ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: nieuwe eclectici en cursisten aantrekken, is en blijft de énige boodschap!

Zal 2023 daarvoor kunnen zorgen?…
door Tsenne Kikke - zondag 6 november 2022 3:48

Beste eclecticus,

Met de gewone mens valt er over het thema 'Zelfkennis' niet al teveel te praten. Indien jij, beste eclecticus, dit beginsel écht begrijpt, wordt er jou aangeraden er zelfs nooit over te beginnen: het is puur tijdverlies. 'k Kan er na al die jaren écht over meespreken. Maar, als er op de deur wordt geklopt, mag je soms weleens open doen. Anders gezegd: het initiatief moet van de persoon zélf komen - én, het moet dan wel een ernstig iemand zijn. Geen nieuwsgierige Weetjesmens, dus.

Mensen, die ervan overtuigd zijn dat ze 'zichzelf kennen', hebben natuurlijk geen enkele persoonlijke reden om aan Zelfkennis te gaan doen. Als ze voor zichzelf niet aanvoelen of gewaarworden dat er 'iets' heel diep in henzelf ontbreekt, alsof ze iets 'verloren hebben', gaan ze dan 'zoeken', denk je? Gaan ze willen onderwezen worden, indien ze denken dat ze alles zogezegd reeds 'weten'? En, indien ze fundamenteel tevreden zijn met hun huidige zelf, hoe kunnen ze dan het voornemen nemen om er wijzigingen in aan te brengen? Indien ze rusteloos worden, zullen ze eerder hun ego opblazen door er, bijvoorbeeld, een nieuwe activiteit of hobby aan hun huidig bestaan toe te voegen - dit, totdat ze dat nieuwe alweer beu zijn, en dus opnieuw naar nieuwe ondernemens op jacht gaan. Ditmaal van werk of omgeving veranderen, misschien?... De zintuigen van dat onrustige menstype zijn nu eenmaal naar buiten gericht - nooit naar binnen. Hun ego laat dat niet toe...

Gewone stervelingen zijn nu eenmaal dermate sterk met hun tijdelijk, en dus vergankelijk lichaam verbonden, dat ze niet kunnen beseffen dat ze méér kunnen 'zijn' dan enkel en alleen dat stoffelijk omhulsel.

Wel fantaseren sommigen onder hen dat ze meer zijn - maar, fantasie is geen werkelijkheid. Zo lopen miljarden alternaïevelingen met de stupide gedachte rond dat ze een ziel hebben. Nochtans kennen ze zelfs het verschil niet tussen geest, ziel, essentie, Ware Ik, en zo meer. Waarom niet? Iets dat ze in zichzelf niet bezitten, kan onmogelijk gekend zijn. Anders gezegd: het denkbeeldige, dat ze ooit ergens gelezen of gehoord hebben, compenseert geenszins de in hen totaal ontbrekende mogelijke realiteit. Och, laat ze maar slapen... Ze zouden zelfs boos kunnen worden indien je hen tracht te doen 'ontwaken'! De slaap voelt dermate aangenaam aan, beweerde Gurdjieff. :-)

Het is maar van zodra er twee zijn dat de ene de ander kan 'observeren'. Maar, een mens, die met zijn lichaam is vergroeid, kan zichzelf natuurlijk niet waarnemen. Nogmaals: ... al verbeeld hij zich van wel.

Praat met dat menstype... Het gelooft klakkeloos in de een of andere godheid, en zelfs indien het in niets gelooft, is dat eveneens een geloof. En, over die denkbeeldige godheid kan het hele verhalen vertellen, alsof het het écht 'weet'. Het gelooft in een hemel, waar zielen terechtkomen, maar vergeet dat het in de eigen verbeeldingswereld het bestaan van een vagevuur en hel heeft toegelaten - en, daar komt natuurlijk geen enkele 'zieltje' terecht. Het denkt dat het te allen tijde één en dezelfde persoon is - niet beseffende dat het uit diverse persoonlijkheden en 1001 ikjes is samengesteld, en zo meer. Eigenlijk zou dat menstype moeten leren stoppen met liegen - vooral: tegen zichzelf.

Kortom: over dat menstype werd er reeds zeer veel op deze website gepubliceerd. De kunst bestaat er dus uit om - via deze Spiritualia website - menstypen aan te trekken die een 'roeping' in zichzelf meedragen. Een 'iets' dat nog 'leeft' en uit de 'gevangenis van zichzelf wenst te ontsnappen'. Denk hierbij aan 'De Grot', zijnde: Plato's metafoor. In de laatste 16 jaar tijd zijn we er nog geen éénmaal in geslaagd. Een mens zou voor minder opgeven...

Maar wij, beste eclecticus, wij doen op onszelf voort, hé! Tenslotte hebben we die toekomstige 'anderen' voor onszelf niet echt nodig, nietwaar?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht