ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kleurlichtschijven kennen tal van toepassingen: vooral in het onderwijs

Kleurlichtschijven, ook of Neuro-visuele Kleurlichtschijven genoemd, zouden in wezen in elke school moeten worden aangeleerd.
door DIMschool vzw - zondag 18 november 2012 6:10

Kleurlichtschijven, of Neuro-visuele Kleurlichtschijven, kunnen worden aangewend om beter te leren visualiseren, maar ze geven jou eveneens een veel betere nachtrust. Bovendien ontwikkelen en verbeteren ze jouw denk- en geheugenvermogen, ze bevorderen de ontwikkeling van jouw zesde zintuig - namelijk: jouw geestesoog, ze brengen het denken tot rust, en ze maken slapende, latente krachten in je wakker.

Ze zijn ideaal om een examen voor te bereiden. In het verleden, bijvoorbeeld, heeft men met deze neuro-visuele methode in Parijs tientallen sessies gehouden, waarbij kinderen betrokken waren die achter stonden op klasgenoten. Na een zestal maanden waren ze in wezen bijgebeend.

Bij deze methode, die ook Fosfenisme wordt genoemd, ontwikkeld door de Franse arts Dr. Francis Lefebure, en waarbij de kleurlichtschijven 'fosfenen' worden genoemd, ook als 'phosphenen' geschreven, wordt enkel en alleen met wit licht gewerkt en toegepast door neuro-visuele pedagogen, die speciaal daartoe werden opgeleid. In België kun je bij de vzw DIMschool terecht, waarvan hier de link.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met Kleurlichtschijven of phosphenen? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht