ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Parapsychologie: Nederlandse 'Basta' ontmaskert babyfluisteraar Ogilvie

De Schotse babyfluisteraar Derek Ogilvie viel zogezegd door de mand nadat hij door 'Basta' werd 'ontmaskerd'.
door Tsenne Kikke - donderdag 12 januari 2012 23:52

De makers van 'RamBam', de Nederlandse versie van 'Basta', hebben maandagavond - naar het schijnt - de Schotse babyfluisteraar Derek Ogilvie weten te ‘ontmaskeren’.

De Vara meldt: “In Rambam pakken de makers op creatieve en komische wijze zaken aan die volgens hen niet kloppen of onrechtvaardig zijn. Grote bedrijven die slecht met hun klanten omgaan, oplichters of andere oneerlijke zaken worden op onverwachte wijze tegen het licht gehouden en aangepakt.”

Presentatrice Linda Hakeboom lokte Ogilvie 'in de val' en liet hem in een volle zaal geloven dat haar grootvader dood was. Het medium voelde zijn geest naar eigen zeggen aan, maar na de voorstelling stelde zij Ogilvie voor aan haar nog levende opa.

Vorig jaar was het medium Ogilvie nog te zien in 'De Babyfluisteraar' op vtm. Daarin communiceerde hij op telepathische wijze met baby's en kleine kinderen. Maar, omdat het programma het zwakst scorende primetime-programma van vtm was, komt het dit jaar niet meer terug.

Werd Ogilvie effectief ontmaskerd?... Ik weet het niet.

Veronderstel dat er wel degelijk leven na dit leven bestaat, en dat er geesten zijn die in een andere dimensie op onze Aarde blijven rondzweven... In dit geval is er zeer goed mogelijk dat Linda Hakeboom op een onzichtbare manier vergezeld wordt door een zogenaamde 'spirituele gids'.

Ogilvie kan daarmee contact hebben gemaakt zonder zichzelf eerst af te vragen of het ja dan neen om de specifieke grootvader gaat die Linda Hakeboom op dat moment in haar hoofd had. Haar andere grootvader was tenslotte 12 jaar geleden overleden... En, eender wie kan haar 'gids' zijn.

Het hoofdprobleem is dus, dat een Ogilvie niet een soort van identiteitskaart kan opvragen vooraleer er een telepatisch gesprek mee aan te gaan. Toch niet in een zaal waarin zich een 1.000-tal mensen bevinden en waar de Show snel vooruit moet gaan.

Hiermede wil ik Ogilvie niet verdedigen - integendeel! - maar wél laten inzien hoe naïef en bevooroordeeld onwetende sceptici kunnen denken en te werk gaan en iemands carrière daardoor kunnen aantasten.


Is Oglivie een kwakzalver of een oplichter?... Daarover kan ik me niet uitspreken, gewoonweg omdat ik hem nog nooit persoonlijk heb ontmoet, maar de uitslag van de test met James Randi spreekt boekdelen. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen en een eventuele vonnis uit te spreken.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht