ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kleurlichttherapie

Kleurlichttherapie is een onderdeel van de Kleurentherapie, ook wel Chromotherapie genoemd. Nochtans bestaat er een enorm groot verschil tussen de uitwerkingen van kleurpigment en kleurlicht. Jezelf laten bestralen met rood kleurlicht is één ding, maar rode sokken dragen en dezelfde resultaten verwachten, is iets onvergelijkbaar anders.

Licht is de zuiverste vorm van energie en de basis van alle leven en Kleurlicht maakt daar deel van uit. Anders gezegd: in plaats van met het witte licht te werken, dat alle kleuren in zich bevat, werkt men slechts met één kleur, of met enkele gecombineerd. Rood en blauw, bijvoorbeeld, geven ons een paarsachtig gekleurd licht.

Zonder licht is op aarde geen enkele vorm van leven denkbaar. Licht bestaat uit kleuren. Alle levensvormen ontlenen vitaliteit uit het stralende rood, het oranje en het geel dat de dag ons brengt, en worden verjongd en tot rust gebracht door het nachtelijke blauw, het indigo en door het violet. Licht betekent ook voedsel voor ons autonoom zenuwstelsel en elke foton (= kleinste deeltje van het licht) is een drager van voedende energie. Het dringt niet alleen via het oog binnen, maar elke porie van ons lichaam ademt licht en kleur in.

In Kleurlichttherapie is licht is de energiestroom, en kleur de informatie, die we toevoegen aan het lichaam om een verandering plaats te laten vinden. Kleurlichttherapie werkt ook op een preventieve manier op onze gezondheid in. Vooral in herfst en winter is kleurlichttherapie een aanrader omdat er zo weinig zon is. Ook wordt het veel toegepast in de wereld van de cosmetica, gelaats- en lichaamsverzorging.

Normaliter is de zon de meest verkozen lichtbron en draagt alle kleuren in zich mee. Maar in sommige gevallen heeft ons lichaam maar één kleur nodig, geen zeven. En om die reden komt Kleurlichttherapie echt goed van pas.

Daar waar kleurlicht, als externe bron op ons lichaam inwerkt, kan ook kleurlicht als interne bron heilzaam zijn. Daarbij denken we, bijvoorbeeld, aan Fosfenisme, of werken met Kleurlichtschijven, waarbij men ook leert hoe men op een creatieve manier dingen kan visualiseren en met het kleurlicht intern kan omgaan. Met intern wordt bedoeld: in ons lichaam.

In de wereld van Kleurlichttherapie bestaan er verschillende richtingen, met elk hun eigen methode. Sommige werken met kleurlicht, anderen werken met wit licht en plaatsen er filters voor teneinde de kleur te verkrijgen die men wenst. Een rood led-licht heeft een bepaalde golflengte dat men moeilijk kan evenaren met een witte lamp waarvoor men een filter heeft geschoven, bijvoorbeeld.

Nochtans werkt de Amerikaanse 'Dinshah Health Society', opgericht door de Indiër Dinshah P. Ghadiali (1873-1966), ook met filters, maar dan wel met heel speciale; dit, sedert 1920.

Tot besluit: Kleurlichttherapie kan natuurlijk ook op dieren worden toegepast.


 


 

Organisaties gespecialiseerd in kleurlichttherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in kleurlichttherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht