ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Parapsychologie: ook vandaag de dag beweren sommigen dat ze kunnen leviteren

En jij? Kan jij ook leviteren? Of heb je de hulp van geesten nodig?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 12 februari 2022 6:36

In de wereld van het paranormale was het indertijd de gewoonte om op de goedgelovigheid van mensen in te spelen teneinde hen te kunnen bedotten en er munt aan te slaan. Nu niet meer?...

Colin Evans, bijvoorbeeld, was een Welsh spiritistisch medium uit het begin van de 20e eeuw, die beweerde te kunnen leviteren, maar waarvan vrij snel werd ontdekt dat hij een bedrieger was.

Op een met infrarood flitslicht verlichte foto, genomen tijdens een seance in Wortley Hall, Finsbury Park in 1937, is Evans te zien terwijl hij in de lucht 'zweefde'. In een andere seance gehouden in North Gate Mansions, Regent's Park in 1938, voerde Evans dezelfde truc uit. Vreemd is dat op de foto's duidelijk te zien is dat mensen het op dat moment als voor waar aannamen. Maar ja, alles verliep waarschijnlijk pijlsnel...

Hij beweerde dat geesten hem hadden opgetild. Je moet het maar willen geloven. Anders gezegd: het onzichtbare immateriële, zou in staat zijn geweest een stoffelijk lichaam van rond de 75 kg op te tillen? Later werd ontdekt dat Evans een bedrieger was, omdat hij - naar men achteraf beweerde - alleen maar vanuit zijn stoel in de lucht was gesprongen en deed alsof hij leviteerde.

Het was alleszins een knappe truc én knap fotografiewerk uit die tijd. Hij trad op in volledige duisternis, zodat de aanwezigen tijdens de seance niet konden zien wat hij precies deed. Goochelaars hebben erop gewezen dat Evans' wazige voeten op de foto's het bewijs zijn dat hij gewoon hoog in de lucht sprong. Zijn gebogen houding zouden daarvan ook een bewijs kunnen zijn, evenals zijn verfrommelde broekspijpen.

Indien geesten hem zouden hebben opgetild, dan zouden die pijpen op een normale manier blijven neerhangen. Hetzelfde geldt voor de draad. Als hij werd opgepakt door de Geestelijke Wereld zou men verwachten dat die draad ofwel recht zou zijn - of, eventueel een lichte kromming hebben: zoiets als een halve maan, met het neerwaartse deel het dichtst bij de grond.

Wat die broekspijpen betreft... Het lijkt er sterk op dat die sneller naar boven gingen dan hijzelf. Het zou me dan ook niet verwonderen dat die een mechanisme verborgen die hem afstootten. Weet ook dat er tijdens zijn optreden het lied 'Tea for Two' werd afgespeeld, en de aanwezigen mochten daarbij gerust meezingen.

In elk geval heeft men na 1938 niets meer van hem gehoord...

Maar moderne trucages laten ook prachtige beelden zien... En, geloof me of niet: sommigen beweerden - nadat ze het filmpje hadden gezien - dat ze eveneens konden leviteren. Weet, dat als je een leugen meermaals herhaalt, het jouw waarheid kan worden.

 Wil je ook 'leviteren'?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht