ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Parapsychologie: Monnik doet aan levitatie tijdens talentenjacht

Indien je niet beter wist, zou je zweren dat levitatie wel degelijk bestaat.
door Tsenne Kikke - zaterdag 8 juni 2013 1:14

De jury en kijkers van 'America's Got Talent' zien elk jaar heel wat frappante figuren op het podium, maar - volgens sommige mensen - was de voorstelling van het levitatietalent van Special Head, de zogenaamde 'mediterende monnik', iets van de bovenste plank.

De 28-jarige Special Head is een excentrieke straatartiest die er alles aan doet om op een boeddhist te gelijken. Vooral het lange kleed dat hij draagt is daarbij belangrijk, want het verdoezeld het mechanisme dat via de elleboog als een stalen harnas aan zijn romp en achterwerk bevestigd is. Daarbij kunnen we natuurlijk niet zien wat er eventueel onder de tapijt lag.

In plaats van te zeggen: "Ik ga jullie een prachtige truuk laten zien," speelt hij in op de verbeeldingswereld van de goedgelovige, onwetende mens, met de woorden dat hij volledige stilte nodig had teneinde zijn chakras op één lijn af te stellen, et cetera.

Daar voegde hij aan toe: "Wat ik doe is vrij fenomenaal, maar ik vrees dat de voorbereiding die ik ervoor moet doen, storend zal overkomen bij de jury en het publiek."
 
'Zijn vrees' kwam uit, want jurylid Howard Stern drukte al snel af. Doch, net op het moment dat ook de mensen in de zaal het op hun heupen begonnen te krijgen, ging hij - letterlijk - de lucht in. Wauw!
 
Howard nam zijn 'X' terug en Special Head mocht met vier "Ja's" naar de volgende ronde. Onbewust verwees een jurylid naar het feit dat die man wel in de lucht kon zweven, maar amper op beide benen lopen kan.

'k Ben benieuwd wat hij het publiek de eerstvolgende maal kan brengen - want, éénmaal gezien, mogen we het voor bezien bekijken, nietwaar? In elk geval: moest het geen optreden zijn, kunnen we deze illusionist gerust een charlatan noemen, tenzij hij toegeeft dat het om een gewone truuk gaat.

In ieder geval: laat hij jou verrassen, al was het maar voor een minuutje of twee, drie, misschien. Hij brengt het op een dramatische, indrukwekkende manier. En, let vooral op hoe de massamens tekeer gaat...


En? Hoe reageerde jij?... Natuurlijk hadden mijn woorden de boel reeds verpest, en hier volgt dan de rest.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht