ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bestaat er een leven na dit leven?

Om die vraag beantwoord te krijgen, moet je 1.000 mensen interviewen en dan weet men het nog niet…
door Tsenne Kikke - zaterdag 8 februari 2020 17:16

Is er leven na dit leven?... Geen mens die daarop een antwoord weet. Dit heeft het voordeel dat iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Maar, geen enkel geloof is een écht weten.

Doch, veronderstel dat overledenen in een hiernamaals, of in een 'andere zijde' blijven voortbestaan, aan welke wetten zijn die geesten, zielen, spoken, of hoe je ze ook wil noemen, gebonden?

Deze vraag beantwoorden impliceert dat men denkt te weten dat ze bestaan - want, indien men 'weet' dat er geen leven na dit leven kan zijn dan is de vraag zinloos, nietwaar? Maar, oké: laten we onze verbeelding gebruiken en het spel meespelen...

Toch doet het mij altijd vreemd aan hoe mensen, zoals mediums, beweren contact met overledenen te hebben, en dat ze hen ook kunnen 'zien'. Indien je naar hun beschrijvingen luistert, zijn deze overledenen altijd netjes aangekleed, hun haren netjes gecoiffeerd... alsof ze net bij de kapper zijn geweest, de vrouwen zijn soms geschminkt, dragen sieraden, horloges, hebben soms een hondje bij zich, enzovoorts.

Maar, indien er een leven na dit leven is, dan moet men toch rekening houden met het feit dat zowel de zogenaamde astrale wereld, evenals de spirituele, aan andere wetten zijn gebonden. Veel, véél ijlere dus.

Ook James Randi heeft er zo zijn eigen gedachten over. Oké: hij is een scepticus, maar ook hij heeft het recht zijn persoonlijke meningen uit te spreken, nietwaar? Te meer, omdat hij 1 miljoen Amerikaanse Dollars wegschenkt aan eenieder die, bijvoorbeeld, het bestaan van spiritisme, kan bewijzen.

Versta hem goed... Hij vraagt geen bewijs van een leven na dit leven, maar gewoonweg hét bewijs dat levenden effectief met de doden kunnen communiceren. Niemand heeft tot op heden dat geld geïncasseerd. Vreemd, nietwaar?...

Anderzijds weet hij zeer goed dat geen enkel medium op geen enkele manier kan bewijzen wat hij of zij beweert. Ik vind dit iets om over na te denken. Jij ook?

Met nadenken bedoel ik wel: na-denken; een denken dat na het gewone, dagdagelijkse denken geschiedt. Luister dus niet naar jouw bestaande overtuigingen - want, dat is geen nadenken.

Moeilijk toe te passen? Ja, dat wel! Je loopt zelfs het risico dat je jouw vastgeroeste mening moet verwerpen, en dat wil geen mens.

James Randi: "Sylvia Browne needs to be put out of business permanently. I think that can happen. I look forward to that day..." Zij overleed in november 2013.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht