ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook Derek Ogilvie, alias 'de Babyfluisteraar', faalt in James Randi's test

Ben jij een paragnost? Iemand met een echte gave? Wel James Randi schenkt jou 1 miljoen dollar als het de waarheid is.
door Tsenne Kikke - zondag 11 juli 2010 3:47

Dat de Schot Derek Oglivie heeft gefaald, is niet zo'n erg, want tot op heden heeft nog geen enkel medium, astroloog, waarzegger, of wie of wat dan ook, de beloofde 1 miljoen dollar opgestreken. Bekijk het YouTube-filmpje en maak voor jezelf uit of Derek ja dan neen een 'medium' is in de ware zin van het woord.

James Randi is nu wel de grootste scepticus van de gehele wereld. Hij moet wel, want hij houdt zich bezig met het ontmaskeren van verschillende helderzienden, mentalisten, paragnosten en andere 'zwendelaars'. Anderzijds betaalt hij een paragnost 1 miljoen dollar indien de persoon kan bewijzen dat hij/zij over de krachten of over de gaven beschikt waarover hij/zij voortdurend rondbazuint.

Randi is breeddenkend: de proefpersoon moet niet voor 100% slagen, want dat zou misschien onmenselijk zijn: 60% is al meer dan genoeg. Derek Ogilvie, alias 'de babyfluisteraar' nam de uitdaging op... met tranen in de ogen nog wel, maar faalde. Hij haalde slechts 1 op 10 - en die uitslag kunnen jij en ik ook behalen. Hij noemt zichzelf 'de babyfluisteraar' omdat hij - naar het schijnt - de gedachten van baby's kan aflezen via een telepathisch contact. Ook kan hij contacten leggen met geesten ...

Ik koos dit voorbeeld, ondanks het feit dat het reeds enkele jaren oud is, omdat het in het Nederlands is ondertiteld. En, om het een beetje 'goed te maken', heb ik er enkele andere aan toegevoegd... - want, er zijn altijd mensen die in zijn gaven willen blijven geloven.

Anderzijds kan zelfs de beste wielrenner niet elke rit winnen. Misschien werd Derek Oglivie té sterk door James Randi's negativiteit beïnvloed. Zo zie je weeral, dat we als mens aan alles en nog wat een uitleg en een betekenis kunnen geven, afhankelijk van onze persoonlijke overtuigingen en geloof. Daarom zijn er mensen die Derek Oglivie als een oplichter bestempelen. Jij ook? Of, heb je vertrouwen in die man en zijn gave?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht