amerikaanse regeringsfunctionaris.

Vandaag kwam Zelenski op die G7-top toe. Met de andere leiders besprak hij opnieuw de oorlogssituatie. De mogelijke levering van straaljagers was vermoedelijk één van zijn belangrijkste thema’s. De reactie vanuit Moskou kwam dan ook niet op een totaal onverwacht moment...

Zoals gewoonlijk zijn de meningen verdeeld...

Volgens een nieuwe peiling is een meerderheid van de Belgen voorstander van militaire steun aan Oekraïne. Bijna een derde vindt dat de wapenleveringen moeten doorgaan totdat Rusland is verslagen. Een iets grotere groep vindt dat tegelijk meer werk moet worden gemaakt van vredesonderhandelingen. Een vijfde wil dat België ophoudt met wapenleveringen. Maar, dat lijkt voorlopig niet aan de orde. Gisteren nog beloofde de federale regering voor 93,8 miljoen euro extra aan militaire steun. Het is voor België het grootste steunpakket ooit, en komt bovenop de 146 miljoen euro die sinds het begin van de oorlog is toegekend. Concreet gezien gaat het om luchtdoelraketten, antitankwapens, machinegeweren, granaten en munitie. Ook worden gepantserde jeeps en vrachtwagens geleverd.

België zit overigens niet in de voorhoede van landen die Oekraïne militair steunen. Nederland beloofde eind april nog om veertien Leopard 2-tanks voor Oekraïne aan te kopen. Duitsland kende afgelopen weekend 2,7 miljard euro extra militaire steun toe, inclusief tanks, luchtafweer en pantservoertuigen.

België levert geen manschappen, maar sommigen geven gehoor aan de roeping om er te gaan vechten... Zo las ik vandaag nog dat een zekere Boris vorig jaar naar Oekraïne trok om er met het internationaal legioen tegen de Russen te gaan strijden. Drie maanden later kwam hij terug zonder benen. Na bijna een jaar revalidatie deed hij voor het eerst zijn verhaal...

'k Denk niet dat er veel interessants te lezen valt, behalve het feit misschien dat hij op voorhand wist dat hij niet naar een feestje ging. Zijn woorden: "In een oorlog word je beschoten...”, klonken als een koeienwaarheid.

In elk geval is erheen trekken om er te gaan vechten geen al te gezond initiatief om een derde wereldoorlog te vermijden. Het werpt olie op het vuur - en, wie met het zwaard omgaat, kan of zal door het zwaard vergaan. En als die oorlog dan tóch uitbreekt, zullen miljoenen mensen niet enkel en alleen hun benen verliezen, vermoed ik...

Oké, die oorlog hangt nog niet in de lucht, maar één ding is bijna vrij zeker: men is Rusland stilaan aan het dwingen om zwaardere wapens te gaan gebruiken teneinde er misschien korte metten mee te gaan maken... Indien je er meer over wilt weten, praat dan eens met Poetin.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht