ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Fosfenisme, een andere naam voor met Kleurlichtschijven werken

Fosfenisme kan bij DIMschool vzw uit Mechelen worden aangeleerd.
door DIMschool vzw - zaterdag 1 september 2012 12:52

Fosfenisme is een geheel van technieken die door Franse Dr. Lefebure in de jaren '70 van vorige eeuw werden ontwikkeld, die tot doel hebben de hersencapaciteiten te vergroten dankzij een methode die op fysiologische reacties gebaseerd is, namelijk: 'fosfenen', soms als 'phosphenen' geschreven, ook wel 'Kleurlichtschijven' genoemd. Momenteel kun je het ook via DIMschool vzw aanleren.

Fosfenen, oftewel phoshenen, zijn gekleurde lichtvlekken, die drie minuten lang zichtbaar worden in het donker, nadat men een bepaalde tijd in een lichtgevende bron heeft gekeken.

Sinds duizenden jaren, worden in talrijke tradities en initiatiescholen met het hoofd slingerbewegingen uitgevoerd om het ontwaken van het bewustzijn tot stand te brengen.

In 1959, heeft Dr. Lefebure een Indonesische wijze ontmoet, die hem een nieuwe manier toonde om bepaalde schommelbewegingen met het hoofd uit te voeren. Arthème Galip was zijn naam, een Zoroaster-aanhanger.

Tijdens het oproepen van een fosfeen heeft Dr. Lefebure lichaam- of hoofdbewegingen uitgevoerd en verschillende snelheden uitgetest. Hij kwam tot de bevinding dat slechts één specifiek ritme van toepassing is. Hij noemde dit 'het ritme van 2 seconden'.

Dankzij de werkzaamheden van de ondertussen overleden Dr. Lefebure, worden de archaïsche inwijdingen uit de Oudheid vervangen door technieken die op de meest elementaire wetten van de hersenfysiologie zijn gebaseerd.

  • Bij kinderen van een tiental jaren is de verbetering van de schoolresultaten dikwijls waar te nemen na één maand dagelijks oefenen, tien minuten 's morgens en 's avonds.
  • Kinderen met dyslexie lezen normaal na drie maanden en zelfs beter dan het gemiddelde van hun leeftijd.
  • De praktijk van fosfenisme beïnvloedt eveneens het karakter: in families waar de kinderen veel ruzie maakten was er een betere verstandhouding.
  • De invloed van het fosfenisch mengen op de slaap is merkwaardig; dikwijls werd slapeloosheid overwonnen, de dromen worden kleurrijker en bewuster. Oudere personen bekomen een cerebrale verjonging.
  • De invloed op het zicht is zeer gunstig onder voorbehoud dat de belichtingsnormen die wordt vermeld in acht genomen worden; normen, bepaald door een ondervinding van veertig jaren op duizenden gevallen.
  • Het gebruik van de zon is zonder gevaar en zelfs zeer efficiënt, zowel cerebraal als voor de gezondheid van de ogen indien er rekening gehouden wordt met de vermelde voorzorgsmaatregelen.
  • Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met fosfenisme, of met kleurlichtschijven'? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

    Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht