ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kleurlichttherapie voedt jouw lichaam met één of meerdere kleuren

Kleurlichttherapie geeft aan ons lichaam datgene wat de Zon onmogelijk kan doen.
door DIMschool vzw - maandag 19 november 2012 0:47

Kleurlichttherapie is een onderdeel van de Kleurentherapie, ook wel Chromotherapie genoemd. Nochtans bestaat er een enorm groot verschil tussen de uitwerkingen van kleurpigment en kleurlicht. Jezelf laten bestralen met rood kleurlicht is één ding, maar rode sokken dragen en dezelfde resultaten verwachten, is iets onvergelijkbaar anders.

Licht is de zuiverste vorm van energie en de basis van alle leven en Kleurlicht maakt daar deel van uit. Anders gezegd: in plaats van met het witte licht te werken, dat alle kleuren in zich bevat, werkt men slechts met één kleur, of met enkele gecombineerd. Rood en blauw, bijvoorbeeld, geven ons een paarsachtig gekleurd licht.

Zonder licht is op aarde geen enkele vorm van leven denkbaar. Licht bestaat uit kleuren. Alle levensvormen ontlenen vitaliteit uit het stralende rood, het oranje en het geel dat de dag ons brengt, en worden verjongd en tot rust gebracht door het nachtelijke blauw, het indigo en door het violet. Licht betekent ook voedsel voor ons autonoom zenuwstelsel en elke foton (= kleinste deeltje van het licht) is een drager van voedende energie. Het dringt niet alleen via het oog binnen, maar elke porie van ons lichaam ademt licht en kleur in.

Kleurlichttherapie werkt op een preventieve manier op onze gezondheid in. Vooral in herfst en winter is kleurlichttherapie een aanrader omdat er zo weinig zon is. Ook wordt het veel toegepast in de wereld van de cosmetica, gelaats- en lichaamsverzorging.

Normaliter is de zon de meest verkozen lichtbron en draagt alle kleuren in zich mee. Maar in sommige gevallen heeft ons lichaam maar één kleur nodig, geen zeven. En om die reden komt Kleurlichttherapie echt goed van pas.

Daar waar kleurlicht, als externe bron op ons lichaam inwerkt, kan ook kleurlicht als interne bron heilzaam zijn. Daarbij denken we, bijvoorbeeld, aan Fosfenisme, of werken met Kleurlichtschijven; een methode, ontwikkeld door de Franse arts Francis Lefebure, waarbij men ook leert hoe men op een creatieve manier dingen kan visualiseren en met het kleurlicht intern kan omgaan. Met intern wordt bedoeld: in ons lichaam. In België kun je via de vzw DIMschool de gehele techniek aanleren.

In de wereld van Kleurlichttherapie bestaan er verschillende richtingen, met elk hun eigen methode. Sommige werken met kleurlicht, anderen werken met wit licht en plaatsen er filters voor teneinde de kleur te verkrijgen die men wenst. Een rood led-licht heeft een bepaalde golflengte dat men moeilijk kan evenaren met een witte lamp waarvoor men een filter heeft geschoven, bijvoorbeeld.

Nochtans werkt de Amerikaanse 'Dinshah Health Society', opgericht door de Indiër Dinshah P. Ghadiali (1873-1966), ook met filters, maar dan wel met heel speciale; dit, sedert 1920.

Tot besluit: Kleurlichttherapie kan natuurlijk ook op dieren worden toegepast.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met Kleurlichttherapie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht