ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ontdek de leeftijd van jouw ziel !

Hoe oud is jouw ziel? Enig idee?…
door Tsenne Kikke - donderdag 10 februari 2022 16:12

Wat is het verschil tussen ziel, geest, ware ik, het Zelf, en essentie? En, ken je het wezenlijke verschil tussen bezield zijn en over een persoonlijke ziel beschikken?

Soms sta ik versteld van mensen die over een kennis beschikken die gegarandeerd gebaseerd is op pure fantasie, maar daarmee desondanks in staat zijn miljarden goedgelovige stervelingen aan te spreken.

"Natuurlijk," schreef ik al, "begrijp ik die personen... Wie zou van zichzelf durven beweren dat hij/zij geen ziel heeft, en er dus zielloos bijloopt? Mensen hebben nu eenmaal de neiging om zichzelf eigenschappen toe te kennen waarover ze niet beschikken. Het geeft hen een 'Happinez'-gevoel." :-)

Anderzijds is de kans groot dat 99% van de personen, die via Google heel toevallig op deze Spiritualia website verzeild geraken, graag zulke dingen lezen. Speciaal voor hen publiceerde ik dan ook onderstaande, 'meest interessante tekst' die deze maand in Happinez verscheen.

Ontdek de leeftijd van je ziel

Voel je je ouder dan je bent, jonger, of past deze leeftijd je als een jas? Sommige mensen blijven altijd jong van geest, anderen lijken in gedrag ouder dan ze zijn. Zegt dat iets over de leeftijd van je ziel, ofwel: over het aantal levens dat je hebt geleefd, uitgaande van reïncarnatie? Ontdek het, met de ontwikkelingsniveaus van je ziel.

In eerste instantie heeft iemands geschatte leeftijd natuurlijk te maken met karakter en de leeftijdsassociaties die we daarbij hebben. Zo associëren we rust met volwassenheid en speelsheid met jeugd. De astrologie heeft symbolisch ook een link met leeftijd. Gary Goldschneider en Joost Elffers koppelen in ‘Het mysterie van je geboortedag’ de symboliek van een leeftijdsfase aan de periode waarin je geboren bent.

Maar uitgaande van reïncarnatie zijn er jongere en oudere zielen. En dat zou kunnen verklaren waarom we ons prettig voelen bij een bepaalde leeftijd of leeftijdsfase. Willem Jan van de Wetering schrijft in ‘Contact met je gids’ over de ontwikkelingsniveaus van de ziel: de babyziel, peuter-, kinder-, jonge, volwassen, oudere en hogere ziel. Herken je je in één van de beschrijvingen?

Babyziel

De babyziel zoekt geborgenheid. Het is een onervaren ziel die het heel spannend vindt om het leven aan de gaan. De babyziel zoekt dekking omdat het leven hem overvalt. Vertrouwen helpt de babyziel om steeds meer te durven. Ook omgaan met oudere zielen doet deze ziel inzien dat het leven spannend is, maar dat hij niets te verliezen heeft. Babyzielen zijn als kind vaak verlegen en angstig, maar gaan het leven naarmate ze ouder worden (en afhankelijk van de veiligheid die ze in hun jeugd ervaren) steeds meer omarmen. Door hun kwetsbare en buigzame karakter komen deze mensen vaak jonger over dan ze zijn.

Peuterziel

De peuterziel kijkt zijn ogen uit. Hij verwondert zich en gaat graag nieuwe avonturen aan om te ervaren en te ontdekken. Deze ziel is onbezorgd en eigenwijs. Luisteren is niet aan de peuterziel besteed, zijn eigen plan trekken wel. Deze zielen kunnen behoorlijk opstandig zijn en te pas en te onpas ruzie zoeken omdat ze dat ook willen beleven. Peuterzielen weten bij wie ze terecht kunnen als ze in de problemen komen en vallen dan ook vaak op deze mensen terug. Peuterzielen zijn altijd energiek, vitaal en jong van geest. Ook op oudere leeftijd.

Jonge ziel

De zoektocht naar hun eigen kracht en liefde; in dat teken staat het leven van een jonge ziel. Ze gaan veel relaties aan om zichzelf te leren kennen; zowel vriendschappelijk als in de liefde. Jonge zielen willen duidelijkheid en schromen niet om daarover ruzie te maken. Ze onderzoeken hun eigen emoties. Een jonge ziel is bezig met status en kan daardoor het slachtoffer worden van pesterijen of zelf de pester zijn. De ervaringen van een jonge ziel zijn hoe dan ook intens. Deze mensen houden gedurende hun hele leven iets puberaals.

Volwassen ziel

De volwassen ziel wenst geestelijke en emotionele intimiteit. Met anderen, maar ook met zichzelf. Openheid is voor deze ziel belangrijk. Als ze bedrogen worden, raakt dat ze diep. Volwassen zielen kunnen zich dan lange tijd afsluiten van anderen en van hun eigen gevoelens. Deze zielen beschikken over een flinke dosis daadkracht. Het zijn aanpakkers, maar als ze worden tegengewerkt, kunnen ze in gelatenheid vervallen. Volwassen zielen willen hun volwassenheid laten gelden. Vooral kinderen met een volwassen ziel lijken vaak ouder dan ze zijn door de diepe verbinding die ze met anderen aangaan.

Oudere ziel

Relativeren; dat kunnen oudere zielen als de beste. Met een been there, done that nuchterheid kunnen ze meepraten en denken over kwesties waar ze niet eerder mee te maken hebben gehad. Deze mensen voelen zich vaak verantwoordelijk voor anderen, maar laten zich niet meeslepen in andermans wil of eisen. Ze trekken hun eigen plan en overzien het geheel, terwijl ze zich ook op details kunnen richten. Deze mensen zijn graag alleen. Ze worden door hun wijze opmerkingen vaak ouder geschat op jonge leeftijd.

Hogere ziel

De term doet vermoeden dat hogere zielen geen aardse wezens zijn, maar niets is minder waar. Deze zielen vallen niet eens bijzonder op. Het zijn vaak rustige mensen die midden in het leven staan en zich er niet door uit het veld laten slaan. Deze mensen denken graag mee, ze hebben voor alles een passende oplossing, maar geven die pas als er om hun hulp wordt gevraagd. Ze vinden de liefde in zichzelf; wat niet wil zeggen dat ze geen relaties aangaan. Hogere zielen lijken, net als oudere zielen, vooral in hun jeugd ouder dan leeftijdsgenoten.

Bron: Happinez.nl - Fabienne Peters

En, de meeste menstypen, die daarin geloof hechten, zijn er waarschijnlijk van overtuigd dat alle zieltjes achteraf naar een Hemel gaan. Anders gezegd: nooit naar een Vagevuur of Hel.

In elk geval zou ik graag eens een volwaardige Mens, die een gekristalliseerde ziel in zichzelf meedraagt, willen ontmoeten. Jij ook?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht