ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Russen dreigden opnieuw met radioactieve tsunami richting Verenigd Koninkrijk

We mogen er niet aan denken. Wel rekening mee houden…
door Tsenne Kikke - woensdag 15 maart 2023 19:50

Als ik het goed begrijp, hebben we geen enkel idee van de wapens die mogelijkerwijze kunnen worden ingezet.

Zo uitte Jevgeni Boezjinski, een gepensioneerde Russische generaal van het Russische Centrum voor Beleidsonderzoek, stoere taal op de Russische staatstelevisie. Als er ooit NAVO-troepen voet aan grond zetten in Oekraïne, wil Boezjinski dat Poetin antwoordt door de Poseidon, een nucleaire onderwaterraket, af te vuren op het Verenigd Koninkrijk. Die zou volgens hem “een 300 meter hoge radioactieve tsunami veroorzaken en heel het Britse eiland van de kaart vegen”. Waar of onwaar?...

Poseidon is 24 m lang, 2 m in diameter en heeft een massa van 100 ton. De nucleaire aandrijving geeft het een bereik van maar liefst 10.000 km. “Het eiland zou in één klap helemaal verdrinken," bevestigde Margarita Simonjan, journaliste bij de Russische staatstelevisie.

In mei vorig jaar sprak Dmitri Kiselyov, nog een Poetin-propagandist, ook al dezelfde bedreiging uit. Ook toen weerklonk het dat Poseidon het Verenigd Koninkrijk “in het diepst van de oceanen” zou storten. Hij had het toen zelfs over een tsunami van 500 meter hoog.

Televisiezender Euronews sprak met enkele experts op het gebied van kernwapens om de beweringen te verifiëren. Kiselyov zei onder meer dat de Poseidon een kracht zou hebben van 100 megaton, maar dat wordt al te zeer in twijfel getrokken. Experts denken eerder aan 2 megaton, wat ook al zo’n 100 keer meer is dan de Hiroshima-bom.

“100 megaton? Dat is gewoon krankzinnig," verklaarde tech-journalist David Hambling. “Maar een honderden meters hoge tsunami? Dat is gewoon op geen enkele manier realistisch. Als de torpedo naar een haven wordt verplaatst en heel dicht bij de kust tot ontploffing wordt gebracht, zal hij zeker een stad kunnen vernietigen, maar verder zou het allicht niet veel schade aanrichten. Zeker niet zoveel schade als een nucleaire aanval vanuit de lucht.”

Boezjinski hield het nu trouwens ook niet bij de Poseidon. Hij liet zich ook nog ontvallen dat de nieuwe hypersonische raket Zircon klaar is voor gebruik. Met een snelheid van 10.000 kilometer per uur is de raket volgens hem “onstopbaar”. “Hij is getest en staat op het punt om gebruikt te worden in gevechtsoperaties.”

In elk geval...

"Als de Poseidon een zware megaton kernkop heeft, zou hij ongetwijfeld schade veroorzaken," vertelde professor Andrew Futter, een academicus en kernwapenexpert van de Universiteit van Leicester.

Als een groot nucleair apparaat in of nabij die monding van de Theems tot ontploffing zou worden gebracht, zou het tij in de Theems richting gebouwen kunnen doen stromen en zouden er miljoenen mensen door de ontploffing kunnen omkomen. Er zou veel schade zijn. De realiteit is dat een megaton ontploffing, zelfs in het water, zeer destructief is. De directe zorg zou niet de straling zijn, want een enorm aantal mensen zou eerst sterven door de explosie, de schokgolf of de brandwonden. Het is mogelijk dat de Theems bestraald zou worden, maar er zouden  in het centrum van Londen dermate weinig mensen in leven blijven dat het niet veel verschil zou uitmaken.

Dr. Rod Thornton, een veiligheidsexpert aan het King's College in Londen, zei dat de Poseidon torpedo alle steden in de buurt van de explosie zou "wegvagen", of het nu Londen is of New York in de VS. Akelig nieuws, hé...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht