ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Stemvorken stimuleren de zelfhelende eigenschappen van jouw lichaam

Haal een stemvork in huis! Stemvorken kunnen voor zeer veel doeleinden worden aangewend.
door DIMschool vzw - donderdag 30 mei 2013 5:13

Alles is energie, ook ons menselijk lichaam. In wezen kunnen we zelfs zeggen dat naast energie, het stoffelijke deel van ons lichaam uit gestolde energie bestaat. Ook wordt de voeding, die we tot ons nemen, in verschillende vormen van energie omgezet.

Naast de gewone voeding geeft zonlicht geeft ons niet enkel en alleen licht, maar ook het onzichtbare deel, gekend onder de naam infrarood, dat al onze cellen voedt.

Ook klanken bezitten kleur en kunnen voedend en helend op ons lichaam inwerken. Denk aan muziek, bijvoorbeeld, of aan het vormen van mantra's.

Omdat onze lichaam nu eenmaal uit ongeveer 70% uit water is samengesteld, is het, als geheel, een zeer goede geleider van geluid.

Elke cel beschikt over een eigen geheugen, maar bezit eveneens een eigen vibratie, in samenspraak met de som der delen, en om die reden is het nuttig om klank aan het lichaam toe te voegen teneinde dat celgeheugen terug wakker te maken, of op te wekken. Daarbij moet men wel rekening houden dat elk onderdeel van ons lichaam op een eigen vibratie vibreert.

Anders gezegd het beenderstelsel heeft nood aan totaal andere vibraties dan een long, nier, hart, of wat dan ook. Om die reden bestaan er zoveel verschillende stemvorken.

Zeer veel mensen hebben reeds iets over stemvorken gehoord, maar weinigen hebben het in huis. Onbekend is, spijtig genoeg, wel degelijk onbemind.

In deze stressvolle wereld is elke hulp welkom om lichaam en geest niet enkel en alleen tot rust te brengen, maar ook om innerlijke blokkades op te heffen. Weet, dat cellen zich zowel kunnen spannen als ontspannen, en als de spanningen té groot worden, kunnen ze schade oplopen door ofwel te imploderen, of te exploderen.

De kunst bestaat er dus uit om de cellen van ons lichaam zoveel mogelijk te laten ontspannen, vooral na een drukke dag. En, omdat elke cel baadt in een elektrisch energetisch veld, zijn alle cellen met elkaar verbonden, waardoor ze met elkaar communiceren.

Resonantie is het proces, waarbij de primaire vibratie een secondaire vibratie kan bewerkstelligen. Als die oorspronkelijke vibratie heilzaam is, dan zullen de cellen daarop resoneren. Een klassiek voorbeeld van resonantie is, bijvoorbeeld, de getrainde stem van een operazanger, dat in staat is om kristalglas te laten stuk springen indien hij de toon lang genoeg aanhoudt.

Bij een resonantie treedt er periodiek energie uitwisseling op. Zo kun je, bijvoorbeeld, een muziekstukje opzetten en ernaar luisteren en jezelf erop afstemmen - of, je kunt jezelf concenteren op slechts één specifieke klank dat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Ter verduidelijking...

Vergelijk het zo'n beetje met kleurlichttherapie. Indien jouw lichaam totaal ontspannen is en goed functioneert, kun je zeer goed alle kleuren, die het zonlicht produceert, gebruiken. Maar, indien je rust nodig hebt, kun je best het rode, het oranje en het gele mijden, en je eerder concenteren op het groene en het blauwe licht.

Het omgekeerde is ook waar. Indien je je uitgeput voelt, heb je nood aan dat gele, oranje of het rode. Niet het groene of het blauwe.

Wat ik hiermee bedoel is: indien je geen nood hebt aan één specifieke kleur, is zonlicht het beste aangewezen.

Klanken, door muziek voortgebracht, kunnen heilzaam zijn voor het lichaam. De soort van muziek kies je natuurlijk zelf uit, en jouw smaak verschilt misschien van dag tot dag. De ene persoon voelt zich goed met heftige marsmuziek, met rock, of wat dan ook, maar iemand anders wil het rustiger aandoen, en kiest voor iets meer klassieks.

Maar, net als met het vergelijk met zonlicht, doet men er soms goed aan om zich op één, of op enkele specifieke klanken te concentreren.

Meditatie is daarbij een prachtige therapeutisch hulpmiddel en als je daarbij, bijvoorbeeld, de OM mantra uit, dan kun je daardoor innerlijke rust bekomen. Indien je energie nodig hebt, gebruik je natuurlijk een andere mantra. Denk aan het verschil tussen rood en blauw.

Stemvorken worden onder de vibratietherapieën geclassificeerd. Zoals ik reeds schreef, bestaan er tientallen verschillende soorten stemvorken. De vraag is: "Waarmee beginnen?", en om die reden raden we de OM stemvork aan.

Hoe die stemvork precies wordt gebruikt en op welk deel of delen van het lichaam, vergt enkele bladzijden uitleg, maar al wie bij ons zo'n stemvork aankoopt, krijgt er soms een duidelijke handleiding bij geleverd.

Een voorbeeldje: bij het uitspreken van de OM (Aum), of de mantra 'Om mani padme hum', is de toonhoogte primordiaal. Door de stemvork aan te slaan en deze nabij jouw gehoor te houden, verkrijg je een juist idee daarvan. Nog beter: je slaat de stemvork aan, en je houdt het onderste einde van de steel tegen jouw borstbeen, of tegen jouw plexus solaris, en dan wordt je niet enkel en alleen de vibratie gewaar, maar ben je in staat je hoofd los te laten en in jouw hartstreek terecht te komen. De plexus solaris, of zonnevlecht, ligt boven in de buikholte tussen de alvleesklier en de grote lichaamsslagader.

Een extra weetje: Wanneer we de mond openen, om ofwel 'Amen' of 'Om' uit te spreken, en het einde van het woord met de 'n' of met de 'm' afsluiten, is de gehele klankschaal daarin vervat. Als we het op de juiste toonhoogte uitspreken, natuurlijk. Beide woorden zijn oeroud, ouder zelfs dan het Jodendom, en beide betekenen: "God helpt ons".

Hoe heilzaam zijn stemvorken? Weet, dat er in de wereld geen enkel geneesmiddel bestaat. Alles wat voorhanden is, heeft de bedoeling om de helende eigenschappen waarover het lichaam beschikt bij te staan, of te bespoedigen.

Rudimentair uitgelegd... Een chirurg kan jou opensnijden, er iets uithalen of aan toevoegen, alles opnieuw dichtnaaien, maar het is het lichaam dat zichzelf dient te genezen. Geen chirurg of geneesheer kan dat doen. Zelfs een Jezus beweerde, dat niet hij, maar het geloof van de persoon hem had gered. Dat geloof zit, zoals je weet, in het brein.Stemvorken kunnen nog voor andere dingen worden aangewend.

David Wolowidnyk baat het bargedeelte uit van het 'West Restaurant' in Vancouver. Hij gebruikt een stemvork als 'final touch'. Hij daagt je zelfs uit. Hij zal voor jou twee identieke cocktails maken, jou vragen om even de ruimte verlaten, hij zal de inhoud van één glas 'stemvorken', en nadat je terug binnenkomt, mag je zélf 'gissen' welk van de twee glazen werd behandeld. David beweert dat het behandeld drankje wel degelijk veel zachter smaakt.

Hetzelfde zal bevestigd worden door Danielle Tatarin, die in de 'Keefer' werkt. Ook zij werkt cocktails af met een stemvork. Hoe zij dat doet? Ze slaat de stemvork aan, steekt de steel in de drank, en de vibraties doen de rest.

Commentaar


raywer Gepost op: 2/06/2013 13:43:48
raywer

Hallo ,Ja is werken stemvorken niet hetzelfde als klankschalen ,je hebt een resonantie en naar gelang de toon zit je in een andere herz frequentie !  Ja Ik geloof zeker dat geluids therapy werkt , maar of er verschil zit tussen ,of de klankschalen of stemvork , ik dacht dat beide helend kunnen werken , het lijkt me handiger om met stemvork te werken als  de grote klankschalen ,een stemvork neem je zo mee in je binnen zak ! Dus het is misschien handiger !  verder durf ik niet te zeggen dat er verschil is tussen  de uitwerking van beiden ,is de ene  sterker als de andere ????  Sorry Ik ben geen expert ,Ik heb de klankschalen ervaren ik heb ze om mij heen gehad en op mijn lichaam ,een fantastische ervaring ,ik werd er helemaal blij van ,en voelde me dagen zo goed daarna ,de stemvork ik heb een kleintje thuis ,maar niet voor dit doel geschikt, is ook niet zo sterk als de klankschaal ! dust de stemvork voor dit doel is zeker sterker van  klank !  

verder heb ik niets meer toe te voegen !  

Raywer.


Tsenne Kikke Gepost op: 2/06/2013 17:08:27
Tsenne Kikke

Klanken verschillen. De noot do van een piano klinkt anders dan de do van een gitaar of trompet. En, net als de stemvork, is een gitaar handiger om mee op reis te nemen dan een vleugelpiano. :)

Klanken verschillen - smaken ook. Sommige mensen houden meer van pianomuziek, anderen van de viool, fluit, of harp, enzovoorts. Veel hangt ervan af of de mens in eerste instantie auditief, visueel of kinesthetisch is ingesteld, waarbij dus enorm onderscheid wordt gemaakt tussen naar muziek luisteren, muziek in kleuren/beelden zien, of de muziek aanvoelen.

De steel van stemvorken kan men rechtstreeks op bepaalde acupuntuurpunten van het lichaam plaatsen, bijvoorbeeld, of men kan het geluid dichter bij het oor brengen. Klankschalen nemen ietwat meer ruimte in beslag en de geluiden verspreiden zich meer in de ruimte waarin men zich bevindt.

Zowel metalen, keramische, silica, als de kristallen klankschalen geven meeslepende, langdurige tonen af, daar waar stemvorken eerder het startschot kunnen geven - vooral bij meditatie, bijvoorbeeld.

Voorbeeld: als aanloop duiden ze de toonhoogte aan, waarop elke cel van het lichaam kan resoneren. De menselijke stem pikt daarop in en zet het verder van zodra het geluid van de stemvork is uitgewerkt. Klankschalen geven die ruimte niet, maar die hebben dan weeral het voordeel dat de mens op een passieve manier er rustig naar kan blijven luisteren, enzovoorts.

Zo bestaan er in klankschalentherapie zeven basistechnieken, zijnde: aanslaan met klopper - omcirkelen met wrijfstok - rondtollen op een omgekeerde klankschaal - aanwrijven van klankschalen met de vingers - aanstrijken met een strijkstok en werken met water in de schaal.

Indien je thuis een klein stemvorkje hebt, bestaat de kans dat het om een angel tuner (engelen stemvork) gaat, of om een kristal stemvork, beide met een zeer hoog herzniveau (meer dan 4.000 Herz). De kristal tuner wordt meestal gebruikt om mineralen en kristallen te zuiveren - of, om er energie aan toe te voegen en te stabiliseren.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht