ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het geheime leven van liedjes met als thema 'Liefdesrelaties'

Ieder huisje draagt zo z'n eigen kruisje. Maar, 'k heb het wel over een ander soort kruisje...
door Tsenne Kikke - woensdag 20 juli 2022 5:08

In mijn leven kwam ik tot de vaststelling dat elke nieuwe liefdesrelatie verborgen gebreken inhield, die slechts met-ter-tijd aan het licht kwamen. Voor mij was het dan ook meestal het moment om die op te breken om me dan even blindelings in de volgende te storten. Nu, achteraf bekeken, heb ik er nooit spijt van gehad. Ik bedoel: van al dat opbreken.

Wat wij, mensen, 'liefde' noemen, gaat meestal met zorgen gepaard. Meestal, omdat er misschien uitzonderingen bestaan. Ik weet het niet. Eigenlijk wil ik het niet weten - omdat, als men het hart niet volledig opent men nooit kan worden gekwetst.

Soms vind men 'ware liefde' wel in sprookjes, liedjes, films, romans, verbeeldingen, et cetera, terug. Maar, wat is 'ware liefde' - wetende, dat er tientallen vormen van 'liefde' bestaan, waarin vooral 'eigenliefde' primeert?...

Tevens zijn er liedjes die de donkere kant ervan verkennen, waaronder: ontrouw, toxische relaties, onrealistische verwachtingen, en zo meer. Sommige liefdesverhalen pakken soms dramatisch uit, zoals 'Mourir d'Aimer' van Charles Aznavour.

Les amants - Les Ritas Mitsouko uit 1993

'Les Rita Mitsouko' is de naam van een rock singer-songwriter duo gevormd in 1979 en samengesteld uit Catherine Ringer en Fred Chichin. De groep is een van de meest populaire in de jaren 80 in Frankrijk. Het duo eindigde met de dood van Fred Chichin in 2007. Het was zijn wens dat Catherine Ringer na zijn dood gewoon zou verdergaan met optredens.

Het grappige is, dat ik op het internet geen enkele juiste vertaling vond van de woorden: "Si madame mouillait dans la nuit en rêvant de son homme..." :-) Ik bedoel: jij misschien ook niet, indien je het dient op te zoeken omdat je niet al de woorden begrijpt...

Les P'tites Femmes de Pigalle - Serge Lama

Nadat zijn vriendin hem voor zijn vriend verlaten had, zocht hij zijn vertier in het Parijse Pigalle: één van de mooiste perioden van zijn leven, beweerde hij achteraf. Het lied verscheen op de achterzijde van zijn single 'Je suis malade'.

Demain tu te maries - Patricia Carli

De in Italië geboren Patricia Carli groeide in België op en werd in de jaren zestig een succesvolle zangeres in Frankrijk. 'Demain tu te maries', dat ze zelf schreef, was haar hit in 1963.

Bad boy - Yseult

J'ai un problème - Johnny Hallyday & Sylvie Vartan -

Johnny Hallyday en Sylvie Vartan maakten 15 jaar lang een turbulente liefdesrelatie door met perioden van problemen, verzoeningen en lange stiltes. Op 5 november 1980 gingen ze uiteindelijk dan toch definitief uit elkaar.

'Mourir d'Aimer' van Charles Aznavour

Hierin vertelt Aznavour het drieste verhaal van Gabrielle Russier, een 31-jarige lerares en universitair hoofddocent literatuur, en haar liefdesaffaire met een 16-jarige student in 1968. Veroordeeld door de rechtbank wegens verkrachting en in afwachting van een beroep (gepland voor oktober), pleegde ze in september 1969 zelfmoord. Deze zelfdoding bracht in Frankrijk een controverse op gang over liefdesaffaires, toestemming, en de leeftijd waarop men seksueel meerderjarig wordt.

La chanson des vieux amants - Jacques Brel

Velen aanschouwen het als het mooiste liefdeslied ooit...

Geen zanger kan de uitvoering van Jacques Brel evenaren. Herman van Veen heeft het geprobeerd... Allee, op zijn manier dan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht