ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Wat houdt de mens in slaap?

Aangevuld met een filmpje waarmee je mensen een plezier doet!
door Tsenne Kikke - vrijdag 11 november 2022 19:23

Beste eclecticus,

Mensen, die niet aan Zelfkennis doen, zijnde: het kennen van het Innerlijke Zelf, leven waarschijnlijk in de gedachte dat ze hun ware ZELF reeds kennen - of, niet weten wat het precies inhoudt. Daarbij denken velen dat ze 'spiritueel' zijn ingesteld omdat ze, bijvoorbeeld, het een of andere geloof belijden - maar misschien ook omdat ze interesse stellen in het bijgelovige, het occulte, het paranormale, of in 'spiritualiteit' in het algemeen.

Op zich is er niets verkeerd mee, zolang ze er maar zouden bij nadenken (een denken, dat ná het gewonen denken komt), waarbij ze leren om het kaf van het koren te scheiden. Maar ja: dat vraagt inspanning...

Voor dat menstype bestaan er dan ook ongelooflijk veel boeken, cursussen, lezingen, liedjes, poëzie, YouTube filmpjes, en zo meer, opdat ze zowel de dingen die ze zich verbeelden, evenals de onverworven eigenschappen die ze aan zichzelf toekennen, vanuit hun diepe, hypnotische slaaptoestand kunnen blijven voeden en/of aanwakkeren.

Het probleem is, dat geen van hen wil 'wakker worden'. Jezus' woorden: "Ontwaak!", "Word wakker!", "Ontslaap!" vallen dus op rotsachtige bodems. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze Spiritualia website in de laatste 15 jaar tijd geen mens heeft kunnen bereiken.

Over Jezus gesproken... Hoeveel mensen, die zich als 'christenen' uitgeven, ken je die volgens Jezus' voorschriften leven?... Bovendien hebben velen een totaal verkeerd idee over de Jezusfiguur. Bijvoorbeeld...

In Mattheüs Hfst. 17, verzen 34-37 staat er: "Denkt niet, dat Ik vrede ben komen brengen op aarde; Ik ben geen vrede komen brengen, maar het zwaard. Tweedracht ben Ik komen brengen tussen een man en zijn vader, tussen dochter en moeder, schoondochter en schoonmoeder; en iemands huisgenoten zullen zijn vijanden zijn. Wie vader of moeder meer bemint dan Mij, is Mij niet waardig; wie zoon of dochter meer bemint dan Mij, is Mij niet waardig. En wie zijn kruis niet opneemt en Mij volgt, is Mij niet waardig. Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, en wie zijn leven verliest om Mijnentwil zal het vinden."

Het Leven houdt de mens nu eenmaal in slaap. Vraag nu eens aan elke zogenaamde 'christen' wat die verzen betekenen... Geen één van hen kán het weten, maar ook gewone priesters of andere geestelijken niet. Hun bewustzijnsniveau laat dat niet toe.

Doch, jij, beste eclecticus: lees en 'vertaal' die woorden op een bewuste manier, opdat je ze be-grijpt, waardoor do 48 doorgang kan vinden!

De vraag is, bijvoorbeeld: "Wat prefereren deze miljarden menstypen dan wél?..."

Het antwoord daarop is heel eenvoudig, zijnde: bevorder hun slaap en laat hen dromen. Voorbeelden hiervan zijn, onder andere: "Stop ze een roman in handen, plof ze in een luie zetel met een biertje of een glas wijn en laat ze een film bekijken, stuur ze naar een theater, et cetera, opdat ze van die droom- en slaaptoestand op een aangename manier kunnen genieten."

En, wat 'spiritualiteit' betreft, kan onderstaand filmpje eveneens als aangenaam worden ervaren, omdat (1) het hun verbeeldingswereld streelt, - en, (2) ze in een nog diepere slaap zullen kunnen wegzinken... Zalig vinden ze dat!

Dus, beste eclecticus, stuur de videoclip naar hen uit: je doet er hun écht waar een plezier mee! :-) Het gaat over 'thuiskomen', over 'vrede', over 'liefde', over een 'persoonlijke ziel' beschikken, en andere denkbeeldige zaken...

Beste eclecticus,

Gelijkaardige filmpjes worden vooral gericht aan menstypen die zouden durven geloven dat ze al slapend rijk kunnen worden. In dit geval: zichzelf 'innerlijk verrijken'... Het idee alleen al is té gek om los te laten lopen. :-)

Zoals je weet, heeft 'thuiskomen' in jezelf zowel te maken met het aanmaken van een persoonlijke ziel als met de ontwikkeling bevorderen van een 'extra voertuig'. En, over de verschillende vormen van liefde hebben we het ook al meermaals gehad - wetende, dat Ware Liefde bij elke (eerder seksbeluste) mens ontbreekt. Ook het woordje 'vrede' aanhalen, waarbij we ons misschien tot mensen richten die zelfs niet met zichzelf, familieleden, kennissen, vrienden, werkmakkers, buren, et cetera, in vrede kunnen leven, is meer dan absurd. In elk geval zijn er miljarden mensen die met bovenstaande filmpjes dieper in slaap willen worden gesust, en écht 'geloven' dat ze daarmee 'thuiskomen', hun (onbestaande) ziel bereiken, en zo meer. Maar, wat het Werken aan Onszelf betreft, dat onvermijdelijk met (super)inspanningen gepaard gaat...

Maurice Nicholl: "If we believe there is nothing else - no higher state, no other meanings, no other levels, no other insights and understandings, no new ways of taking our lives, no other kind of people, no levels in the Universe save this Earth, et cetera - why bother to work on ourselves?..."

Rake woorden, nietwaar? Want, moesten als die zaken écht waar niet bestaan, dan kunnen we beter het zielige, mechanische leven van elke gewone sterveling leiden, om uiteindelijk tot datgene waaruit we fysiek geboren werden te vergaan. In elk geval is het van grote betekenis te beseffen dat we - dankzij non-identificatie - een lichaam hebben, maar het niet 'zijn'...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht