ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Canadese duikster krijgt dikke knuffel van gigantische octopus

Het was voor haar een ongelofelijke ervaring…
door Tsenne Kikke - donderdag 10 november 2022 16:50

Opgepast! Deze blog bestaat uit twee delen...

Deel 1

De Canadese duikster Andrea Humphreys had een ontmoeting met een gigantische octopus die ze nooit meer zal vergeten. Toen ze het zeewezen zag, zweef hij naar haar toe en gaf hij haar een warme knuffel en een dikke zoen met een tentakel. Tof, hé! :-)

Doordeweeks staat ze voor de klas, maar naast lerares is ze ook een ervaren duikster. "Ik duik al meer dan twaalf jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt," vertelde ze achteraf aan 'The Canadian Press'. De beelden die ze maakte van de vermoedelijk grootste octopus ter wereld, de reuzenkraak, waren dan ook uitzonderlijk. Het zeedier is bijzonder intelligent, weegt gemiddeld 15 kilogram, en heeft acht armen van zo’n 4 meter lang.

Ze ontmoette het imposante zeewezen op 15 oktober in het water van de Salische Zee nabij de Campbell rivier op Vancouver Island. Humphreys ging met enkele anderen duiken, waarvan één iemand nog nooit een octopus had gezien. "Dus ons doel was om voor die persoon een octopus te vinden," getuigde Humphreys. "Na drie minuten vond ik al die octopus die daar open en bloot gewoonweg aan het zitten was."

Kusjes & knuffels

Ze besloten wat foto’s te nemen. Op een veilige afstand dan wel. Maar, het zeedier dacht er anders over - want, plots begon het in hun richting te kruipen, waarna het zijn tentakels rond de camera van Humphreys sloeg. "De tentakels raakten daarna mijn gezicht aan en op een gegeven moment had hij mijn hele lichaam en heupen vast. Hij gaf me een knuffel." Maar daar hield het niet op voor de liefkozende octopus. "Hij hield zijn tentakels bij mijn mond en zoog op mijn lip, het enige deel van mijn lichaam dat niet bedekt was."

"Het was wonderbaarlijk en zo ongelofelijk," besloot Humphreys. "Dit was ongetwijfeld geen normale ontmoeting met een octopus. Meestal zitten ze in hun holletje, verscholen in barsten en spleten, of onder een steen. Om eentje te hebben, die open en bloot in de zee lag te zitten, was al behoorlijk zeldzaam," benadrukte ze.

Humphreys hoopt dat het verhaal van haar ontmoeting het bewustzijn van de schoonheid van het zeeleven en het belang van de bescherming van het onderwatermilieu vergroot, en kijkers tevens bewust kan maken van de mogelijke interacties tussen mens en dier. Ook voegde ze eraan toe dat ze ernaar uitkijkt om dezelfde duikstek opnieuw te bezoeken; dit, in de hoop de octopus weer te vinden om hun kennismaking te hernieuwen.

En, natuurlijk: van zodra je je in dit thema verdiept, hoe meer filmpjes je erover op YouTube vindt...

Dit was het romantische gedeelte. Laten we nu eventjes de werkelijkheid bekijken - want, ook deze medaille heeft twee kanten. Tevens werd tijdens de laatste Werkgroep Zelfkennis nogmaals uitgelegd hoe via de actieve kracht automatisch de tegenwerkende ontstaat - gewoonweg, omdat de ene niet zonder de andere kan bestaan... Denk, bijvoorbeeld aan het feit dat iedere lach een traan herbergt.

Met andere woorden, beste lezer: indien je regelmatig door gevoelens wordt overrompeld, die dan tot emoties uitbarsten - of, als je té (bij)gelovig bent, of te gauw op jouw paard zit, kan je wat hierna volgt best niet lezen. Eigenlijk zijn de woorden eerder tot de eclectici gericht, sorry. Ik moet hen ook kunnen bereiken, hé! :-)

Deel 2

Van octopussen is allang bekend dat ze de meest intelligente van de ongewervelde dieren zijn. Het zijn deskundige nabootsers en nemen de kleur en textuur van de rotsen en het zeeleven om hen heen aan, en zo meer. Maar hun leven wordt ook gekenmerkt door een grimmige en tragische cyclus, eigen aan een Wet van Moeder Natuur.

Zoals reeds eerder meermaals vermeld, dient alles wat leeft als voedsel voor alles wat leeft. Meer hoeven we over 'de zin van het bestaan van het Leven op Aarde' niet te zoeken, behalve het feit dat het eveneens omheen seks draait; dit, om het voortbestaan van het Leven te garanderen. Ook de mens copuleert er op los om op die manier de 'onsterfelijkheid van de mensheid' te onderhouden. Natuurlijk hoeft dat geen reden te zijn om er voor jezelf geen andere zin aan toe te voegen, zolang je je er maar gelukkig bij voelt.

Wat octopussen betreft...

Ze leven veel langer dan andere soorten, soms tot vijf jaar, maar vrouwtjes zorgen zó intens voor hun eieren dat het uiteindelijk hun het leven kost. Een moeder zal haar honderdduizenden eitjes dermate intensief verzorgen dat ze afziet van zichzelf te voeden, terwijl ze maandenlang voortdurend zachtjes water op de eieren blaast om te voorkomen dat algen zich erop ophopen, maar ook om ze van zuurstof te voorzien. Onderwijl overleeft ze dus van haar eigen vetopslag, ... totdat ze och arme bezwijkt van de honger.

En mannetjes zijn eigenlijk niet veel beter af... Bij de voortplanting gebruiken ze een speciale arm om de spermatoforen, zijnde: zakjes gevuld met sperma, in de vrouwelijke mantelholte te brengen; een arm; die daarna afbreekt. Hoogstwaarschijnlijk ervaart hij dan een schok. Zodra het mannetje zijn sperma heeft overgedragen, heeft hij zijn rol in het voortplantingsproces vervuld en hoeft hij niet meer in leven te blijven. In feite is het zelfs gunstig voor hem om op dit punt te sterven.

Want, als de mannelijke octopus ter plaatse sterft, begint zijn lichaam te ontbinden. Deze afgifte van voedingsstoffen in het water geeft het vrouwtje alles wat ze nodig heeft om met succes haar eieren te leggen en ervoor te blijven zorgen totdat ze uitkomen. Zonder die bijdrage van het mannetje zouden veel meer eieren van het vrouwtje niet tot volwassenheid overleven - gewoonweg omdat ze veel té vroeg gestorven was.

Anders gezegd: indien je de emotionele kant opgaat, en daarbij eventueel vioolmuziek op de achtergrond laat afspelen, terwijl de tranen langsheen jouw wangen naar beneden rollen, kan het allemaal triest lijken, doch is de dood van de mannelijke octopus eigenlijk essentieel voor het voortbestaan ​​van zijn eigen soort.

De mens is stof, en zal tot datzelfde stof wederom vergaan. Octopussen - hoe intelligent ze ook mogen zijn - ondergaan hetzelfde lot. Of, denk je dat er voor hen daarna een Hemel, Hel of Vagevuur bestaan waarin hun zieltjes kunnen terechtkomen? Mij goed hoor! :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht