ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Conner Rousseau was openhartig over zijn geaardheid…

“Ik worstel ermee. Ik val minstens op mannen en vrouwen.”
door Tsenne Kikke - donderdag 15 juni 2023 17:30

Politiekers zijn ook maar mensen, en sommigen onder hen kunnen dan ook met hun geaardheid worstelen. Zo maakte de 30-jarige Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via een filmpje bekend dat hij op zowel mannen als vrouwen valt. Hij deed dat na weken waarin de geruchten rond zijn persoon alsmaar luider begonnen te klinken... “Ik ben opgejaagd wild geweest.”

Hij wilde er zelf geen term op kleven, maar zei dat hij minstens zowel op mannen als vrouwen valt. Het klinkt alleszins beter dan kortweg te zeggen dat hij homo is. “Het is iets waar iedereen graag over speculeert. En waar ik zelf al een jaar of drie mee worstel. En zeker als iedereen daar continu naar vraagt. Want het is geen issue hoor, maar je moet het wel zeggen. Dat gaat een jaar, twee jaar, drie jaar. Maar ik merk dat het nu op een punt gekomen is waarbij het me verlamt.”

Lange tijd wilde hij het niet bekend maken. “Moest je mij dat vijf jaar geleden gevraagd hebben, zou ik dat niet gezegd hebben. Nu zeg ik dat wel. Waarom heb ik dat nog niet publiek gemaakt? Ik dacht: zolang ik ermee struggle, vind ik niet dat andere mensen daar een affaire mee hebben. Waarom ik struggle? Omdat het het leven echt niet gemakkelijker maakt, niet volledig hetero zijn. Op zijn zachtst gezegd. Zeker als je niet weet waar het leven je nog naartoe gaat brengen - of, als je zoals ik een sterke kinderwens hebt.”

Op de vraag waarom hij het specifiek nu bekendmaakt, op een jaar voor de verkiezingen, antwoordde hij: “Ik heb het gevoel dat ik in een klein lokaal sta waar de muren elke dag dichter tot bij mij komen. Ik hoor ook alle roddels. En ik weet hoe mensen over mij denken zonder dat ze het zeggen. Ik heb ook heel lang gedacht om het niet te vertellen. Tot ik hier nu zit en me opgejaagd wild voel. Omdat heel veel mensen daarover speculeren. Ik snak naar adem en ik hoop dat dit mij op een manier terug wat adem kan geven.”

Rousseau is er naar eigen zeggen nog niet helemaal uit wat zijn geaardheid nu precies is. Maar al in zijn tienerjaren dacht hij erover na. “Toen ik dertien, veertien, vijftien was, heb ik getennist. Ik herinner me de teleurstelling in mijn papa’s ogen toen ik zei dat ik wilde dansen in plaats van voetballen. Ik ben daar toen op school gigantisch zwaar mee gepest. Ik heb toen heel slechte gedachten gehad. Toen we op bosklassen waren, moesten we allemaal gaan douchen. Men had er niet beter op gevonden om mij vast te houden en mij te fotograferen. Ik ben toen gestopt met dansen.”

Nu Rousseau zijn outing achter de rug heeft, hoopt hij terug op zijn partij te kunnen focussen. “Ik weet dat het komende jaar zeer zwaar zal zijn. Vanuit een soort professionele verantwoordelijkheid denk ik: het is een te grote liability. Ik hoop dat door er een duidelijkheid over te geven dat mensen mij terug met rust laten.”

Een slimme zet, die hem volgend jaar bij de verkiezingen honderdduizenden extra stemmen kan opleveren... In de Wetstraat deed de roddel de ronde dat Rousseau zijn aankondiging tot in de verkiezingscampagne zou bewaren. Maar natuurlijk is er een totaal andere reden waarom hij al die 'openhartige' woorden naar buiten bracht. Eén daarvan is dat er twee meldingen waren met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag met een 17-jarige jongeling. Eentje werd al gesponeerd omdat de betrokkene het veel te lang na de feiten zou hebben aangegeven, en de tweede wordt nu door de politie onderzocht. Besef wel dat het om meldingen gaat, niet om klachten...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht